default-image

Έχει και άλλα ρεκόρ να σπάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Αθλητισμός
Έχει και άλλα ρεκόρ να σπάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το γκολ που άγγιξε τον Ουρανό, η Μεγάλη Εβδομάδα ανήκει στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σίγουρα θα σκέφεται τα ρεκόρ που πρέπει να σπάσει μέχρι να κλείσει την καριέρα του.

Μέσα σε λίγα λεπτά, 40.000 άνθρωποι πέρασαν από τις έντονες αποδοκιμασίες κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα, στο να σηκωθούν όρθιοι και να τον χειροκροτήσουν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε ίσως το καλύτερο γκολ της καριέρας του και δημιούργησε μία από τις στιγμές που θα θυμάται για πάντα. Λίγες μέρες μετά το μυθικό ανάποδο ψαλίδι και το 10ο σερί ματς Champions League με γκολ στο ενεργητικό του, πάμε να δούμε όχι τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, αλλά τα πράγματα που του απομένουν να κάνει πριν κλείσει ίσως την κορυφαία διαδρομή που έκανε ποτέ ποδοσφαιριστής...

Να βάλει 5 γκολ σε έναν αγώνα στο Champions League

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν έχει καταφέρει ακόμα ο μυθικός Πορτογάλος, ο οποίος στη φάση των ομίλων του 2015 είχε σκοράρει τέσσερις φορές με αντίπαλο την Μάλμε. Ο 33χρονος πρέπει να βάλει πέντε σε έναν αγώνα κάποια στιγμή, όπως είχε κάνει ο Λιονέλ Μέσι το 2012 στους «16» σε βάρος της Μπάγερ Λεβερκούζεν αλλά και ο Λουίζ Αντριάνο το 2014 στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ στη φάση των ομίλων.

Περισσότερα χατ-τρικ στο Champions League

Αν και φέτος έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του Champions League, δεν έχει καταφέρει να σημειώσει το χατ-τρικ που θα του επιτρέψει να περάσει πάνω από τον Μέσι και να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα χατ-τρικ [και πάνω] σε έναν αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης. Οι δυο τους το έχουν κάνει από επτά φορές, απόσταση πολύ μεγάλη από εκείνους που βρίσκονται πιο πίσω στη σχετική λίστα και είναι οι Φίλιπο Ιντζάγκι, Μάριο Γκόμες, Λουίζ Αντριάνο με τρία χατ-τρικ ο καθένας.

Περισσότερες νίκες στο Κύπελλο Πρωταθλητριών

Με τη νίκη στο Allianz Stadium με την Ρεάλ σε βάρος της Γιουβέντους, ο Κριστιάνο έφτασε τις 98 νίκες στο Champions League / Κύπελλο Πρωταθλητριών, όσες ακριβώς έχει ο θρυλικός τερματοφύλακας των Merengues, Ικερ Κασίγιας, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Πόρτο. Στην επόμενη ο CR7 α αφήσει πίσω τον παλιό συμπαίκτη του, ο οποίος δύσκολα θα επιστρέψει στο Νο1 στην κατηγορία.

Περισσότερα παιχνίδια στο Champions League

Τον Κασίγιας έχει να αντιμετωπίσει και εδώ ο Κριστιάνο, καθώς ο Αγιος Ικερ έχει 167 αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση και είναι - ακόμα τουλάχιστον - πρώτος. Ο Πορτογάλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση της λίστας με 149 παιχνίδια, δύο λιγότερα από τον legend της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ.

Να αφήσει πίσω τον Μέσι σε ατομικά βραβεία

Οποιον και αν «προτιμά» κάποιος, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι αυτοί οι δύο τύποι έχουν υπογράψει με το ταλέντο και τα κατορθώματά τους αυτή την εποχή στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ισάξιοι, όπως δηλάδή λένε και οι ατομικοί τίτλου που έχουν κατακτήσει. Ρονάλντο και Μέσι έχουν από 4 Χρυσά Παπούτσια, από 5 Χρυσές Μπάλες και από 5 βραβεία της FIFA για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς, αυτό που πλέον λέγεται 'The Best'.

Πρώτος σκόρερ με Εθνική ομάδα

Ο Κριστιάνο είναι πρώτος στην Εθνική Πορτογαλία σε συμμετοχές [149] και γκολ [81] και σίγουρα θα ήθελε να είναι ο Νο1 από κάθε άλλο παίκτη σε τέρματα με το Εθνόσημο. Αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο για να το καταφέρει καθώς έχει μπροστά τους τον Ιρανό, Αλί Νταεΐ [109] και τον μύθος της Ουγγαρίας, Φέρεντς Πούσκας [84].

Περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα

Ο 33χρονος τη σεζόν 2010-11 έκανε δικό του αυτό το ρεκόρ πετυχαίνοντας 40 τέρματα υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως ο Λιονέλ Μέσι το πήρε από τα πόδια του Πορτογάλου σημειώνοντας 50. Ο Ρονάλντο το 2014-15 έβαλε τα δυνατά του και λίγο έλειψε να το σπάσει και αυτό όμως έμεινε στα 48 και έχει αφήσει αυτή τη δουλειά στη μέση.

Περισσότερες φορές πρώτος σκόρερ στην La Liga

Ετσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, ο πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Ισπανικό πρωτάθλημα τρεις φορές. Πρέπει να πάρει τον τίτλο φέτος ο Κριστιάνο γιατί έχει πολύ δύσκολο έργο γι' αυτή εδώ την κορυφή καθώς ο Τέλμο Θάρα το έκανε έξι φορές, οι Ντι Στέφανο, Κίνι, Ούγκο Σάντσες, πέντε, ενώ οι Πούσκας και Μέσι από τέσσερις.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News