Το φλογερό ραντεβού του Ηροδότου με την ιστορία του!

Ποδόσφαιρο
Το φλογερό ραντεβού του Ηροδότου με την ιστορία του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα τέσσερα τρόπαια της περυσινής σεζόν, την συνομωσία του σύμπαντος το καλοκαίρι με την έλευση του Παπαματθαιάκη και το τρένο που τον οδηγεί στη Football League....

Ο κρότος της πρωτιάς, δεν ήταν εκκωφαντικός. Απλά ηχηρός και δυνατός! Από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν, ο Ηρόδοτος έπειθε σταθερά, ότι ήταν ο καλύτερος και οδηγούσε την «κούρσα» ως κάτοχος της κορυφής. Ο πρωταθλητής, δεν ήλθε ως έκπληξη της τελευταίας στιγμής! 

Πανάξια διάκριση και πολύ σημαντική για τον ίδιο, την πλούσια ποδοσφαιρική κοινωνία της Νέας Αλικαρνασσού και την κλάση που αξίζει να εκφράζεται το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου. 

Το ίδιο μπορεί να αισθανθεί με σιγουριά και για τις μάχες των «μπαράζ» που ακολουθούν μέσα από τους ομίλους πρωταθλητών και δευτεραθλητών, για το τσεκάρισμα του εισιτηρίου, που μπορεί να καταγράψει την ιστορική επιστροφή στη Β΄ εθνική που σήμερα ονομάζεται Football League.

Το dna του Ηροδότου, δείχνει ακαταμάχητο στις μεγάλες προκλήσεις και η ομάδα του Μανόλη Παπαματθαιάκη, γνωρίζει καλά πως θα συντηρήσει την υπεροχή που ανέδειξε στον όγδοο όμιλο της κανονικής διάρκειας.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, θυμούνται την μεγάλη δόξα στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, όταν παρακολουθούσαν αυτή την «ποδοσφαιρομάνα» ομάδα ως δυνατή παρουσία στη Β΄ εθνική, απηχώντας μεγάλη μερίδα δημοσιότητας από το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου από τις λίγες και κραταιές αθλητικές εφημερίδες της εποχής και το ραδιόφωνο.

Το 1960 ανέβηκε πρώτη φορά, έμεινε μέχρι το 1965, με δώδεκα συνολικά αγωνιστικές σεζόν σε αυτό το πρωτάθλημα, που ετοιμάζεται να κατακτήσει ξανά.

Ένα ραντεβού με την ιστορία που μετράει από την τελευταία υψηλή πτήση το 1981-82 και που ο Ηρόδοτος δείχνει πολύ αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, όσο κι αν το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής, του στερεί την απευθείας άνοδο ως πρωταθλητή!

Και επειδή τίποτε δεν γίνεται τυχαία, φάνηκαν πολλά από την… συνομωσία του σύμπαντος το καλοκαίρι, όταν άλλαξαν τα σχέδια και οι προγραμματισμοί σε μια βραδιά. Ο προπονητής των τεσσάρων τροπαίων του Ηροδότου Λευτέρης Βασιλειάδης που ανέλαβε το Αιγάλεω την προηγούμενη αγωνιστική, δεν συνέχισε και η διοίκηση Σωκιανού, είδε αμέσως φως στο πρόσωπο του Μανόλη Παπαματθαιάκη!

Άνθρωπος αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο ο Παπαματθαιάκης, με πολύ μεράκι στην προπονητική. Με τον Ηρόδοτο έκανε τη μεγαλύτερη επιτυχία του από τους πάγκους, μετά την άνοδο που είχε καταγράψει ως προπονητής του ΟΦ Ιεράπετρας από το τότε περιφερειακό στη Γ΄εθνική.

Εκεί λοιπόν, μια ομάδα – οικογένεια, με πολύ ψυχή και πάθος για την επιτυχία, χάρηκε βήμα βήμα, αυτή την ορκισμένη αποφασιστικότητα, χέρι-χέρι πάντα με τους πιστούς φίλους της, υπό τους ήχους του θαυμάσιου ύμνου του Κεφαλούκου.

-Ηρόδοτε, καμάρι της Αλικαρνασσού… Συγχαρητήρια!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News