Αθλητισμός

Τρίτη θέση για την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς

Μια ακόμη σημαντική διάκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Οι ξιφομάχοι της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς πρόσθεσαν ένα ακόμη μετάλλιο στο… παζλ των διακρίσεων τους.

Συγκεκριμένα η ομάδα Νέων Ανδρών του Ξίφους Μονομαχίας της Α.Λ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ αποτελούμενη από τους Στέλιο Φουστανάκη Παύλο Γρηγοριάδη και Γιώργο Μαλλιαράκη κατάφεραν να κερδίσουν παλικαρίσια την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ξεκινώντας από την θέση 3 σε 11 ομάδες πέρασαν χωρίς αγώνα στις 8 πρώτους. Στη συνέχεια, έπαιξαν με την ομάδα της Ίριδας την οποία νίκησαν στο πόντο (45-44) και κατάφεραν να μπουν στην τετράδα.

Στον ημιτελικό αντιμετώπισαν την δυνατή ομάδα του ΟΞΙΦΛΩΡΙΝΑΣ με τον πρωταθλητή Ελλάδος του Σαββάτου Τσώκα Αστέριο στις τάξεις της αλλά και τον χάλκινο Γκόγκο Φίλιππα που είχε πάρει το Σάββατο το χάλκινο μετάλλιο. Παρ όλα αυτά οι Μεσσαρίτες ξιφομάχοι τους κοίταξαν κατάματα και για 6 πόντους  (45-39) δεν πέρασαν αυτοί στο τελικό.

Στον μικρό τελικό όμως μίλησε η εμπειρία του Φουστανάκη που μαζί με το πάθος των συμπαικτών του κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση του Μέγα Αλέξανδρου Κορδελιού και να φέρουν άλλο ένα μετάλλιο στη Μεσσαρά.

Το Σάββατο στα ατομικά ανάμεσα σε74 αθλητές οι Μεσσαρίτες πέρασαν το πρώτο γύρο με 6 νίκες ο Φουστανάκης  (Νο 1 στο κλασμαν ) με 5 νίκες 1 ήττα ο Γρηγοριάδης και με 2 νίκες και 4 ήττες. Ο Μαλλιαράκης χάνοντας από τον Νιφόρο  ( ΆΞΙΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ) έμεινε στην 36η θέση.

Ο Γρηγοριάδης νίκησε τον Δούνη  (Λ.Ο.ΒΑΡΗΣ )και πέρασε στους 32 και τον Καζάκο  (ΟΞΙΦΛΩΡΙΝΑΣ )και πέρασε στους 16.Την είσοδο στην 8αδα την έχασε από τον Αβραμίδη  (Μ.Α.ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ) Και κατέλαβε την 12η θέση.

Ο Φουστανάκης αφού πέρασε απ ευθείας στους 32 νίκησε τον Πινάκα  (Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ )και πέρασε 16αδα. Τον Μαρκόπουλο Π. (ΟΣΑ) Και πέρασε στους 8 όπου αντιμετώπισε τον Φίλιππα Γκόγκο και σταμάτησε πριν το βάθρο. Τελική θέση 5ος!

Σχόλια