Αθλητισμός

Στη Χερσόνησο το 45ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Μπάσκετ

«Στη φιλοσοφία μας τα παιδιά να έρχονται κοντά στον Αθλητισμό» λέει η Δ.Πλευράκη.

«Η Κρήτη έχει μάθει να φιλοξενεί το αύριο του μπάσκετ είτε του Παγκοσμίου όπως έκανε το 2015, είτε του Ευρωπαϊκού όπως το 2014 ή το 2017. Φέτος, είναι η σειρά της επόμενης μέρας του ελληνικού μπάσκετ» προσθέτει η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, στο Ράδιο 98,4, με τη μουσική παρουσία του οποίου θα στηριχθεί η διοργάνωση.

Οι αγώνες ξεκινούν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Απριλίου.

«Είναι στη φιλοσοφία του Δημάρχου, της δικής μου και γενικότερα της δημοτικής αρχής να γίνονται αθλητικές διοργανώσεις στο Δήμο, πρωτίστως για να φέρνουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και κατά δεύτερον να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στον τόπο μας. Είναι σημαντικό να καλλιεργείται η εξωστρέφεια και να υποδέχεται η Χερσόνησος κόσμο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να γνωρίζουν το Δήμο μας. Η σκέψη αυτή καταδεικνύει πως ο στόχος δεν είναι βραχυπρόθεσμος, αλλά και μακροπρόθεσμος, όπως πριν από μερικούς μήνες φιλοξενήσαμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για Σκάκι και συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και με άλλα αθλήματα, όπως την ξιφασκία, το Τaekwon-do και φυσικά το μπάσκετ» επισημαίνει η Δέσποινα Πλευράκη.

«Αυτό που αναμένεται είναι να αγκαλιάσει και ο κόσμος της Χερσονήσου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Η Φιλοξενία είναι μια συνέργεια του Δήμου Χερσονήσου με τους τοπικούς φορείς-παράγοντες, αθλητικά κέντρα, ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίοι πραγματικά συμβάλλουν στο να αποτελούν αρωγοί της προσπάθειας αυτής μαζί φυσικά με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Δεν επιδιώκουμε πυροτεχνήματα. Θέλουμε ότι γίνεται να έχει ανταπόκριση και όφελος από και προς την κοινωνία, στοχεύοντας στην εδραίωση θεσμών στο τέλος κάθε διοργάνωσης που θα φιλοξενήσουμε.

Ο Δήμος Χερσονήσου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, αρωγοί διαχρονικά στις πρωτοβουλίες των αθλητικών φορέων της χώρας για την ενδυνάμωση του αθλητικού ιδεώδες, αγκαλιάζουν με ιδιαίτερη θέρμη την αθλητική διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης το «45ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων» και καλωσορίζουν την νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ ως άξιοι συνεχιστές των κορυφαίων αθλητών μας.
Μια τέτοια αθλητική γιορτή, αναδεικνύει την δύναμη της συνέργειας και συνεργασίας των θεσμών και των φορέων της τοπικής κοινωνίας υποδηλώνοντας μέσα από την επιτυχή έκβαση της, αρχικά την εξωστρέφεια μας ως δήμος με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας του, ως αθλητικός προορισμός αλλά πρωτίστως παροτρύνει την νέα γενιά ώστε να μιμηθούν αθλητικά τους πρότυπα. Γιατί στον τόπο μας, έχουμε τη θέληση, μπορούμε να διαμορφώνουμε τις συνθήκες και να αναπτύσσουμε τη δυναμική που υποστηρίζει και προάγει τον αθλητισμό.
Είμαι βεβαία ότι η προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει νότα αισιοδοξίας στο διηνεκές προσφέροντας διέξοδο στους νέους μιας Ελλάδας που αντιστέκονται, αγωνίζονται και καταφέρνουν να κτίσουν το αθλητικό τους μέλλον» προσθέτει ενδεικτικά.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια