default-image

Iσοπαλία 1-1 η ΑΕΚ με Ντιναμό Κιέβου!

Ποδόσφαιρο
Iσοπαλία 1-1 η ΑΕΚ με Ντιναμό Κιέβου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον πρώτο αγώνα για τους "32" του Europa League η ΑΕΚ έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου και τελικά λίγο πριν το τέλος ισοφάρισε στο τελικό 1-1, αποτέλεσμα που την κρατά ολοζώντανη ενόψει της ρεβάνς.

Παρουσία 45.000 περίπου φίλων της στο ΟΑΚΑ, η Ένωση έμεινε πίσω στο σκορ και στη συνέχεια έτρεξε και προσπάθησε για να μην ηττηθεί, με την προσπάθεια να δικαιώνεται με χρυσή αλλαγή για τον Μανόλο Χιμένεθ τον Αϊντάρεβιτς.

Αν και η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, στο 19' οι Ουκρανοί κόντρα στη ροή του αγώνα προηγήθηκαν 0-1, όταν από μια βαθιά μπαλιά, ο Γκονζάλες απέφυγε τον Μπακάκη από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Τσιγκάνκοφ με πλασέ σκόραρε από κοντά. Στο 31', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για κράτημα στον Λαμπρόπουλο, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε».

Στο επόμενο λεπτό ο Μπακασέτας έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Κλωναρίδης στο πίσω δοκάρι προσπάθησε να γυρίσει στον Λιβάγια, αλλά ο Χατσερίντι έδιωξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ζήτησε και πάλι πέναλτι για κράτημα του Χατσερίντι πάνω στον Λιβάγια, όμως και πάλι ο Ισπανός ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, το 0-1 να είναι τελικά το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη όσο περνούσαν τα λεπτά, η ΑΕΚ πίζε όλο και περισσότερο. Στο 57' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ ενώ ο ίδιος στο 62' εκτέλεσε καλά ένα φάουλ, όμως ο Χατσερίντι έδιωξε τη μπάλα με το πρόσωπο.

Στο 71' ο Γκάλο έκανε ακόμη μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Μπόικο απέκρουσε πολύ δύσκολα στη γωνία του με τα ακροδάχτυλα! Τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των Ουκρανών απέκρουσε διαγώνιο σουτ του Λιβάγια, ενώ στο 76' ο Λάζαρος εκτέλεσε νέο φάουλ, η πορεία της μπάλας μπέρδεψε τον Μπόικο, αλλά κατάφερε να αποκρούσει με το σώμα.

Η πίεση της Ένωσης δικαιώθηκε τελικά στο 80'. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και του επέστρεψε, έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Αϊντάρεβιτς (που δευτερόλεπτα πριν είχε μπει στο ματς ως αλλαγή) έκανε με κεφαλιά το 1-1. Η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία στο 87', με τον Λιβάγια να κάνει σέντρα από δεξιά και τον Λάζαρο να πιάνει μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 93' σε μια φάση διαρκείας η Ένωση είχε κι άλλη καλή στιγμή, όμως σε επικίνδυνο γύρισμα του Λιβάγια μέσα από την περιοχή, ο Μπακασέτας δεν κατάφερε να κάνει καλά το γυριστό σουτ, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι τη λήξη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Κλωναρίδης (51' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (58' Αραούχο).

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάνταρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μορόζιουκ, Σεπέλιεφ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοφ, Χαρμάς (77' Μπεσιέντιν), Γκονζάλες, Μοράες (90' Σαπαρένκο).

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News