Γιορτή και βραβεύσεις για τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων

Αθλητισμός
Γιορτή και βραβεύσεις για τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 20 συνολικά μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές του σε Πανελλήνιες διοργανώσεις είναι ένα ρεκόρ ανεπανάληπτο και μακράν το καλύτερο που έχει πετύχει ποτέ ελληνικός σύλλογος

Το 2017 ήταν μία χρονιά «χρυσή» για τον σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Σαμαριά και τα μέλη της φρόντισαν να το γιορτάσουν σε μία όμορφη εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «ΚΑΝΑΡΙΑ» την Κυριακή που μας πέρασε.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκ μέρους του Δ.Σ  έγινε αναφορά από τον πρόεδρό της Γιάννη Σπυριδάκη στις μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις  του συλλόγου για το 2017  τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, διακρίσεις οι οποίες διατηρούν την ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ στην πρώτη θέση της πανελλαδικής αξιολόγησης και επιβεβαιώνουν την πρωτιά του συλλόγου στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος ειδικά στις μικρές ηλικίες.

Αναλυτικά η αναφορά των σημαντικότερων επιτυχιών ήταν η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων. Μια πρωτιά που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του θεσμού. Με την ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ αγωνίστηκαν οι: Βοζινάκη Ανθή, Γεωργακόπουλος Νίκος, Πατρελάκης Ευάγγελος, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Φυντριλάκης Κυριάκος, και η Καραβιτάκη Αντωνία.

Τα 20 συνολικά μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές του σε Πανελλήνιες διοργανώσεις είναι ένα ρεκόρ ανεπανάληπτο και μακράν το καλύτερο που έχει πετύχει ποτέ Ελληνικός σύλλογος! Αναλυτικά οι παίκτες που κατέκτησαν 1η πανελλήνια θέση είναι η Πετράκη Ευαγγελία κάτω των 20 ετών, Βοζινάκη Ανθή κάτω των 16 ετών, Καραβιτάκη Ευαγγελία κάτω των 12 ετών, Καραβιτάκη Αντωνία κάτω των 10 ετών και Χασουράκη Χρυσή κάτω των 8 ετών. Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Πατρελάκης Βαγγέλης κάτω των 14 ετών, η Καραβιτάκη Ευαγγελία στην κατηγορία κάτω των 20 ετών και χάλκινο μετάλλιο η Πλατσάκη Ευγενία κάτω των 8 ετών.

Στα σχολικά πρωταθλήματα χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το 5ο δημ. Σχολείο που η σύνθεσή του απαρτίζονταν από αθλητές της ΣΑΧ (Καραβιτάκη Ευαγγελία, Τζαγκαράκης Παναγιώτης, Φυντριλάκης Κυριάκος και Καραβιτάκη Αντωνία). Πανελλήνια Πρωταθλήτρια ΣΤ΄ Δημ. η Καραβιτάκη Ευαγγελία, Α’  Δημ. η Πλατσάκη Ευγενία, και Νηπίων η Ψαριανού Έλενα. Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν ο Σπυριδάκης Γιώργος και η Καραβιτάκη Ευαγγελία που είχε διπλή διάκριση και χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν ο Φυντριλάκης Κυριάκος, η Καραβιτάκη Αντωνία, ο Αντωνιουδάκης Γιώργος και η Σκαράκη Γεωργία. 

Βραβεύτηκε επίσης η ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ και ΚΑΪΣΣΑ ΣΑΜΑΡΙΑ για τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Α΄ εθνικής κατηγορίας. Πορεία  που της έδωσε και το δικαίωμα να αγωνιστεί στο διασυλλογικό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Champions League) για τρίτη φορά στην ιστορία της! Την ομάδα εκπροσώπησαν ο Σπύρος Ναούμ, Γεωργακόπουλος Νίκος, Πατρελάκης Ευάγγελος, Πετράκη Αργυρώ, Μαθιουλάκης Φάνης και Τσαρουχάς Κώστας.

Για άλλη μια χρονιά τα εθνικά μας κλιμάκια που εκπροσωπούσαν τις αποστολές μας τα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα λέγανε ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ! Επτά αθλητές της συμμετείχαν στα Πανευρωπαϊκά (Ρουμανία) και Παγκόσμια  Πρωταθλήματα (Ιταλία), με τους Παπαδόπουλο Αργύρη, Πετράκη Ευαγγελία, Πετράκης Στέλιος, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Καραβιτάκη Αντωνία, Χασουράκη Χρυσή ενώ παράλληλα αρχηγός της Ελληνικής αποστολής και προπονητής της, ήταν ο προπονητής του συλλόγου μας Τσαρουχάς Κώστας.

Ειδική αναφορά στην συνεργασία της ΣΑΧ με μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του Νομού μας την ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ. Μία συνεργασία που αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις προσπάθειες που κάνει ο σύλλογός μας να αναβαθμίσει το σκάκι στον νομό μας και να θέσει ακόμη μεγαλύτερους στόχους και οράματα.

Τέλος ο πρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ αναφέρθηκε στο πλούσιο διοργανωτικό της έργο το οποίο προβάλει τα Χανιά τόσο πανελλαδικά όσο και Παγκοσμίως! Αποκορύφωμα βέβαια είναι το Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας, ένα τουρνουά το οποίο έκλεισε δέκα χρόνια διεξαγωγής και καθιερώθηκε στον σκακιστικό κόσμο σαν το κορυφαίο τουρνουά της χώρας μας και μία από τις σπουδαιότερες αθλητικές εκδηλώσεις που γίνεται στο νησί μας! Η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κάτω των 20 ετών που προσέλκυσε στην πόλη μας τους ταλαντούχους σκακιστές από όλη την Ελλάδα. Η καθιέρωση του Φιλανθρωπικού πρωταθλήματος, μιας διοργάνωσης με κοινωνικά μηνύματα αλλά και την ευαισθητοποίηση της νεολαίας μας απέναντι στην γενικότερη τάση της κοινωνίας μας για αποξένωση και απομόνωση! Τέλος την διοργάνωση των ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ σκακιστικών αγώνων οι οποίοι καθιερώνονται με ένα άλλο τρόπο διεξαγωγής δίνοντας σημαντικές αγωνιστικές ευκαιρίες στους σκακιστές του Νομού μας!

Μία από τις ομορφότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν όταν ο σύλλογος της ΣΑΧ βράβευσε δύο αθλητές της, τον Παπαδόπουλο Αργύρη και την Πετράκη Ευαγγελία που έχοντας μια εξαιρετική διαδρομή στο χώρο του σκακιού, γεμάτη εικόνες, παραστάσεις, έντονα συναισθήματα, διέπρεψαν και στις μαθητικές τους επιδόσεις περνώντας σε σχολές της προτίμησής τους!

Αναφέρθηκε βέβαια στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει εδώ και 7 χρόνια με τον Δήμο Πλατανιά και το ΝΠΔΔΔΠ με οργανωμένα προγράμματα εκμάθησης σκακιού σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πλατανιά. Για την συνεργασία αυτή τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιάννης.  

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των μικρών αθλητών του συλλόγου από τα εσωτερικά πρωταθλήματα ενώ στη συνέχεια περίμεναν πολλές εκπλήξεις και δώρα προς όλα τα παιδιά του συλλόγου μέσα από διαγωνισμό σκακιστικών ερωτήσεων!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιάννης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Μαράκης, η Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Μαραγκουδάκη Χρυσούλα, η υπεύθυνη αθλητισμού και δια βίου Μάθησης της Αντιπεριφέρειας Χανίων κ. Ζομπανάκη Κατερίνα, ο Πρόεδρος του ΕΒΒΕΧ κ. Ροκάκης Αντώνης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Φραγκάκης Μανόλης, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ κ. Αποστολάκης Μανόλης, και ο πολιτευτής κ. Κονταξάκης Γιώργος οι οποίοι αναγνώρισαν την σπουδαία δουλεία που γίνεται στο σύλλογο και δεσμευτήκαν για την  συνεχή και έμπρακτη υποστήριξη τους..

Με την ευκαιρία το Δ.Σ της Σ.Α.Χ ΣΑΜΑΡΙΑ ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το σύλλογο μικρούς και μεγάλους, τους χορηγούς της κλήρωσης τον κ. Κυριακάκη από το ΦΩΤΟΠΟΛΙΣ και όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχημένη αυτή βραδιά και εύχεται καλή και δημιουργική τη νέα χρονιά. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News