Αθλητισμός

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μουζενίδη και την Καρύδη

Πολύ καλή παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποιούν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα  Κ20 της Σόφιας.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης για τρίτη φορά στη διάρκεια της σεζόν βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων στη σφαιροβολία. Μάλιστα ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ έστειλε τη σφαίρα στα 20,58 μ. και συνέτριψε το δικό του 20,11 μ. από τις 3 Φεβρουαρίου. Ο Μουζενίδης, ο οποίος ήταν νικητής στο σημερινό αγώνα,  έχει ως μεγάλο στόχο της σεζόν τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε.

Πολύ καλή εμφάνιση σημείωσε και η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν. Η αθλήτρια από την Κέρκυρα βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ Κορασίδων αρχικά στα 12,70 μ. κι έπειτα στα 12,97 μέτρα και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η 17χρονη αθλήτρια βελτίωσε το δικό της 12,68 μ., που είχε σημειώσει στις 26 Ιανουαρίου στην ημερίδα του ΣΕΦ.

Η Μαρία Μαγκούλια στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία Νεανίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20. Η αθλήτρια από την Κάλυμνο έστειλε στη σφαίρα στα 15,02 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Παναγιώτα Δόση στο ύψος με 1,79 μέτρα. Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον πατέρας της Θοδωρή Δόση στη συνέχεια δοκίμασε στα 1,83 μ., προκειμένου να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων και Νεανίδων.

Πηγή: segas.gr

Σχόλια