Αθλητισμός

Μαυροειδής: Έχουμε μεγάλη δίψα για το κύπελλο

Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ, θεωρείται από τον Δημήτρη Μαυροειδή η επιστροφή της ομάδας σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας .

Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ, θεωρείται από τον Δημήτρη Μαυροειδή η επιστροφή της ομάδας σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μετά από όσα πέρασε τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη ως επιβράβευση των κόπων της ΑΕΚ και των επενδύσεων του Μάκη Αγγελόπουλου.

Ο διεθνής σέντερ της σε συνέντευξη που παραχώρησε στην  ιστοσελίδα της ΕΟΚ πέρα της σημασίας που έχει για την ΑΕΚ η παρουσία της στον τελικό αναφέρθηκε στο δυσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό ενώ παράλληλα στάθηκε στην ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου, η οποία θα εκτοξεύσει την «Ένωση».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Τι σημαίνει η επιστροφή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για εσάς;

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ, γιατί μετά από πολλά χρόνια -στα οποία μάλιστα βρέθηκε να παίζει στη Β' Εθνική και την Α2- επιστρέφει σε έναν τελικό. Πρόκειται για μια επιβράβευση για τον πρόεδρο, για τον κόσμο και για όλους εμάς και την προσπάθεια που έχουμε κάνει».

-Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό;

«Δεν έχει καμία σχέση το ένα ματς με το άλλο. Το πρώτο παιχνίδι ήταν για το πρωτάθλημα, στην έδρα μας, με τον κόσμο μας, με τον αντίπαλο να είναι κουρασμένος και με απουσίες. Το κίνητρο ενός τροπαίου θα μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό, που ξέρουμε ποιους παίκτες έχει και τι κάνουν σε αυτά τα παιχνίδια. Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας».

-Έχοντας αναμετρηθεί ήδη με τον Ολυμπιακό μία φορά, τι είναι αυτό που θεωρείς πως πρέπει να προσέξετε περισσότερο στον αγώνα;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ξεκινά περισσότερο από την άμυνά του. Προσπαθεί να σε "πνίξει", να σε οδηγήσει σε λάθη και να φτάσει σε εύκολα καλάθια. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να μείνουμε μέχρι τέλους στη διεκδίκηση της νίκης. Εκεί θα παίξει ρόλο και η τύχη, αλλά και άλλα πράγματα για να πάρεις το τρόπαιο».

-Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Πόσο σημαντική θα είναι η κατάκτησή του; Και πόσο ρόλο παίζει η δίψα που έχετε, αλλά και η έλλειψη εμπειρίας τελικών για τους περισσότερους συμπαίκτες σου;

«Ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου θα είναι σπουδαία υπόθεση. Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία και ταυτόχρονα σκαλοπάτι για να αλλάξει η ομάδα επίπεδο και να αρχίσει να κοιτάζει ακόμη πιο ψηλά και για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Η δίψα που έχουμε είναι μεγάλη, σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοια ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-Τι θα έλεγες στον κόσμο της ΑΕΚ ενόψει του τελικού;

«Θέλουμε να μας στηρίζουν σε κάθε παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές τους έχουμε πικράνει, αλλά να ξέρουν ότι σε κάθε αγώνα δίνουμε το 100%. Έτσι και στον τελικό, θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και για την ιστορία της ομάδας».

Σχόλια