Του πήρε τον αέρα και στα ημιτελικά η ΑΕΚ

Αθλητισμός
Του πήρε τον αέρα και στα ημιτελικά η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η ΑΕΚ η οποία με ένα γεμάτο και ουσιαστικό δεύτερο μέρος κατάφερε να επιβληθεί του Ολυμπιακού, αποκλείοντας τον από τη συνέχεια του θεσμού με σκορ 2-1. Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο πέτυχαν τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Χιμένεθ. Παρά το γκολ του Ταχτσίδη ο Ολυμπιακός δε μπόρεσε να πετύχει και το γκολ της πρόκρισης με την «Ένωση» να παίρνει το εισιτήριο για τους «4».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν αναγνωριστικές κινήσεις με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 17' για λογαριασμό του Ολυμπιακού όταν ο Ανσαριφάντ έπιασε το σουτ από καλή θέση ωστόσο ο Μπάρκας δεν είχε κανένα πρόβλημα και μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες με Κονέ και Μπακασέτα αμφότεροι όμως δε δημιούργησαν ουσιαστικό πρόβλημα στον Προτό. Στο 28' ο Λόπες δεν μπορούσε να συνεχίσει και έτσι αντικαταστάθηκε από τον Χριστοδουλόπουλο με την Ένωση να πραγματοποιεί από νωρίς την πρώτη της αλλαγή στην αναμέτρηση.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δεκαπέντε λεπτά για να γίνει μια αξιοπρόσεκτη φάση στο παιχνίδι. Ο Μασούντ στο 42' έπιασε τη μπάλα στον αέρα και με γυριστό προσπάθησε να απειλήσει όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Προτό.

Το πρώτο μέρος το οποίο θύμισε αρκετά στα πρώτα σαρανταπεντάλεπτα των προηγουμένων αναμετρήσεων για κύπελλο και πρωτάθλημα έλαβε τέλος, με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια στο «λευκό» 0-0 και με τις φάσεις να είναι μετρημένες με το… σταγονόμετρο.

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου κινούταν στο ίδιο τέμπο με το πρώτο, ωστόσο στη πρώτη αξιόλογη στιγμή της επανάληψης οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, βάζοντας φωτιά στο Ολυμπιακό στάδιο.

Στο 56' η σέντρα του Μπακάκη από αριστερά ήταν ιδανική για τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας, στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου παρά την υπερπροσπάθεια να αποκρούσει, Προτό.

Μετά το γκολ και με τη ψυχολογία στα ύψη ακολούθησε μια πολύ καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, η οποία θα μπορούσε να είχε αποφέρει και ένα δεύτερο τέρμα στην «Ένωση» αν ο Προτό δεν πραγματοποιούσε σπουδαία επέμβαση στη κεφαλιά του Κονέ, έπειτα από σέντρα του Γκάλο.

Στα επόμενα λεπτά του παιχνιδιού όπως ήταν φυσικό η ΑΕΚ προσπάθησε να παγώσει το ρυθμό του παιχνιδιού, κρατούσε μπάλα και κυρίως έκανε ότι ήταν δυνατό για να αποτρέψει τους ερυθρόλευκους να δημιουργήσουν επιθετικά.

Η κατοχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε και σε ένα δεύτερο τέρμα το οποίο προήλθε από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Αραούχο, με τον αργεντινό να αδειάζει πολύ έξυπνα τον Ρομαό και με πανέμορφο βολέ έξω από τη περιοχή ανάγκασε τον Προτό να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση στο παιχνίδι τους και κυνήγησαν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Αυτό ήρθε στο 83' με τον Ταχτσίδη να μειώνει με κεφαλιά σε 2-1 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, μετατρέποντας έτσι σε.. θρίλερ τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Στο 87' πλέον ο Ολυμπιακός είχε βγει μαζικά στην επίθεση και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει και να πάρει σκορ πρόκρισης όπως ο Μπάρκας αντέδρασε σωστά στη σκαστή κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς, παραχωρώντας το κόρνερ.

Μέχρι τέλους, ο Ολυμπιακός εξάντλησε στο έπακρο τις πιθανότητες για ένα ακόμη γκολ στο παιχνίδι όμως ο σταθερός Μπάρκας και η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δεν άφησαν περιθώρια στους γηπεδούχους. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη, έδωσε το έναυσμα των πανηγυρισμών για τους ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ, οι οποίοι όπως ήταν αναμενόμενο αποθεώθηκαν από τους 30.000 και παραπάνω φιλάθλους που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λόπες (28' λ.τ. Χριστοδουλόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ, Μασούντ, Μπακασέτας (89' Γαλανόπουλος), Γκάλο, Λιβάια (66' Αραούχο).

Ολυμπιακού: Προτό, Ομάρ, Ζιλέ (65' Οφόε),  Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν (69' Πάρντο), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (76' Τζούτρτζεβιτς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News