Αθλητισμός

Καπράλος: «Το ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εξέφρασε την αντίθεση του για την παραχώρηση του Σταδίου

Την αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου προκάλεσαν οι τελευταίες αναφορά για απόφαση της Κυβέρνησης να παραχωρήσει το ΟΑΚΑ στην κοινοπραξία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τρεις ξένες εταιρείες.

Τονίζει μάλιστα στις δηλώσεις του, ότι το Αθλητικό κέντρο ανήκει στην ΕΟΕ και προσθέτει ότι οι Έλληνες αθλητές δε μπορεί να μείνουν στο… δρόμο.

Αναλυτικά: «Όπως έγινε στην περίπτωση του Καραϊσκάκη, το ίδιο ισχύει για μας και στην περίπτωση του ΟΑΚΑ. Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει το ΟΑΚΑ, γιατί ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Γνωρίζουμε για τις συζητήσεις που γίνονται. Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις (Ολυμπιακά Ακίνητα), αλλά το Αθλητικό Κέντρο ανήκει στην ΕΟΕ κι έχει δημιουργηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού. Γι' αυτό και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ, υπάρχουν και εκπρόσωποι της ΕΟΕ. Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν κάποια στιγμή οι ενδιαφερόμενοι να συζητήσουν μαζί μας. Ή τουλάχιστον όσοι χειρίζονται το θέμα. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς τον ιδιοκτήτη του ΟΑΚΑ. Και ιδιοκτήτης είναι η ΕΟΕ. Εμείς περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θέλουν. Είμαστε αντίθετοι όμως, γιατί θέλουμε το ΟΑΚΑ να μείνει στους αθλητές και τον υψηλό Αθλητισμό. Δεν θα αφήσουμε στον δρόμο τους Έλληνες αθλητές. Πώς είναι δυνατόν να μας ζητούν για παράδειγμα το ποδηλατοδρόμιο και να αφήσουμε στον δρόμο χωρίς να υπάρχει άλλο αθλητικό κέντρο τους αθλητές; Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το σενάριο».

Σχόλια