Αθλητισμός

Γιαννακόπουλος : «Πλέον θα καταγγέλλουμε κάθε μορφή δυσφήμισης από την ΚΑΕ Ολυμπιακός»

Με γραπτή του δήλωση, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξαπέλυσε επίθεση στην ΚΑΕ Ολυμπιακός τονίζοντας πως από δω και στο εξής οι «πράσινοι» θα καταγγέλλουν και εκείνοι με τη σειρά τους κάθε μορφή δυσφήμισης του μπάσκετ που θεωρούν ότι γίνεται από την «ερυθρόλευκη» πλευρά.

Με γραπτή του δήλωση, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξαπέλυσε επίθεση στην ΚΑΕ Ολυμπιακός τονίζοντας πως από δω και στο εξής οι «πράσινοι» θα καταγγέλλουν και εκείνοι με τη σειρά τους κάθε μορφή δυσφήμισης του μπάσκετ που θεωρούν ότι γίνεται από την «ερυθρόλευκη» πλευρά.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Προ ολίγων ωρών ενημερώθηκα πως έπειτα από καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός (πόσο σπάνιο…), ο Αθλητικός Δικαστής μου επέβαλε τρεις μήνες αποκλεισμό εισόδου στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος για μια ανάρτησή μου που αφορούσε το διαιτητή Σπύρο Γκόντα, ως δυσφημιστική για το άθλημα. Και τούτο, παρ' ό, τι επρόκειτο για μια ανώδυνη ανάρτηση που είχε γίνει τέσσερις μήνες πριν και την οποία διέγραψα άμεσα και αυτοβούλως!

Αναρωτιέμαι, τα κάτωθι περιστατικά δεν αποτελούν δυσφήμιση του αθλήματος;

Την 29/1 μετά την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους από τον Παναθηναϊκό οι κ.κ. Σφαιρόπουλος και Παπανικολάου δήλωσαν ξεκάθαρα ότι έχασαν λόγω διαιτησίας. Μάλιστα, ο πρώτος έκανε τις σχετικές δηλώσεις στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα! Γεμάτος μένος και ειρωνεία κατακεραύνωσε τους διαιτητές επιτιθέμενος απαξιωτικά προς εκείνους φανατίζοντας και προτρέποντας σε βία

Την 31/1 η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της στο Youtube βίντεο μέσω του οποίου στοχοποιούσε διαιτητές ξεκάθαρα καταλογίζοντάς τους δόλο, ενώ οι ίδιες οι φάσεις που επικαλούνταν, αυτοαναιρούνταν!

Την 31/1 ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια κλήρωσης διαιτητών στην ΚΕΔ, τους επιτέθηκε δημοσίως με ντροπιαστικές εκφράσεις, οι οποίες αναπαρήχθησαν σε όλα τα ΜΜΕ.

Την 5/2 ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργίου κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του από τον αθλητή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Μπόγρη.

Ε, ρε αθάνατη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Προφανώς, την τακτική του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια να ψάχνει λύσεις και να δίνει απαντήσεις μόνο εντός παρκέ, τόσο η ΚΑΕ Ολυμπιακός, όσο και οι αρμόδιες αρχές την έχουν εκλάβει ως δείγμα αδυναμίας. Ως εκ τούτου, από εδώ και στο εξής, ενημερώνουμε πως ο Παναθηναϊκός θα καταγγέλλει κάθε μορφή δυσφήμισης του αθλήματος από την ΚΑΕ Ολυμπιακός…

It always takes two to tango…».

Τρίμηνη απαγόρευση στα γήπεδα της Basket League και χρηματικό πρόστιμο

O αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με προσωρινή, τρίμηνη απαγόρευση στα γήπεδα της Stoximan.gr Basket League και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, εξαιτίας μίας ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Αντίθετα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απαλλάχθηκε, με την ποινή να επικεντρώνεται μόνο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά η απόφαση:

1) Επιβάλλεται στον κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο του Παύλου, ως πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για την από 20.10.2017 δήλωση - ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «instagram», με την οποία δυσφήμησε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά και μέχρι τρεις (3) μήνες και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) .

2) Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για την ως άνω ανακοίνωση - ανάρτηση.

Σχόλια