default-image

Κάποια επιχείρηση "Pizarro", στα ελληνικά;

Ποδόσφαιρο
Κάποια επιχείρηση "Pizarro", στα ελληνικά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιστορίες χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων που αποκαλύπτονται διεθνώς, δεν αποτελούν ιστορίες φαντασίας ή συνωμοσιολογίας, όπως και η σύνδεσή τους με την «χοάνη» της Ασίας και της Κίνας. Τρανταχτό δείγμα η ισπανική περίπτωση με πρωταγωνιστή τον πρώην «δικό» μας ποδοσφαιριστή από τον Άρη και την Καλλονή, Γκαρσία.

Η επιχείρηση «Pizarro», καλά θα κάνει να ανοίξει τα μάτια των δικών μας διωκτικών αρχών, που μένουν στην φιλολογία και πετάνε στα καλάθια δεκάδες αναφορές της ακριβοπληρωμένης «sportradar», αφού δεν ελέγχονται, όπως θα έπρεπε.

Εννιά μήνες παρακολουθούσαν το ισπανικό-κινεζικό κύκλωμα στην Ισπανία που έστηνε παιγνίδια στην Segunda B και την Tercera της Ισπανίας, «λαδώνοντας» ποδοσφαιριστές από 2.000 μέχρι 5.000 ευρώ για να προκαλούν στημένες φάσεις, πέναλτι, κόρνερ, φάουλ…

Οι λεπτομέρειες που αναφέρονται όσο κι αν ανατριχιάζουν τους ευλαβείς του ποδοσφαίρου, αποτελούν χρήσιμο εγχειρίδιο, στο πώς «στήνουν» τα παιγνίδια, για κάθε ενδιαφερόμενο λάτρη της «εξυγίανσης».

Πως αποκαλείται το τμήμα της Ισπανικής Αστυνομίας που φέρνει εις πέρας αυτές τις υποθέσεις; Μπορεί να φανεί χρήσιμο: "Μονάδα ειδικών και βίαιων εγκλημάτων".

Πόσα χρόνια δεν υπάρχει στην Ελλάδα η εξόφθαλμη φημολογία για «χειραγωγημένα» παιγνίδια και «κονόμες» κυρίως στη Football League, σε σημείο εξευτελισμού; Τι έγινε;

Όπως και με την περιβόητη λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος, από τις αρχές της δεκαετίας με τρανταχτά ποσά σε στοιχηματικές εταιρείες της Ασίας (και δη περιώνυμων), ή με την υπόθεση «Κοριόπολις» όπου κάποιοι γαμπροί ακόμη αξιωματούχων της FIFA που είχαν κατηγορηθεί για ξέπλυμα μέσω στοιχηματισμού;

Αυτή είναι μια ακόμη μεγάλη διαφορά που μας χωρίζει από άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Εδώ βγήκε και κατήγγειλε ο Καλαϊτζίδης, με ονόματα και διευθύνσεις για τσεκουράτα «στημένα» στη Football League και βγήκαν όλοι να του κολλήσουν την ταμπέλα του «γραφικού», την ώρα που η καταγγελία του είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και εξετάζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Τι σημαίνει «εξυγίανση», που χρησιμοποιείται ως όρος αποπλάνησης πραγματικού σκοπού στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Σημαίνει απλά την επαναφορά σε καλή κατάσταση ή σε σωστή λειτουργία. Την είδατε σε ισχύ, πουθενά;

-Που να τα βρουν στα τηλεοπτικά; Εδώ δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι «μικροί» και οι «μεσαίοι». Περιμένουν από τους «μεγάλους»; Ακόμη και η ΑΕΚ, μόνιμη υποστηρίκτρια των «φτωχών», άλλαξε με ασίστ:

«Να καταγραφούν τα δικαιώματα και οι όροι του πιθανού νέου διαγωνισμού για την κεντρική πώληση - εκμετάλλευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και στην επόμενη συνεδρίαση να γίνει συζήτηση επ' αυτού» (Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ).

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News