«Καθάρισε» στο τέλος ο Άρης στις Σέρρες

Ποδόσφαιρο
«Καθάρισε» στο τέλος ο Άρης στις Σέρρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άρης προηγήθηκε στις Σέρρες, όμως ο Τσιμίκας με ένα πολύ όμορφο γκολ τον έβαλε σε... μπελάδες! Ο Διαμαντόπουλος στο 89'  έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους «κίτρινους», πριν γράψει ο Τζανακάκης το τελικό 1-3!

Πέρυσι στις Σέρρες έχασε και τις μαθηματικές ελπίδες ανόδου στη Σούπερλιγκα, φέτος ο Άρης κατάφερε να περάσει ακόμα ένα εμπόδιο και να φτάσει πιο κοντά στη Super League!

Ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε την 11αδα που χρησιμοποίησε και στη νίκη επί της Σπάρτης και είδε την ομάδα του να έχει την εδαφική περιοχή στο πρώτο ημίχρονο, όχι όμως και κλασικές ευκαιρίες. Η κατοχή της μπάλας για τον Άρη κυμάνθηκε από το 65% έως το 70%, αλλά απέναντι στη διπλή άμυνα ζώνης του Πανσερραϊκού οι «κίτρινοι» ήταν εντελώς ακίνδυνοι. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους έψαξαν την ευκαιρία μέσα από βαθιές μπαλιές, δεν κατάφεραν να βγάλουν παιχνίδι από τα άκρα και ο τρόπος δημιουργίας αποδείχθηκε τουλάχιστον ανορθόδοξος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Άρης απείλησε μόνο στο 30ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Τζανακάκη από τη δεξιά πλευρά ο Χαντί έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Πανσερραϊκού.

Με τους γηπεδούχους να κλείνουν τους χώρους, ο Βαγγέλης Πλατέλλας απέκτησε ελεύθερο ρόλο συγκλίνοντας προς τον άξονα και αφήνοντας τη δεξιά πλευρά στον Τζανακάκη. Ο Πανσερραϊκός αμυνόταν στο μισό γήπεδο, αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία για να δημιουργήσει παιχνίδι στο transition και πέρα από ένα ξαφνικό σουτ του Ποζατζίδη από τα 40 μέτρα στο 42ο λεπτό - είδε τον Αναγνωστόπουλο εκτός εστίας - το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, δεν παρουσίασε το παραμικρό.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές πίεσής του από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Άρη όμως να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα. Ένα σουτ του Κάσσου έπειτα από 35 δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος ήταν η προειδοποιητική βολή για να φτάσουμε στο 60ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα, ο Σόουζα κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Εκεί ο Πανσερραϊκός αναγκάστηκε να βγει από το… καβούκι του. Μέχρι τότε, στηρίχθηκε στο transition game, έτσι είχε δημιουργήσει τη σπουδαία φάση με τον Ναζίμ στο 51ο λεπτό όπου στο σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος (και κατόπιν κόντρας) η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Μετά το 0-1, προσπάθησε να κερδίσει χώρους στο γήπεδο, να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ισοφάρισης.

Στο 62ο λεπτό ο Ιωαννίδης - έπειτα από εκτέλεση φάουλ - είδε την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου, ενώ ο Άρης απάντησε με δύο ευκαιρίες με τους Κάσσο, Πλατέλλα.

Ο Πανσερραϊκός ισορρόπησε την κατάσταση στο 76ο λεπτό. Ο Μουμίν έκανε το λάθος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, ο Τσιμίκας επωφελήθηκε και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Αναγνωστόπουλου διαμορφώνοντας το 1-1. Ο Άρης χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει από το γκολ της ισοφάρισης, έβγαζε εκνευρισμό στο παιχνίδι του, απείλησε με μια κεφαλιά του Κάσσου στο 86ο λεπτό για να φθάσουμε στο 89ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ και λανθασμένη αντίδραση της άμυνας του Πανσερραϊκού ο Διαμαντόπουλος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 1-2.  Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πασάς (μετά από κούρσα από την αριστερή πλευρά) έδωσε… έτοιμο γκολ στον Τζανακάκη ο οποίος έκανε το 1-3.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ρούσσος, Χατζητερζόγλου, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Ναζίμ(84' Βοσκόπουλος), Σιάκκας, Ποζατζίδης(56' Ν' Νομό), Κρητικός(69' Κάκκο), Τσιμίκας, Γκούρτσας.

ΑΡΗΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Ιντζόγλου, Μουμίν, Κάσσος(88' Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Χαντί(83' Πασάς), Μπαστακός(53' Διαμαντόπουλος).

Πηγή κειμένου: gazzetta.gr

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News