Αθλητισμός

Η Κατερίνα Στεφανίδη... απλά δεν χάνει!

Δε μπορεί να χάσει... Ο λόγος για την Κατερίνα Στεφανίδη, που αν και έκανε αυτή τη φορά περισσότερα άλματα από όσα μας έχει συνηθίσει ανέβηκε στα 4,83 μέτρα στο μίτινγκ της Λεβάν και έκανε την καλύτερη της επίδοση για φέτος...

Βλέπετε αυτή τη φορά αγωνίστηκε σε ισόπεδο και όχι υπερυψωμένο διάδρομο και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που χρειάστηκε περισσότερα άλματα για να βρει το ρυθμό της.

Η άλτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα της με χαμένο άλμα στα 4,62 μ. και στη συνέχεια ξεπέρασε με την τρίτη τα 4,72 μέτρα. Έπειτα χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια στα 4,83 μ. για να βελτιώσει για τρίτο διαδοχικό αγώνα το φετινό της ρεκόρ, αλλά και το ρεκόρ διοργάνωσης (δύο φορές). Η ολυμπιονίκης του Ρίο, στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 4,91 μέτρα.

Η Στεφανίδη έχει κάνει φέτος τέσσερις αγώνες και στους τρεις από αυτούς έχει τελειώσει με άλμα πάνω από τα 4,80 μέτρα. Η σταθερότητα της σε αυτά τα ύψη την κάνει να ξεχωρίζει από τις βασικές της αντιπάλους, καθώς αναμφίβολα αυτή τη στιγμή είναι η πιο αξιόπιστη άλτρια στον πλανήτη. Η προπόνηση της Στεφανίδη θα συνεχιστεί στην Αθήνα, έως τον επόμενο αγώνα της στις 25 Φεβρουαρίου στη Γλασκώβη, που θα είναι και ο τελευταίος της πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δεύτερη στο μίτινγκ ήταν η Νινόν Γκιγιόν Ρομαρέν (Γαλλία) με 4.52μ. και τρίτη η Γερμανίδα Καταρίνα Μπάουερ με 4.42μ.

Σχόλια