Έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο στα 400μ. η Μπελιμπασάκη

Σπορ
Έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο στα 400μ. η Μπελιμπασάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μία καταπληκτική κούρσα ξεκίνησε την αγωνιστική χρονιά η Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία συμμετέχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου αγωνιζόμενη στα 400μ.

Η Λασιθιώτισσα αθλήτρια στα προκριματικά του αγωνίσματος το μεσημέρι πραγματοποίησε απίστευτη κούρσα τερματίζοντας με χρόνο 52.28. Χρόνος που αποτελεί όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ (53.15), ενώ έγινε η 2η Ελληνίδα όλων των εποχών μετά την Φανή Χαλκιά (51.68) με τον ταχύτερο χρόνο στο αγώνισμα. Τα 53'' έχει κατέβει στον κλειστό στίβο και η Χρυσούλα Γκουντενούδη (52-65).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρία Μπελιμπασάκη έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια ως βασικό της αγώνισμα τα 200μ. Φέτος, όμως αποφάσισε να δοκιμάσει και στα 400μ., ένα αγώνισμα από το οποίο ξεκίνησε την καριέρα της  το 2011 έχοντας τότε ως καλύτερο χρόνο το 55.10!

Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, η αθλήτρια του Πανναξιακού τόνισε: «Μπήκα στην κούρσα για να κυνηγήσω μια πολύ καλή επίδοση. Ήθελα να περάσω λίγο γρηγορότερα στα 200μ. και θα με βοηθούσε πολύ αν είχα λίγο περισσότερο συναγωνισμό στο τέλος. Είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μου, ωστόσο θα ήθελα έναν καλύτερο χρόνο». Η Μπελιμπασάκη έγινε σήμερα η ένατη αθλήτρια στον κόσμο στην απόσταση, σε μια λίστα όπου στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται έξι αθλήτριες από τις ΗΠΑ.

Στην ίδια απόσταση, το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο βελτίωσε η Ελπίδα Καρκαλάτου με 55.71, ενώ τρίτη ήταν η Ίρις Γεράση με 56.18. Πέμπτη ήταν η Αλεξία Κανάκη του ΟΦΗ με 56.56, η οποία επίσης προκρίθηκε στον τελικό που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 19:55 (θα υπάρξει μετάδοση από την ΕΡΤ).

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News