Η απίστευτη ιστορία του Γιάννη Πετράκη με τον ΠΑΝΟΜ!

Ποδόσφαιρο
Η απίστευτη ιστορία του Γιάννη Πετράκη με τον ΠΑΝΟΜ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως η ομάδα των Μαλίων άνοιξε το δρόμο να κατακτήσει το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας το 2000, ενώ είχε αποφασίσει να μη παίξει στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος

Την χαρά της κατάκτησης του κυπέλου της ΕΠΣΗ μοιράστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, υψώνοντας το τρόπαιο οι άνθρωποι του ΠΑΝΟΜ από την εκπομπή «Μικτή Ζώνη Highlights» της Κρήτη TV! Τα πλούσια ρεπορτάζ με όλες τις σκηνές της κατάκτησης από το γήπεδο του ΑΟ Τυμπακίου, έδεναν με τα λόγια των πρωταγωνιστών που βρέθηκαν στο πάνελ με τον Στέλιο Μαλτεζάκη. Στη φωτογραφία: Ζαχαρίας Βλαστός (παλαίμαχος), Στέλιος Μανιαδής (ποδοσφαιριστής), Μιχάλης Μπελιβανάκης (πρόεδρος) και Γιώργος Φανουράκης (παράγοντας).

Για το κατόρθωμα αυτό της ομάδας Μαλίων μετά από 18 χρόνια και όλες τις λεπτομέρειες, έχετε διαβάσει και δει ήδη στα ρεπορτάζ. Εκείνο που ήταν συναρπαστικό σαν αφήγημα ήταν η ιστορία που κατέθεσε ο μπαλαδόρος της εποχής Ζαχαρίας Βλαστός, όταν ο ΠΑΝΟΜ στέφτηκε κυπελλούχος ερασιτεχνών Ελλάδας το 2000!

Την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1999-2000 ο ΠΑΝΟΜ είχε αποφασίσει να μην κατέβει στο τελευταίο παιγνίδι του πρωταθλήματος Δ΄εθνικής με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι, αφού υπολόγιζε σίγουρο τον υποβιβασμό του από συνδυασμό αποτελεσμάτων μεταξύ των αθηναϊκών ομάδων. Το κατέγραφαν και τα ρεπορτάζ παντού. Όμως την τελευταία στιγμή με την παρακίνηση και… τη μισή χρηματοδότηση ο προπονητής Γιάννης Πετράκης, επηρέασε τους παίκτες του να πάνε να παίξουν.

Στη φωτογραφία εκείνη η ομάδα που το έζησε το 2000 και έγινε κυπελλούχος Ελλάδας με  προπονητή πάνω αριστερά τον Γιάννη Πετράκη και τον Κώστα Αργυράκη κάτω να κρατάει το κύπελλο με τους παίκτες!

Βράδυ Σαββάτου μάζευαν τους παίκτες από τα μπαράκια και πρωί της Κυριακής πέταξαν στην Αθήνα!

Πηγαίνοντας στο γήπεδο –εξιστορούσε ο Ζαχαρίας Βλαστός- ο Αχαρναϊκός είχε ήδη κλείσει φιλικό με άλλη ομάδα, αφού ήξερε ότι ο ΠΑΝΟΜ δεν θα πήγαινε.

«Κατεβαίνοντας από το ταξί, οι άνθρωποι του Αχαρναϊκού, απόρησαν που έβλεπαν να κατεβαίνουν παίκτες κι άλλης ομάδας. Από πού είστε εσείς, ρωτούσαν. Από τα Μάλια, τους απαντούσαμε. Αφού δεν θα ερχόσαστε, μας είπαν. Ήλθαμε, τους λέγαμε. Την ίδια έκπληξη εξέφρασαν και οι διαιτητές. Πόσοι είστε, μας ρώτησαν. 13 με 14 παίκτες, απαντήσαμε»!

Το ματς έγινε κανονικά, ο ΠΑΝΟΜ ηττήθηκε και υποβιβάστηκε. Το θέμα όμως έκανε μεγάλο ντόρο σε δημοσιότητα και ενεργοποίησε δυνατά το ενδιαφέρον των φίλων της ομάδας ακόμη και στην Αθήνα και έγινε μεγάλη κινητοποίηση που ώθησε τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες να συνεχίζουν στο κύπελλο Ερασιτεχνών, αφού ο ΠΑΝΟΜ είχε ήδη κατακτήσει το κύπελο της ΕΠΣΗ. Το πήραν πάνω τους, έπαιξαν με όλη τους τη διάθεση και το διασκέδασαν με τη ψυχή τους, έχοντας όλο το ενδιαφέρον και τη στήριξη  του κοινού!

«Το φρόνημα ήταν πολύ δυνατό μετά από όλα αυτά. Μαζευόμασταν και πηγαίναμε στα ματς, παίζαμε κερδίζαμε και φτάσαμε στον τελικό. Εκεί κερδίσαμε τον Ορφέα Σουρωτής και σηκώσαμε τη μεγάλη κούπα», είπε μαζί με άλλες ακόμη λεπτομέρειες ο Ζαχαρίας Βλαστός, αφήνοντας άφωνους, όσους δεν γνώριζαν το περιστατικό!

*Αξιοσημείωτο είναι αυτό που έκανε σσε ένα νοκ άουτ με τον Λήλαντα Βασιλικού, ο προπονητής του ΟΦΗ  Ζαχαρίας Νοικοκυράκης, που ήταν από τους βασικούς παίκτες της ομάδας του ΠΑΝΟΜ  και τον είχε συνεπάρει αυτό το απίστευτο εγχείρημα. Ως εργαζόμενος σε τουριστική επιχείρηση δεν είχε χρόνο και για να προλάβει να είναι ξανά στο πόστο του μετά το ταξίδι στη Χαλκίδα και πήγε και γύρισε φορώντας τη στολή του υποδοχέα του μεγάλου ξενοδοχείου όπου είχε την ευθύνη! 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News