Εκτός Κυπέλλου Eρασιτεχνών τα Ζωνιανά λόγω διαμαρτυρίας!

Αθλητισμός
Εκτός Κυπέλλου Eρασιτεχνών τα Ζωνιανά λόγω διαμαρτυρίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερμής αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ρεθύμνου αλλά δεν συνεχίζει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών λόγω διαμαρτυρίας προς την ΕΠΟ – Η φιναλίστ Επισκοπή παίρνει την θέση του

Ο Ερμής Ζωνιανών πήρε χθες το Κύπελλο Ρεθύμνου επικρατώντας με 1-0 της Επισκοπής στον τελικό που έγινε στο ΔΑΚ Γάλλου αλλά η ηττημένη ομάδα του τελικού θα είναι αυτοί που θα συνεχίσει στο θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών!

Ο πρόεδρος του Ερμή, Γιάννης Κάββαλος, με επιστολή του προς την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Ρεθύμνου ανακοίνωσε ότι η ομάδα του δεν θα πάρει μέρος στο Κυπ. Ερασιτεχνών, εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία του προς την ΕΠΟ, τόσο για την άδικη αφαίρεση των τριών βαθμών στην αρχή της σεζόν όσο και για την αντιμετώπιση που είχε φέτος από την διαιτησία!

Ο κ. Κάββαλος εκφράζει την άποψη όχι μόνο του Ερμή αλλά όλων των Ζωνιανών, καθώς παρότι η ομάδα ήταν για άλλη μια χρονιά υπόδειγμα φιλοξενίας και σεβασμού προς τους αντιπάλους τους, τελικά είχε αυτή την αντιμετώπιση και υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική.

Η επιστολή προς ΕΠΟ και ΕΠΣΡ αναφέρει τα εξής:

«Ο Α.Ο Ερμής Ζωνιανών  θέλει να εκφράσει την αδικία που έχει υποστεί το σωματείο μας στο Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας με την επιβολή τιμωρίας -3 βαθμών στον φιλικό αγώνα με τον Εργοτέλη στην αρχή της σεζόν (ότι πιο άδικο έχει γίνει σε ποδοσφαιρικό αγώνα). Επίσης, η άσχημη αντιμετώπιση που δέχτηκε η ομάδα μας σε όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος από προκατειλημμένες διαιτησίες στους αγώνες του Ερμή, αποτελεί τον κυριότερο λόγο υποβιβασμού της ομάδας μας στο τοπικό πρωτάθλημα. Εξαιτίας όλων των παραπάνω αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην συνέχεια του Ερασιτεχνικού Κυπέλου Ελλάδος».

Να τονίσουμε ότι η συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών δεν είναι υποχρεωτική άρα δεν υπάρχουν κυρώσεις για τον Ερμή. Ωστόσο μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, η ΕΠΣ Ρεθύμνου απευθύνθηκε στην Επισκοπή, καθώς ο κανονισμός δίνει το δικαίωμα συμμετοχής του φιναλιστ αν δεν επιθυμεί να συμμετέχει στο θεσμό ο Κυπελλούχος. Η Επισκοπή απάντησε θετικά και θα αγωνιστεί στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, εκπροσωπώντας το Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News