Φθορές και ακαθαρσίες στο άλλοτε αθλητικό στολίδι

Κρήτη
Φθορές και ακαθαρσίες στο άλλοτε αθλητικό στολίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στόχαστρο αγνώστων για μία ακόμη φορά «έπεσε» για μία ακόμη φορά το υπαίθριο αθλητικό πάρκο στη Φορτέτσα Ηρακλείου.

Αν και δημιουργήθηκε εδώ και χρόνια προς όφελος των δημοτών και κυρίως παιδιών και εφήβων κάθε άλλο παρά χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της άθλησης αφού μέχρι σήμερα έχει διαπιστωθεί ότι επανειλημμένως ο χώρος που δεν φυλάσσεται, πέφτει στο στόχαστρο επιτηδείων που προκαλούν φθορές, καταστρέφουν τις αθλητικές υποδομές, σπάζοντας μπασκέτες και στεφάνια και αφήνοντας μέχρι και τα απομεινάρια τους με … ακαθαρσίες.

Οι δημότες δεν κρύβουν την αγανάκτηση τους για έναν χώρο που σίγουρα θα αποτελούσε το καλύτερο «δώρο» για τα παιδιά τους σε μία εποχή που ελλοχεύουν κίνδυνοι από παντού.

Και αν τελικά κατάφερναν να τα πηγαίνουν για άθληση στο συγκεκριμένο πάρκο, σίγουρα θα είχαν και ένα παραπάνω όφελος , να μείνουν δηλαδή μακριά από εξαρτήσεις και κακές συνήθειες.

Από την πλευρά του ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς υποστήριξε στο neakriti.gr ότι γνωρίζει για την κατάσταση του αθλητικού πάρκου της Φορτέτσας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει φύλαξη στο χώρο η οποία και θα μπορούσε να αποτρέψει τις συγκεκριμένες δράσεις και ως εκ τούτου η παραβατικότητα πρωταγωνιστεί.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΦΟΡΤΕΤΣΑΣ

«Με την συνδρομή τη τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου, η οποία και είναι υπεύθυνη για το χώρο, θα γίνει άμεσα η αποκατάσταση των φθορών το επόμενο διάστημα και θα αγοραστούν από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Αθλητισμού όλα όσα χρειάζονται για τις αθλητικές υποδομές , προσθέτει ο κ . Βαρδαβάς και τονίζει με έμφαση, «Η παραβατικότητα είναι συνεχής και ο Δήμος δεν προλαβαίνει να αλλάζει στεφάνια, έχουμε και εμείς στο παρελθόν απευθυνθεί στην αστυνομία για προστασία του χώρου αλλά ούτε αυτό μπορεί να σταματήσει τη δράση των επιτηδείων. Αρκεί να σας αναφέρω μόνο ότι το φαινόμενο δεν είναι τωρινό . Ακόμα και πριν εγκαινιαστεί και ενώ είχε τελειώσει το πάρκο είχε καταστραφεί. Έκτοτε έγιναν προσπάθειες να αναπτυχθούν τμήματα για μικρά παιδιά και προσπαθήσαμε να του δώσουμε ζωή με συγκεκριμένες δράσεις αλλά δεν καρποφόρησαν.»  

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι επιτακτικά είναι οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες του και να γίνουν ενέργειες προκειμένου το αθλητικό πάρκο να αποκτήσει «ζωή» και να πάψει να εμφανίζει την εικόνα εγκατάλειψης με πρωταγωνιστές όχι αθλητές και παιδιά αλλά φθορές και λεηλασίες.

Μάλιστα ο κ. Βαρδαβάς καλεί από την πλευρά του τους δημότες να ενεργοποιηθούν και να είναι και εκείνοι όσο μπορούν ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις που έχει αναλάβει από την πλευρά του ο Δήμος.

«Η τεχνική Υπηρεσία έχει συντάξει ήδη μια μελέτη που αφορά την αναβάθμιση των υπαίθριων αθλητικών χώρων και ως εκ τούτου και του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί ο χώρος με την δημιουργία περίφραξης ,αποκατάστασης των φθορών στον κτιριακό εξοπλισμό αλλά και δημιουργία ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων για μικρούς και μεγάλους».

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News