Ολυμπιακός εναντίον ΑΕΚ στα Δύο Αοράκια για τον τίτλο

Μπάσκετ
Ολυμπιακός εναντίον ΑΕΚ στα Δύο Αοράκια για τον τίτλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τυπικά γηπεδούχος Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στις 17:15 (ΕΡΤ1) την ΑΕΚ στο κλειστό στα Δύο Αοράκια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς θα κριθεί μπροστά σε μαθητές και αθλητές ακαδημιών καθώς δεν εκδόθηκαν εισιτήρια α λόγους ασφαλείας. Οι ομάδες πήραν από 30 προσκλήσεις και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από παιδιά τα οποία θα φτάσουν οργανωμένα στο γήπεδο, δηλαδή με λεωφορεία και συνοδεία καθηγητών ή προπονητών.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός έχει τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο, στην ΑΕΚ υπάρχει μεγάλη δίψα για ένα τίτλο μετά από πολύ καιρό. Ήδη έχει νικήσει φέτος τους «ερυθρόλευκους» μία φορά στο πρωτάθλημα της Basket League, όμως όπως τόνισαν όλοι χθες αυτό το παιχνίδι δε θα έχει καμία σχέση με τον σημερινό τελικό.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν μεγάλο κίνητρο για την κατάκτηση του Κυπέλλου και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ένας τίτλος πάντα είναι σημαντικός, ειδικά από τη στιγμή που και οι δύο έχουν να τον κατακτήσουν χρόνια. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν να στεφθούν κυπελλούχοι από το 2011, ενώ η Ένωση από το 2001! Όσον αφορά στην προϊστορία των δύο ομάδων σε τελικούς Κυπέλλου, δεν είναι μεγάλη. Οι σημερινοί φιναλίστ έχουν να συναντηθούν από το μακρινό 1980, ενώ συνολικά έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές. Η παράδοση ανήκει στους Πειραιώτες, καθώς μετρούν τρεις νίκες σε αντίστοιχα παιχνίδια. Το συγκεκριμένο ζευγάρι μάλιστα ήταν και το πρώτο στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας, το 1976.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είδε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να προπονείται χθες κάτι που σημαίνει ότι θα είναι στη διάθεσή του σήμερα, όμως η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Απών θα είναι σίγουρα ο τραυματίας Τσινέμελου Ελόνου.

 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από την πλευρά του θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Αγραβάνη, ενώ θέση στη δωδεκάδα διεκδικούν οι Μπόγρης και Τολιόπουλος.

 

Διαιτητές του τελικού θα είναι οι  Τόμι Σχινάς, Τάσος Μάνος και Γιώργος Πουρσανίδης.

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News