Χιμένεθ: Άξιζε τη νίκη η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Χιμένεθ: Άξιζε τη νίκη η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απορία του για κάποιες από τις διαιτητικές αποφάσεις στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ντιναμό εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Με αφορμή ερώτηση που του έγινε για τις κάρτες των Λιβάγια-Βράνιες (εξαιτίας των οποίων θα χάσουν τη ρεβάνς), ο Ανδαλουσιανός τόνισε ότι καμία από τις δυο δεν ήταν σωστή.

Αντιθέτως, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να τελείωσαν το ματς οι Κατσερίντι και Γκαρμάς (με τον δεύτερο να γλιτώνει σε τρεις περιπτώσεις τη δεύτερη κίτρινη).

Κατά τ' άλλα, ο Χιμένεθ συνεχάρη την ομάδα για την εμφάνιση που έκανε, κάλυψε τον Μπακάκη για το λάθος του στο γκολ και αφού εξήρε τον Αϊντάρεβιτς, εξέφρασε την άποψη ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

Για την εξαιρετική εμφάνιση της ΑΕΚ και το αν το λάθος του Μπακάκη ακύρωσε το πλάνο αντιμετώπισης του αγώνα:

«Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Το είπα και μετά το ματς με τον Αστέρα ότι ο Μπακάκης κάνει μια καταπληκτική σεζόν και πώς όταν θα κάνει ένα λάθος, τότε πρέπει να τον ενισχύσουμε ψυχολογικά. Πρέπει να πούμε όμως ότι και ο Γκονζάλες είναι ένας δυνατός αντίπαλος και περισσότερο ήταν η δική του ενέργεια και λιγότερο το λάθος του Μπακάκη. Είναι κρίμα να φεύγει με την ισοπαλία η Ντιναμό, ενώ άξιζε τη νίκη η ΑΕΚ».

Για το αν νιώθει τυχερός με τις αλλαγές που κάνει και πώς σχολιάζει τις αποδοκιμασίες όταν μπήκε ο Αϊντάρεβιτς:

«Ο κόσμος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ αυτό δεν το κατάλαβα να συμβαίνει. Πιστεύω ότι ο Αϊντάρεβιτς δεν πρέπει να γιουχάρεται γιατί δεν είναι παίκτης που δεν βοηθάει την ομάδα. Είναι παίκτης που πάντα έπαιζε πίσω από τον επιθετικό. Σε αυτή τη θέση όμως δεν χωράει στην ομάδα και όποτε τον χρειαζόμαστε, παίζει αμυντικό χαφ. Όσο για την τύχη, ευχαριστώ τον Θεό, αλλά όπως έχω ξαναπεί, όσο περισσότερο δουλεύει κάποιος, τόσο περισσότερη τύχη έχει».

Για την απουσία των Λιβάγια-Βράνιες από τη ρεβάνς και το αν πιστεύει ότι τέτοιες βραδιές μεγαλώνουν την ΑΕΚ:

«Είναι δυο πολύ βασικές απουσίες. Αυτό που μετράει σε αυτές τις διοργανώσεις είναι ότι μπορούν να σε χαρακτηρίσουν τέτοιες απουσίες. Πιστεύω πως κανενός από τους δυο δεν ήταν κίτρινη κάρτα. Το πρόβλημα του Βράνιες είναι ότι πηδάει πολύ ψηλά και αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι διαιτητές. Και είναι αλήθεια ότι ο Λιβάγια αφήνει τον εαυτό του να πέσει, αλλά όταν πάει στη διεκδίκηση έχει χάσει την ισορροπία του. Από την άλλη, δεν μπορώ να καταλάβω πώς το 19 και το 14 της Ντιναμό τελείωσαν το παιχνίδι.

Για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε μεγάλους στόχους χρειαζόμαστε τον κόσμο μας. Απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα νιώσαμε την ώθησή του, παρόλο που χάναμε. Αυτές οι 40.000 ψυχές που ήταν εδώ ώθησαν την ομάδα να έχει την πίστη ότι δεν θα τελειώσει το παιχνίδι με ήττα. Θα είναι δύσκολο, αλλά μακάρι να μπορέσουμε να έχουμε τέτοια ώθηση από τον κόσμο σε κάθε ματς. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μας αγκάλιασε και η ομάδα έδωσε μια πολύ καλή εικόνα».

Για τον λόγο που δεν έπαιξε ο Τσιγκρίνσκι:

«παίζει πολλά παιχνίδια συνεχόμενα και ήταν επίσης λίγο κρυωμένος. Πέρα απ' αυτά, ήταν και λίγο κουρασμένος. Ήταν περισσότερο για να τον προστατεύσω και όχι επειδή είχε κάποιο πρόβλημα».

Για τον χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα και τις πιθανότητες της ΑΕΚ στη ρεβάνς:

«Νομίζω ότι οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Η Ντιναμό κάνει πολύ καιρό προπονήσεις σε ένα κλίμα παρόμοιο με της Ελλάδας. Το ότι δεχθήκαμε γκολ εκτός έδρας επίσης καθορίζει πολλά. Αν προσθέσουμε ότι η Ντιναμό είναι μια καλή ομάδα, το κάνει πιο δύσκολο, αλλά εμείς έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να περάσουμε».

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News