default-image

Το πνεύμα του πέναλτι... γίνεται φάντασμα!

Ποδόσφαιρο
Το πνεύμα του πέναλτι... γίνεται φάντασμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση του Όλιβερ αφήνει στη Γιουβέντους ένα... χρόνιο σύνδρομο «αδικημένης» και στη Ρεάλ, μια... λαδί στάμπα στο βασιλικό της έμβλημα… Το περίεργο είναι ότι όλο αυτό συνέβη από Εγγλέζο, όταν στην Αγγλία, αυτές οι φάσεις δεν δίνονται με τίποτα!

Όχι, δεν ήταν πέναλτι. Ότι και να πεις, αυτό είναι το μοναδικό που μπορεί ταιριάζει περισσότερο σε καθαρότερη αντίληψη (ανεπηρέαστη από το ρεύμα), που διαπνέεται από την ουσία  και το πνεύμα της φάσης. Βλέποντας την επανάληψη της πολύκροτης σκηνής αρκετές φορές, δεν μπορείς να «μαρκάρεις» ευκρινώς πάνω σε μια ποινή, κι όσοι επιμένουν στο αντίθετο, επικαλούνται μια φάση στηριγμένη πάνω σε ένα απαλό γκρι σανίδι. Αλλά ήταν κόκκινη για τον Μπουφόν, πέρα από το… «αχ τι κρίμα Τζιανλουϊτζι»...

Ο Μάικλ Όλιβερ, της φλεγματικής Αγγλίας θα μείνει στην Ιστορία, για ένα πέναλτι που υπέδειξε αποτρέποντας στο 90+3 μια μυθική ανατροπή στην ιστορία της διοργάνωσης, όσο κι αν στα ωραία του χρόνια, χαρακτηρίζονταν "παιδί θαύμα" της εγγλέζικης διαιτησίας, μπαίνοντας στη Premier League, μόλις στα 25 του.

Η απόφαση του αφήνει στη Γιουβέντους ένα... χρόνιο σύνδρομο «αδικημένης» και στη Ρεάλ, μια... λαδί στάμπα στο βασιλικό της έμβλημα…

Το περίεργο είναι ότι όλο αυτό συνέβη από Εγγλέζο διαιτητή, όταν στην Αγγλία, αυτές οι φάσεις δεν δίνονται με τίποτα! Είτε ο Λούκας έπεσε προς τα μπρος όπως έγινε, είτε προς τα πίσω …

Ο καθηγητής διαιτησίας της UEFA Μάρκ Κλάτεμπεργκ ή ο πρώην διαιτητής και αρθρογράφος τώρα της «Dailymail» Γκράχαμ Πολ αλλά και αρκετοί υψηλά ιστάμενοι διαλεκτοί του Κολίνα, χαρακτήρισαν υποδειγματική την απόφαση του Όλιβερ. (Μακάρι να το έκαναν έστω κι έτσι οι Περέιρα της ελληνικής σκηνής για τη φάση του Βαρέλα στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ… )

Το γιατί τα χώνουν οι Ιταλοί τον συμπατριώτη τους αρχηγό της ΚΕΔ της UEFA Πιερ Λουίτζι Κολίνα, είναι γιατί έχουν κι άλλους λογαριασμούς φάσεων σε ευρωπαϊκά παιγνίδια. Όπως δήλωσε γι’ αυτόν ο τωρινός πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι: «Δεν κάνει τίποτα από άλλο από το να χτυπάει τις ιταλικές ομάδες, οι ορισμοί των διαιτητών ίσως γίνονται για να δείξει ότι αν και Ιταλός είναι ουδέτερος!».

Ο Βιέρι καταδίκασε τον διαιτητή ως "αξιοθρήνητο", ο Σίλαβερτ έκανε λόγο για «συνωμοσία» που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις δηλώνοντας ότι "η Γιουβέντους αποκλείστηκε από τη μαφία του ποδοσφαίρου" και πολλοί ακόμη συνέδεσαν το παρασκήνιο στην Ρεάλ. Το σχόλιο του Ντελ Πιέρο θα μείνει για επιβεβαίωση στο μέλλον: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω την αντίδραση του Μπουφόν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Νομίζω πως σε μερικές μέρες θα λέει διαφορετικά πράγματα για τον διαιτητή»…

-Αλλά σε όλα υπάρχει ένας τύπος που μπορεί να υπάρχει μαζί το πνεύμα του, κύριε Μάικλ! Φαίνεται πως δικαιώνονται οι εκλέκτορες του Μουντιάλ της Ρωσίας που άφησαν έξω τους διαιτητές της Αγγλίας, από σπόντα δηλαδή, αφού ο λόγος ήταν πολιτικός και δη η αντιπαλότητα σε πολλά επίπεδα μεταξύ των δύο χωρών, μαζί και των «χούλιγκάνων» τους…

Ο Εντουάρντο Ιτουράλδε έκανε το… λάθος να τονίσει πως δεν ήταν πέναλτι υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα με τη Γιουβέντους και λίγο αργότερα στάθηκε στις απειλές που δέχεται.

«Το μαρκάρισμα του Μπενάτια δεν είναι αρκετό. Δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι» είπε ο παλαίμαχος Ισπανός διαιτητής, Ιτουράλδε στo σχόλιό του στην AS. Λίγες ώρες αργότερα με τοποθετήσεις του στο twitter αναφέρθηκε στις απειλές που δέχεται «Ζητώ βοήθεια! Είμαι μόνος μου με 27 προσβολές και… πέντε απειλές θανάτου γι’ αυτό και αλλάζω την άποψη που είπα χθες ότι δεν ήταν πέναλτι», τόνισε ειρωνικά ο Βάσκος. «Βλέπω τις προσβολές και τις απειλές για ένα απλό παιχνίδι, τόσο από την πλευρά αυτών που πιστεύουν ότι ήταν όσο και αυτών που πιστεύουν ότι δεν ήταν. Πιστέψτε με αν επιτρεπόταν η οπλοφορία, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε θα φοβόμουν περισσότερο».

-Τα όσα γράφηκαν πάντως στο διαδίκτυο για το πέναλτι της Ρεάλ, είναι πάντως απερίγραπτα! Θα λέγαμε για μερικά, φανταστικά! Είναι πρόβλημα ωστόσο, να διαπιστώσεις ότι υπάρχει παγκόσμια καχυποψία στους ποδοσφαιρικούς θεσμούς και στη διαιτησία. Τελικά, το κάνουν και άλλοι!!! (Αν λάβουμε υπόψη και από τους τους Περέιρα που μας έχουν επιβάλλει εδώ…)

Πώς υποδέχθηκε ο ιταλικός κι ο ισπανικός Τύπος την πρόκριση της Ρεάλ επί της Γιουβέντους, με το αμφισβητούμενο πέναλτι του Μπενατιά πάνω στον Λούκας Βάθκεθ, αλλά και την αποβολή του Τζανλουίτζι Μπουφόν λόγω έντονων διαμαρτυριών προς τον Άγγλο ρέφερι; Ανάλογα με το... χρώμα!

Οι εφημερίδες της Μαδρίτης υποστηρίζουν πως ήταν πέναλτι φτάνοντας μέχρι ...για μάστερ, ενώ οι ιταλικές και οι καταλανικές έγραφαν για την "κλοπή του αιώνα"! Ισπανικά Πρωτοσέλιδα: AS: "Απ' τον πανικό, στα ημιτελικά" - Marca: "Ήταν πέναλτι" -  Mundo Deportivo: "Μάστερ στη διαιτησία". Ιταλικά: Corriere dello Sport: "Τι ληστεία"! - Sport: "Η κλοπή του αιώνα" - Gazzetta dello Sport: "Θυμός και Υπερηφάνεια" - Tuttosport: "Όχι έτσι!". Τα περισσότερα αγγλικά μέσα, φιλοξενούσαν θέσεις παλαιών διεθνών διαιτητών για την επίμαχη φάση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News