default-image

Αθλήτρια έφτασε στο Παγκόσμιο με ταξί μετά από επτά ώρες …

Αθλητισμός
Αθλήτρια έφτασε στο Παγκόσμιο με ταξί μετά από επτά ώρες …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σφοδρή χιονόπτωση ακύρωσε την πτήση της όμως ήταν αποφασισμένη να φτάσει στο Μπέρμιγχαμ με κάθε τρόπο...

Καλώς ορίσατε στο ανανεωμένο neakriti.gr! Από αυτό το blog θα τα λέμε, κατά έναν τρόπο σε πιο προσωπικό επίπεδο, σχολιάζοντας διάφορα θέματα που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ελπίζοντας να βρίσκεται κι εσείς κάτι ενδιαφέρον σε αυτά …

«Οι νικητές ποτέ δεν τα παρατούν. Αυτοί που τα παρατούν ποτέ δεν νικούν»! Αυτή τη ρήση επέλεξα να εμφανίζεται ως… ετικέτα στο blog μου και νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση. Αν δεν προσπαθήσεις δεν θα νικήσεις, σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου. Κανείς μπορεί να μην σου εξασφαλίζει τη νίκη όμως προσπάθησε για να την διεκδικήσεις και ένα είναι σίγουρο. Κάτι θα κερδίσεις!

Γι΄ αυτή την πρώτη λοιπόν συνεύρεση μας επέλεξα να σας παρουσιάσω ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με όσα σας είπα πιο πάνω και θα καταλάβετε αμέσως τον λόγο.

Η Λάουρα Μούιρ, στα 24 της χρόνια ήθελε όσο τίποτα άλλο να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες. Η διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ ήταν το όνειρο της μιας και θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρώτο της μετάλλιο με μία διάκριση μπροστά στους συμπατριώτες της.

Παραλίγο όμως αυτό το όνειρο να μετατραπεί σε εφιάλτη εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει την Μεγάλη Βρετανία.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης είχε αποφασίσει να ταξιδέψει από το Καρλάιλ όπου και διαμένει στο Μπέρμιγχαμ, μία διαδρομή περίπου 300 χιλιομέτρων. Λόγω της κακοκαιρίας όλες οι πτήσεις είχαν ακυρωθεί και έτσι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει κανείς να φτάσει στην πόλη διεξαγωγής του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν να πάρει ταξί.

Κάλεσε λοιπόν ένα το οποίο κατάφερε να φτάσει με δύο ώρες καθυστέρηση. Τότε ξεκίνησε ένα ταξίδι που κράτησε περίπου επτά ώρες (για μία διαδρομή που κανονικά γίνεται στο μισό χρόνο) και που της κόστισε 1.500 λίρες.

"Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα πως δε θα προλάβουμε να φτάσουμε έγκαιρα. Όταν ξεκινήσαμε από το σπίτι υπήρχε αρκετό χιόνι στους δρόμους και τα πάντα ήταν παγωμένα. Το ταξί άργησε να έρθει δύο ώρες. Όσο διασχίζαμε το Καρλάιλ δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε ούτε το καπό του αυτοκινήτου. Ήταν κάτι το "τρελό". Συνολικά μας πήρε σχεδόν επτά ώρες για να φτάσουμε στο Μπέρμιγχαμ" τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της μετά το τέλος του τελικού των 3.000μ.

Για την ιστορία η Μούιρ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τις Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα (Αιθιοπία) και Σιφάν Χασάν (Ολλανδία). Η ταλαιπωρία λοιπόν ήταν η καλύτερη ανταμοιβή. Είπαμε άλλωστε: «Οι νικητές ποτέ δεν τα παρατούν. Αυτοί που τα παρατούν ποτέ δεν νικούν»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News