Το γόητρο του τίτλου, ταιριάζει σε πρωταγωνιστές!

Ποδόσφαιρο
Το γόητρο του τίτλου, ταιριάζει σε πρωταγωνιστές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βρετανός VAR expert της ΙFAB και της FIFA Ντέιβιντ Ελερέι, αποκαλύπτει πολλά για το VAR, αλλά εμμέσως πλην σαφώς και...τις προχειρότητες στα ενδότερα της ΕΠΟ, από ΚΕΔ και σία...

Ο τίτλος για τον ΟΦΗ δεν είναι μόνο υπόθεση γοήτρου, που μπορεί και προσδίδει η έννοια του πρωταθλητή. Έχει κι άλλη ουσία καθώς μπορεί να δώσει ολόκληρη τη αίγλη και την άξια ανταπόδοση στην εξαιρετικές επιδόσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας, επί έναν ολόκληρο γύρο ακριβώς!

Είναι σίγουρο ότι οι παίκτες πρωταγωνιστές, θα κάνουν το καλύτερο να υπερασπιστούν την πρωτιά τους, ως το τέλος του πρωταθλήματος, διότι ακριβώς πρόκειται «για ότι καλύτερο». Δύο νίκες εδώ και τώρα (ΑΟΧ Κισσαμικός και Παναιγιάλειος), θα κάνουν το έργο περισσότερο απολαυστικό! (Πέντε είναι οι βαθμοί της μαθηματικής επικύρωσης ανόδου…).

-Το μέλλον, δεν μπορεί να σχεδιάζεται ανάλογα τις συμπάθειες του καθενός, αλλά με επιλογές κριτηρίων που ανταποκρίνονται στο όραμα με δεδομένα  τις δυνατότητες, τις συνθήκες και τις στοχεύσεις. Απλά παρακολουθούμε… τις τέσσερις τάσεις που έχουν ήδη καταγραφεί!

«Δεν θέλουμε να αδικηθεί κανείς…»

- Ερώτηση: Αν κάποια ή κάποιες ομάδες δεν πάρουν άδεια για τη Super League κι εσείς πάρετε, θα είστε έτοιμοι ή είναι ακόμη νωρίς;

«Εμείς δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Δεν θέλουμε να αδικηθεί κανείς. Θέλουμε να γίνουν όλα σωστά, βάσει κανονισμών κι αν μας δοθεί οποιαδήποτε ευκαιρία, δεν θέλουμε να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Μας ενδιαφέρει, ωστόσο, και η αναβάθμιση της Football League, αλλά και όσα σας είπα για τις υποδομές. Η Παναχαϊκή μεγαλούργησε όταν είχε κάνει δική της υποδομή και είχε βγάλει δικούς της παίκτες.... " (Από συνέντευξη του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκής Κώστα Μπακαλάρου στη Nova).

Τόσα λεφτά, τι κρίμα…

-Φοβερό και...τρομερό, αυτό που συνέβη και αποκάλυψε επισήμως με ανακοίνωσή της τη ΕΠΟ! Μια ακόμη προχειρότητα, δηλαδή. Ο βρετανός VAR expert της ΙFAB και της FIFA Ντέιβιντ  Ελερέι που ήλθε στη χώρα μας για το σεμινάριο του VAR ενημέρωσε ότι "θα υπάρχουν τρεις άνθρωποι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ελέγχου (operating room):

Ο Video Assistant Referee (VAR), ο Assistant VAR (AVAR) και ο Replay Operator. Οι δύο πρώτοι πρέπει να είναι εν ενεργεία διαιτητές ή έμπειροι παλαίμαχοι διαιτητές, αλλά όχι μέλη Επιτροπών διαιτησίας ή εν ενεργεία παρατηρητές και ο τρίτος τεχνικός".

Που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουν ξανά τη σύνθεση της ΚΕΔ, αφού η πρώτη ιδιότητα, είναι εκείνη που κατέχει ο Μιχάλης Κουκουλάκης, που όμως παρέμεινε και μέλος της ΚΕΔ!

Ποιος θα πρέπει να αισθάνεται περισσότερο εκτεθειμένος, ο Γραμμένος ή ο Περέιρα, που πληρώνεται αδρά για να κάνει τρύπες στο νερό; -Και οι δύο!

Η δήλωση του Βρετανού πάντως φωτίζει πολλά σημεία που αφορούν τη χρήση του VAR, αφού από τη χρήση του υπάρχουν ήδη μετρήσιμα στοιχεία:

«Η χρήση του VAR μπορεί να βελτιώσει τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, καθώς αυτοί ηρεμούν μόλις ο διαιτητής κάνει το σχετικό σήμα ότι θα συμβουλευτεί το video, μειώνει την αμφισβήτηση των αποφάσεων και έχει παρατηρηθεί μείωση κατά 25% σε κάρτες λόγω διαμαρτυρίας. Επίσης, έχουν ελαττωθεί οι περιπτώσεις simulation (θέατρο) σε περιπτώσεις πέναλτι. Η ως τώρα εφαρμογή του έχει καταδείξει τη σημασία του ως προς τις δύσκολες φάσεις πέναλτι, κυρίως το αν η μπάλα βρήκε σε χέρι ή στο στήθος και στον καταλογισμό των γκολ. Το VAR δεν θα καταργήσει όλα τα διαιτητικά λάθη, όμως θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση της ποιότητας των αποφάσεων των διαιτητών και καλύτερα πρωταθλήματα».

Η UEFA στηρίζει Όλιβερ

Τη διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε ο Μάικλ Όλιβερ και η γυναίκα του, μετά την απόφαση του Άγγλου ρέφερι για το περιβόητο πέναλτι στο Ρεάλ – Γιουβέντους στο Champions League, καταδίκασε η UEFA.

«Η UEFA καταδικάζει απερίφραστα την στοχευμένη επίθεση κατά του Μάικλ Όλιβερ και της συζύγου του» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους για να τους προσφέρουμε τη στήριξή μας και εμπιστευόμαστε τις αρχές να λάβουν μέτρα εναντίον εκείνων των ατόμων που συμπεριφέρθηκαν απρεπώς εναντίον και των δύο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Στην ουρά…

-Εκδικάζονται την Τετάρτη οι εφέσεις των ΠΑΕ της Football League που κόπηκαν στη διαδικασία της επιτήρησης. Να θυμίζουμε ότι τρεις ΠΑΕ δεν έκαναν έφεση και αναμένεται να τιμωρηθούν με -3 βαθμούς. Σπάρτη, Πανσερραϊκός και Παναιγιάλειος. H ουρά ολοένα αδειάζει…

-Ενός κακού μύρια έπονται… Το κακό πάντως ξεκίνησε από πέρυσι για τον Πλατανιά!

-Έχουμε τρελαθεί να διαβάζουμε προτάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μοιάζουν με μέτριες εκθέσεις του γυμνασίου…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News