Η μαγική φουρνιά του «φάε τρία»!

Ποδόσφαιρο
Η μαγική φουρνιά του «φάε τρία»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άξιος αναβάτης της κορυφής με τις απανωτές νίκες και τις τριάρες που τον κάνουν ακατάμαχητο, τα "Σφηνάκια" με τηλεοπτικά και άλλα...

Τι έδειξε αυτή η Τετάρτη στην Football League και μάλιστα ξεκάθαρα; Ένα και μοναδικό: Ότι ο ΟΦΗ είναι η πλέον αξιόπιστη ομάδα της πρώτης θέσης και όχι μόνο της δεύτερης προνομιούχου. Η πειστικότατη εμφάνιση του στο Αιγίνιο σε συνδυασμό με την πορεία του, είναι σε σχέση με όλα τα αντίστοιχα του Άρη, ζωηρό δεδομένο.  

Επτά διαδοχικές νίκες ή δέκα σε ένδεκα ματς από την σημαδιακή μέρα του Αιγίου!!!

Κι επειδή όλοι στεκόμαστε περισσότερο στο σκοράρισμα των δεινών γκολτζήδων του (με επτά «τριάρες») σε όλα αυτά τα ματς, ο ΟΦΗ έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ, ένα από τον Απόλλωνα Λάρισας και ένα από τον Απόλλωνα Πόντου!

Μέσα σε τρεις μέρες, η κρητική ομάδα ροκάνισε τέσσερις βαθμούς από τη διαφορά, που πριν λίγο μόλις καιρό φάνταζε απλησίαστη, φτάνοντας στους μείον δύο βαθμούς και έχοντας τον Άρη στο «Γεντί Κουλέ»… Ο επόμενος τόνος στην πρώτη θέση μπορεί να αναβιώσει και το ακαταμάχητο σποτ της παλιάς εποχής «Και Μόνος και Μάνος»; - Μπορεί!

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην κατηγορία που να έχει τη «φόρμα» του ΟΦΗ, καθώς όλοι «κουτσαίνουν» από τις απώλειες. Το πλεονέκτημα της νέας ομάδας από τη φλόγα των παιδιών που παρέμειναν και τις ορθές ενισχύσεις, είναι μέγα. Ο ΟΦΗ είναι πρώτος στη βαθμολογία και στις 5 και στις 10 και στις 15 τελευταίες αγωνιστικές! Κι ας είναι μοναδικός αήττητος ο Άρης από την αρχή του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ κρατά πανάξια τη θέση ανόδου και ο Νίκος Παπαδόπουλος, πάντως, ορθά, δηλώνει: «Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι αλλά μόνο το τι κάνουμε εμείς». Όπως και σε ότι συμβάινει στην ομάδα του:"Το κλειδί είναι να είσαι δίκαιος και να λες την αλήθεια, να προσπαθείς να μιλήσεις στο φιλότιμο των παικτών, όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Οι παίκτες έμειναν, υπάρχει συσπείρωση και υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια». Το τελευταίο του είναι και το πιο σημαντικό για την ολοκλήρωση της κατάκτησης.

Άλλος αέρας με αυτόν τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Ο τρόπος που παίζει και γεμίζει με ενδιαφέρον τους τηλεοπτικούς δέκτες, τα σερί που κάνει, τα γκολ που βάζει και κυρίως αυτή η καθόλα επιδέξια αναρρίχηση του στην κορυφή του βουνού! Πολυτέλεια μέγιστη, για την Football League!

 Όλα τα λεφτά για κορυφή και ουρά το σούπερ ματς Εργοτέλης-Παναχαϊκή στο Παγκρήτιο. Με νίκη ο Εργοτέλης βγαίνει από την χαμηλή ζώνη, δημιουργώντας νέα αφετηρία αντεπίθεσης από θέση σωτηρίας και θα πάει με άλλη άνεση στην δύσκολη αποστολή στο «Βικελίδης». Φανταστική και η ανακοίνωση-κάλεσμα των «Alteranatives», με τον τρόπο που εξέφρασαν ότι «μείναμε άφωνοι» από τα Περιβόλια.

Πως το είπε ο Παύλος Μυροφορίδης, μετά την απώλεια βαθμών του Άρη στην Καλλιθέα; Έτσι: "Συνεχίζουμε και θα βρούμε κάπου αλλού τους βαθμούς». (Να είναι ο πανηγυρισμός Καρυπίδη, ή η παρουσία Κορακάκη, στο γκολ που ακύρωσε ο Μπλούνας στο Ελ Πάσο; Εκεί πάντως ο Θόδωρας, ήταν έξαλλος, χωρίς φωτογραφία!

-Που να σκεφτούν, βέβαια, ότι «φάγανε» κινήσεις ματ τον Ιανουάριο και όχι μόνο με τον Βουό!

Πάει κι ο Βαζάκας. Θα λείψουν οι σοφές του δηλώσεις. Τον έφαγε η ισοπαλία στο Αίγιο. Αποχώρησε από μόνο του από την τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Μετά τα Τρίκαλα εδώ, πάει στην Καλλιθέα ο ΟΦΗ και μετά το ντέρμπι της πόλης στο «Γεντί Κουλέ»…

Ας βγάλουν 5 πειθαρχικούς πίνακες κάθε σεζόν. Από έναν για κάθε έναν από τους «Big4» και έναν για τους άλλους τους «κακομοίρηδες»!

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση τώρα είναι ότι οι «εξυγιαντές» ρίχνουν αιχμές στους εν ενεργεία δικαστές των πειθαρχικών οργάνων, για τους οποίους επέμεναν να μπουν για την ισονομία. Αλλά και ότι στην απονομή της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, δεν υπολογίζουν οτιδήποτε περιλαμβάνεται στον πειθαρχικό κώδικα και είναι κόντρα στα στενά τους συμφέροντα.

Κι ακούς ή διαβάζεις τους πολιτικούς –για ίδια οφέλη- να λένε ότι τους κατέβει, προβάλλοντας απόψε ότι οι δικαστικές κρίσεις πρέπει να γίνουν βάσει αυτής της λογικής τους!

Ο Κομίνης, ο διεθνής ρέφερι είχε «σφυρίξει» τον επεισοδιακό τελικό κυπέλλου, πέρυσι στο Βόλο, αφήνοντας με πολλά παράπονα την Ενωση, ορίστηκε στο ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Η επιλογή του Γιάννη Χατζηνικολάου στην τεχνική ηγεσία του Πλατανιά, ήταν φανερό εξ αρχής, ότι περιλάμβανε το σπουδαίο έξτρα κριτήριο για την οργάνωση της ομάδας, στην επόμενη μέρα της, δηλαδή στη Football League. Η μετάβαση είναι πάντα κρίσιμη περίοδος. Είδαμε χτες ότι μελετάται και η επιστροφή της, στο Μάλεμε.

Στο τηλεοπτικό τοπίο της Σούπερ Λίγκα, μπήκε από χτες επίσημα η COSMOTE TV, με τη συνάντηση της αντιπροσωπεία της με στελέχη της διοργανώτριας. Η αντίδραση της NOVA, ήταν ότι υπάρχει είτε συμβόλαιο, είτε συμφωνία με 7 ΠΑΕ  για την επόμενη σεζόν (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισα, Λεβαδειακός) και είναι ακόμη μία με την οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο να δώσει τα χέρια (ΑΕΚ). Ο Παναθηναϊκός έχει τις γνωστές δυσκολίες.

Ποιες θεωρούνται αντιεμπορικές, εκτός από τον Πλατανιά; - Η Κέρκυρα, η Λαμία και ο Απόλλων Σμύρνης. Το ενημερωμένο ρεπορτάζ της "Άποψης", αναφέρει ότι ο Παναιτωλικός δεν έχει καλές σχέσεις και οι Ατρόμητος, Ξάνθη αν και αντιεμπορικές επίσης, μπορούν να συζητιούνται.

Υπάρχει επίσης το στοιχείο ότι ο επιθυμητός αριθμός είναι 10, θέλοντας σφόδρα τον Άρη και τον ΟΦΗ εφόσον επιστρέψουν στην κατηγορία και είναι φουλ εμπορικές. Με 12 ομάδες θα ήθελε το πρωτάθλημα το "συνδρομητικό". Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση.

Οι άλλες τέσσερις τι θα απογίνουν όμως; Θα τρώγουν από τα ψίχουλα; 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News