Οι ανοησίες τύπου Τούμπας και η διεθνής συγκυρία

Ποδόσφαιρο
Οι ανοησίες τύπου Τούμπας και η διεθνής συγκυρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διεθνής αρθρογραφία, στα μεγαλύτερα μέσα του κόσμου, ζητά κάθαρση του ελληνικού φαινομένου, αλλά είναι φανερό ότι οι δικοί μας, έχουν κλειστεί σε μια γυάλα και επιδίδονται σε ανόητες ενέργειες παντός τύπου...

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό στο εσωτερικό, είναι η διεθνής συγκυρία. Το γεγονός ότι η "οπλοφορία" της Τούμπας, πήρε τρελή δημοσιότητα παγκοσμίως, δεν έχει να κάνει μόνο με την αυτονόητη δυσφήμιση της χώρας μας.

Το χειρότερο όλων είναι η βαρύτητα που δίνεται ειδικά αυτό το διάστημα, στην καταπολέμηση της βίας και της τρομοκρατίας, εν όψει του Μουντιάλ της Ρωσίας. Το πρώτο δείγμα ήλθε από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων με την αποβολή του ΠΑΟΚ από τα μητρώα της, το άλλο από την εδώ και τώρα συνέντευξη τύπου σήμερα του πρόεδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ και εκπρόσωπου των FIFA / UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ.

 Το να εισβάλλει αξιωματούχος ομάδας σε γήπεδο εν ώρα αγώνα με ζωσμένο όπλο στη μέση του και μαζί οι συνοδοί, ένας Θεός ξέρει με πόσα, αποτελεί πολύ σοβαρό συμβάν, σε ευαίσθητες εποχές όπου όλοι μηχανισμοί ασφαλείας στην Ευρώπη είναι επί ποδός, για το γεγονός του καλοκαιριού.

Η διεθνής αρθρογραφία μάλιστα, στα μεγαλύτερα μέσα του κόσμου, ζητά κάθαρση για το ελληνικό φαινόμενο. Είναι φανερό ότι οι δικοί μας, έχουν κλειστεί σε μια γυάλα και επιδίδονται σε ανόητες ενέργειες παντός τύπου... 

-«Όλα αυτά δεν είναι ποδόσφαιρο, αλλά είναι στο ποδόσφαιρο και είναι το καθήκον του ποδοσφαίρου να τα παραμερίσει. Εάν η βαρβαρότητα εισβάλει στο ποδόσφαιρο, δεν είναι λάθος του ποδοσφαίρου, αλλά είναι η ανάγκη του ποδοσφαίρου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα». (Η ισπανική «As» για την ελληνική ποδοσφαιρική παρωδία)

-Τι κατάλαβαν οι Πολιτικές και Ποδοσφαιρικές μας Αρχές, που έχουν έφεση στις δηλώσεις (ειδικά οι πρώτες), από την ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) να αποβάλλει τον ΠΑΟΚ από τα μητρώα της, για την συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη στο ματς της Τούμπας με την ΑΕΚ; Διάβασαν άραγε, το γιατί, στην ανακοίνωσή της;

Ο Ανδρέα Ανιέλι (Γιουβέντους), ο Πέδρο Λόπες Χιμένεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ (Αγιαξ), ο Εντουαρντ Γουντγουορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο Ιβάν Γκαζίδης (Άρσεναλ), ο Μπερτομέου (Μπαρτσελόνα), ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί (Παρί Σεν Ζερμέν), ο Ζαν Μαρί Ολας (Λιόν), ο Μίκαελ Κέρλινγκερ (Μπάγερν Μονάχου), ξέρουν ότι για όλα υπάρχουν κανονισμοί και ποινές!

-Είναι δυνατόν ένας υπουργός ή αναπληρωτής υπουργός ή υφυπουργός, να δηλώνει «Ας γίνει Grexit, δεν μας απασχολεί»! Κύριε τάδε, άλλο να είσαι υπουργός κι άλλο τροχονόμος… Τουλάχιστον βάλε να μάθεις τι επιπτώσεις έχει ο ποδοσφαιρικός αποκλεισμός της χώρας, σε όλα τα επίπεδα. Στην εποχή των Λωτοφάγων, επειδή ο αγωγιάτης, δεν τραβάει;

-Σιγά μην το εννοεί κιόλας, τώρα που το παιγνίδι αυτό ταιριάζει γάντι, καθώς απορροφά συνειδήσεις από άλλα μεγάλα προβλήματα. Αν δεν ήταν «τάλε κουάλε» με τον πρωταγωνιστή των ημερών, κομμάτια να γίνονταν και φουλ του Grexit με football controls!

-Ωραία επιτροπεία είχε τόσο καιρό κι η FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλοπέραση, ξενοδοχεία, φαγοπότια, συνοδείες και τώρα το παίζει και κείνη Πόντιος Πιλάτος, έχοντας στηρίξει όλη αυτή την παρωδία, μιας στρεβλής και πονηρής εξυγίανσης!

-Ερχόμαστε, απαντάνε στους υποτελείς τους, σκορπώντας φόβο με τους Βασάλους τρίτης διαλογής... Ερώτημα: Πως να πραγματοποιηθεί η «ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης» που απαιτεί η FIFA, προκειμένου όπως λέει «να εξαλειφθούν όλες οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο»; Κυρίως, τι… ώρα;

Ξένα πράγματα στη χώρα μας…

Εδώ κρύβονται από τις ευθύνες για μικροσκοπιμότητες της πολιτικής ή της διοίκησης του ποδοσφαίρου. Αντί να ανακοινώσουν ένα μέτρο για αυτό που δυσφήμισε το ποδόσφαιρο και στη χώρα μας, το γενίκευσαν, για να το πάρει το μαύρο ποτάμι. Στη Γαλλία έγιναν την Παρασκευή σοβαρά επεισόδια στο «Πιερ-Μορουά» της Λιλ (οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους παίκτες της δικής τους ομάδας, για την ισοπαλία με τη Μονπελιέ) και επί τόπου άρχισαν οι έρευνες για αυτά τα ίδια τα επεισόδια, από τη γαλλική ποδοσφαιρική Λίγκα (LFP). 

Τα τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τους οπαδούς που έτρεξαν  με στόχο να χτυπήσουν κάποιους παίκτες και η διοίκηση της Λίλ, δεν άρχισε τις προπαγάνδες με… διευθυντές επικοινωνίας, αλλά κινήθηκε στα ίσα, νομικά εναντίον τους. «Έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας, Ζεράρ Λόπες.

# Η Παναχαϊκή έκανε ωραίες δημόσιες σχέσεις στα Χανιά, με την παρουσία του Κατσουράνη και του Χαλκιά! Από το Μουσείο στο πάρτι μέσα στα Περιβόλια… Ευτυχώς που υπήρξε ο Εργοτέλης κι άφησε δύο βαθμούς από το κρητικό πέρασμα, αν σκεφτείς ότι κέρδισε και τον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο στο «Γεντί Κουλέ»…

Έξτρα Σφηνάκι: Ψάξε μέσα σου, να βρεις, αυτό που σε ενοχλεί…

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News