Με το γκολ-πέναλτι του Λάμπρου πήρε το… τρίποντο ο Πανιώνιος

Ποδόσφαιρο
Με το γκολ-πέναλτι του Λάμπρου πήρε το… τρίποντο ο Πανιώνιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την πρόκριση στο Κύπελλο, ο Πανιώνιος χαμογέλασε και στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία. Με πέναλτι του Λάμπρου στο 80' οι κυανέρυθροι επικράτησαν 1-0 στη Ν. Σμύρνη και βρίσκονται μόνοι στην 5η θέση.

Της έχει πάρει τον αέρα. Ο Πανιώνιος αν και ζορίστηκε δεν... στραβοπάτησε κόντρα στη Λαμία και χάρη σε γκολ του Λάμπρου με πέναλτι στο 80' πήρε τη νίκη 1-0 και διατηρήθηκε στην 5η θέση.

Κάκιστο το πρώτο ημίχρονο. Η δυνατή βροχή δυσκόλεψε αρκετά και τις δύο ομάδες, που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν πολύ καλύτερος αφού ο Τεννές ανέβασε την ομάδα του στο γήπεδο. Τα πάντα κρίθηκαν στο 79΄όταν ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Λάμπρου εντός περιοχής, ο ρέφερι έδειξε σωστά την άσπρη βούλα και ο επιθετικός των κυανέρυθρων ευστόχησε χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Έτσι, ο Πανιώνιος έφτασε τους 31 βαθμούς και θα διατηρηθεί σίγουρα στην 5η θέση και μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής. Στην 13η με 20 έμεινε η ομάδα της Φθιώτιδας.

Το ματς:

Με δυνατή βροχή και τον Πανιώνιο να μπαίνει πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Οι κυανέρυθροι άγγιξαν το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, όμως ο Παντελιάδης έδιωξε το σουτ του Λάμπρου πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Λαμία οργανώθηκε καλύτερα, έκλεισε τους χώρους και αύξησε την πίεσή της στο κέντρο με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» επιθετικά τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή.

Με τους παίκτες του Τεννέ να δοκιμάζουν χωρίς αποτέλεσμα την τύχη τους στις αντεπιθέσεις, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Ο Πανιώνιος, που δεν απειλήθηκε καθόλου, ανέβασε τα ποσοστά κατοχής της μπάλας και στο φινάλε του ημιχρόνου πίεσε κυρίως με επιθέσεις από τα άκρα. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν με σχετική άνεση όσες άμυνες χρειάστηκε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 0-0 να διατηρείται.

Πολύ καλύτερη ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λαμία ήταν πιο ζωηρή, έφερε για πρώτη φορά την μπάλα στην περιοχή του Κότνικ και άγχωσε την αντίπαλη άμυνα που όμως δεν έκανε το λάθος και κράτησε το «μηδέν». Ο Πανιώνιος πήρε και πάλι τον έλεγχο και προσπάθησε να βρει το γκολ, όμως για ακόμη μια φορά του έλειψε η τελική πάσα. Πάντως οι κυανέρυθροι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ αν ο Λάμπρου ήταν πιο προσεκτικός στο τελείωμά του στο 66ο λεπτό, όταν πήρε το ριμπάουντ ύστερα από πονηρό σουτ του Σαραμαντά.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα του Γρηγορίου κέρδιζε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και η Λαμία έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις. Στο 79' ο Όμο δεν μπόρεσε να διώξει μια μπαλιά στην περιοχή, ο Λάμπρου έγινε κάτοχος, ο Παπαδόπουλος τον ανέτρεψε και ο ρέφερι έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ στο 80'. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Φθιώτιδας προσπάθησε να αντιδράσει όμως δεν κατάφερε να σώσει τον βαθμό.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαντάνα (69' Μακρύλλος), Μασούρας (63' Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι, Λάμπρου, Γεσίλ (45' Νίλσεν)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Όμο, Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Κουκόλης (32' Κουτρομάνος, 82' Αστσέριτς), Ακόστα, Πίτι, Μπλάζιτς, Μπούντνικ (72' Μπουλούλης).

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News