Ήττα στο ΟΑΚΑ από την Ελβετία για την Εθνική Ελλάδας

Ποδόσφαιρο
Ήττα στο ΟΑΚΑ από την Ελβετία για την Εθνική Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική μας ομάδα θέλει χρόνο για να βρει τη συνοχή της, όπως φάνηκε στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία, όπου γνώρισε την ήττα με 0-1 στο ΟΑΚΑ.

Αυτό βέβαια είναι φυσιολογικό, καθώς ο Μίχαελ Σκίμπε προχωρά σε σταδιακή ανανέωση ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων και δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 

Στο ξεκίνημα, οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε ήταν εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αν ο Φορτούνης στο 10’ έπειτα από λάθος της Ελβετικής άμυνας ήταν εύστοχος θα μιλούσαμε ίσως για ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Στο 20’ ήρθε η δεύτερη χαμένη ευκαιρία για την Εθνική ομάδα, όταν ο Φορτούνης βρήκε ωραία τον Μήτρογλου, όμως ο Λιχστάινερ πρόλαβε και έκοψε σωτήρια την προσπάθεια του ‘Ελληνα στράικερ.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους και στο 26’ κατέγραψαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν το σουτ του Τζεμαϊλι πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καρνέζη.

Στο τέλος του πρώτου μέρους, αμφότερες οι ομάδες είχαν από δύο καλές στιγμές. Το σουτ του Μήτρογλου στο 40’ δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει ψηλά άουτ, ενώ για τους Ελβετους η εκτέλεση φάουλ του Ρικάρντο Ροντρίγκεζ πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. 

Στην επανάληψη λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι φιλοξενούμενοι με τρομερό γκολ του Τζεμαΐλι άνοιξαν το σκορ. Ο Σεφέροβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο σκόρερ με ανάποδο "ψαλίδι" έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Από το 75’ και μετά ο Σκίμπε έκανε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι (Χριστοδουλόπουλος, Μπακάκης, Κουρμπέλης, Πέλκας) και η Εθνική ανέβασε "στροφές" για την ισοφάριση. Ωστόσο, μέχρι τέλους παρά την πίεση, οι διεθνείς δεν κατάφεραν να σκοράρουν με αποτέλεσμα η Ελβετία να επικρατήσει χάρη στο τέρμα του Τζεμαΐλι.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (63’ Χριστοδουλόπουλος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (79’ Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (72’ Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Δώνης (63’ Μπακάκης), Φορτούνης (76’ Πέλκας), Μήτρογλου (72’ Κουλούρης).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Σόμερ, Λιχτστάινερ (60’ Λανγκ), Ακανζί, Εμπολό (73’ Oμπερλίν), Φρόιλερ (60’ Φερνάντες), Σεφέροβιτς (60’ Γκαβράνοβιτς), Τζάκα, Μπαχράμι (60’ Τσούμπερ), Ροντρίγκεζ, Τζεμαϊλί, Σαρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News