default-image

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα… στο ποδόσφαιρο!

Ποδόσφαιρο
Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα… στο ποδόσφαιρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλοί που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο, χωρίς να έχουν βαθύτερη σχέση με αυτό, βγήκαν σοφότεροι, αφού σπατάλησαν ένα κάρο χρήματα κάνοντας τραγικές αστοχίες, ή καταστρέφοντας τις οικογένειες τους....

Τον καημένο τον Μπύρο, τι παθαίνει στη Δόξα Δράμας! Τα είπε όμως ωραία μετά την γκάφα που του επιφύλαξαν οι επιτελείς του με τους έξι ξένους στο παιγνίδι με τον Άρη.

Φιλοσοφικά άψογα θεωρήματα, βγήκαν από το στόμα του:

  1. «Θεωρούμε σωστό να προχωρήσουμε στην ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν, διότι έτσι απομακρύνουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα και καθορίζουμε το μέλλον μας και την προσωπικότητά μας. Είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα. Άλλωστε ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω».
  2. «Η ευθύνη προϋποθέτει ήθος και στην εποχή μας είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα»!
  3. «Θα ξυπνούσατε κάθε μέρα στις 3 το πρωί να φορέσετε μια γαλότσα και επί 30 μέρες το μήνα να βρίσκετε πέντε χιλιάδες ευρώ για να διοικήσουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι; Αναλαμβάνω την ευθύνη 100% και ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους, γιατί πόνταρα σε κουτσά άλογα».

Μας συνεπήρε κι αυτό: «Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Και το θύμα είναι πάντα αυτός που θέλει να κάνει κάτι καλό στον τόπο του…»

Πολλοί που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο, χωρίς να έχουν βαθύτερη σχέση με αυτό, βγήκαν σοφότεροι, δαπανώντας ένα κάρο χρήματα, κάνοντας τραγικές αστοχίες από την έλλειψη γνώσης, ή καταστρέφοντας τις οικογένειες τους. Με το «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…» να δοξάζεται.

Το χειρότερο ήταν πάντα ο περίγυρος. Οι αυλικοί σε ρόλο σοφιστικέ… Εξασφαλισμένη η κατρακύλα.

Έχουν συμβεί και στους καλύτερους της πόλης αυτά, από το ξεκίνημα του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Μη σκαλίσουμε. Νωπά και λιγότερα νωπά δείγματα.

Αλλά να φταίνε για όλα οι άλλοι, δεν δένει. Κάποιοι τους επέλεξαν στο κάτω κάτω, όπως και την τακτική και στρατηγική μιας ομάδας. Θα λέγαμε ευθαρσώς και σε κάποιο μεγάλο παράγοντα που άστραψε και βρόντηξε, χτες…

Και μάλιστα υπήρξαν φράσεις που θα έμπαιναν στο ανθολόγιο, όπως παραπάνω: «Φανταστείτε εμένα που πληρώνω πλουσιοπάροχα όλους εσάς, που πληρώνω εκατομμύρια για να έχετε μια καθημερινότητα που θα είναι μόνο ποδόσφαιρο, που σας δίνω τα πάντα. Για να με βρίζουν και από πάνω».

Όταν μετανιώνουμε για πράγματα που είτε κάναμε ή σκοπεύαμε να κάνουμε και δεν έγιναν.

Συμβαίνει συχνά να διαπιστώνει κάποιος εκ των υστέρων… ή όπως ένας διαιτητής να βλέπει εκ των υστέρων

-Φυσικά και καλέσανε την ΠΑΕ ΟΦΗ στην άτυπη σύσκεψη που έγινε στη Σούπερ Λίγκα, από τις τηλεοπτικά «άστεγες» ομάδες της κατηγορίας, παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου. Απλά δεν μπορούσανε να ανταποκριθούν στην ξαφνική κλήση. Έτσι από τους ανερχόμενους ήταν μόνο ο Καρυπίδης για τον Άρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News