default-image

Άρσεναλ, Ατλέτικο, Μαρσέιγ και Σάλτσμπουργκ στην 4αδα του Europa

Αθλητισμός
Άρσεναλ, Ατλέτικο, Μαρσέιγ και Σάλτσμπουργκ στην 4αδα του Europa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο φαβορί επιβεβαίωσαν έστω και δύσκολα τον τίτλο τους στους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ δεν έλειψαν και οι ανατροπές. Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαρσέιγ και Σάλτσμπουργκ «τσέκαραν» το… εισιτήριο για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η Άρσεναλ έμεινε στο 2-2 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία, η Ατλέτικο πέρασε παρά την ήττα 1-0 στην έδρα της Σπόρτινγκ, ενώ εντυπωσίασαν Μαρσέιγ (5-2 την Λειψία) και Σάλτσμπουργκ (4-1 την Λάτσιο).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-0: Οι Ισπανοί τα βρήκαν… σκούρα στην έδρα των «λιονταριών», όμως παρά την ήττα πήραν την πρόκριση. Ο Μοντέρο στο 28’ έδωσε το προβάδισμα στην Σπόρτινγκ, που δε «βρήκε» δεύτερο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΛΑΤΣΙΟ 4-1: Οι Ιταλοί υπέστησαν τεράστιο κάζο κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, γνώρισαν την ήττα με 4-1, παρότι κατάφεραν να προηγηθούν με 0-1 και αποχαιρέτησαν άδοξα τη φετινή διοργάνωση. Εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι απάντησαν στο τέρμα του Ιμόμπιλε (54’) με τέσσερα γκολ (Νταμπούρ 55’, Χαϊντάρα 72’, Χουάνγκ 74’ και Λάινερ 76’) και πανηγύρισαν εμφατική πρόκριση με 4-1 στα ημιτελικά.

ΜΑΡΣΕΪΓ-ΛΕΙΨΙΑ 5-2: Με τον Κώστα Μήτρογλου στην βασική 11δαδα, οι Μαρσέιγ έκανε πράγματα και θάματα στο «Βελοντρόμ» και πήρε το… εισιτήριο για την 4αδα με εντυπωσιακό τρόπο. Σκόρερ των Γάλλων ήταν οι Σαρ (9’), Τοβέν (38’), Παγέ (60’) και Σακάι (90+4’), ενώ βρήκαν και τέρμα από τον Ιλσάνκερ, ο οποίος πέτυχε αυτογκόλ στο 6’. Για τους Γερμανούς βρήκαν δίχτυα οι Μπρούμα (2’) και Ογκουστέν (55’).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ 2-2: Καρδιοχτύπησαν οι «κανονιέρηδες» στην Ρωσία, όμως τελικά κατάφεραν να πετύχουν το στόχο της πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με Τσάλοφ (39΄) και Ναμπάμκιν (50’), αναζητώντας ένα ακόμη γκολ, όμως ο Γουέλμπεκ είχε διαφορετική άποψη. Στο 75’ πέτυχε το τέρμα που «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση, ενώ ο Ράμσεϊ στο 92’ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News