Θερμή υποδοχή της Κυδωνάκη στο σχολείο της (pics)

Σπορ
Θερμή υποδοχή της Κυδωνάκη στο σχολείο της (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποδοχή... ηρωίδας περίμενε την Κέλλυ Κυδωνάκη στο σχολείο της!

Η Κέλλυ επέστρεψε στο Β΄ΓΕΛ Τυμπακίου και οι συμμαθητές της την περίμεναν με... πλακάτ, πανό και συνθήματα!

Η 17χρονη πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε, στο Σότσι της Ρωσίας και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοτας έναν άθλο απέναντι στις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης.

Παράλληλα, με την επιτυχία της αυτή η Κυδωνάκη εξασφάλισε την είσοδο της σε οποιοδήποτε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας επιθυμεί, κάνοντας υπερήφανους τους μαθητές-τριες και τους καθηγητές του ΓΕΛ Τυμπακίου.

«Πρώτη στην Ευρώπη, Πρώτη στην καρδιά μας. Μπράβο Κέλλυ», έγραφε το ένα πανό ενώ στο άλλο αναφέρονταν οι διεθνείς επιτυχίες της με μεγάλο στόχο την Ολυμπιάδα του Τόκιο «Σερβία- Μαυροβούνιο, Ισπανία, Τουρκία, Ρωσία και Τόκιο 2010… Loading»

Η παρουσία της στην ΚΡΗΤΗ TV

H Μεσαρίτισα πρωταθλήτρια  βρέθηκε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV και μίλησε στη Μαρία Πετρούτσου για τα όνειρά της και βέβαια τη συνέχεια που θα έχει... και Ολυμπιάδα Νέων...

Η πρωταθλήτρια από το Τυμπάκι κατάφερε με την πρώτη θέση σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχαν 956 αθλητές-τριες από 44 χώρες, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει το Σεπτέμβρη στην Αργεντινή, αλλά και την εισαγωγή της άνευ εξετάσεων σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας επιθυμεί.

«Το επίπεδο σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ υψηλό και για να φτάσουμε σε μια τέτοια διάκριση πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν άθλο αυτό που έκανε η Κέλλυ και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που γινόταν η προπόνηση όλο το διάστημα της προετοιμασίας μας», τόνισε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" ο προπονητής της Μπάμπης Σταυρουλαντωνάκης, με τη Μεσαρίτισσα πρωταθλήτρια να συμπληρώνει:

«Ήταν από τους στόχους μου, πίστευα ότι θα καταφέρω να ανέβω στο βάθρο. Είχαμε συζητήσει πολλές φορές με το δάσκαλό μου και λέγαμε ότι θα καταφέρουμε την πρώτη θέση - ούτε καν δεύτεροι, ούτε τρίτοι. Είχαμε δουλέψει τόσο πολύ που το πίστευα απεριόριστα. Δεν έλεγα ότι θα βγω δεύτερη, αλλά ότι θα βγω στην πρώτη θέση ό,τι και να γίνει».

Όπως ξεκαθαρίζει ο δάσκαλος του καράτε, ο στόχος ήταν ένας και το όπλο της αθλήτριάς του ήταν τα ψυχικά αποθέματα που είχε στον τελικό, όπου στιγμή δεν έχασε την πίστη της για νίκη. «Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, μόνο η συναισθηματική φόρτιση που είχα εκείνη την ώρα πριν παίξω, το πώς θα αντιμετωπίσω τον κάθε αντίπαλο, καθώς ήταν οι κορυφαίοι στη χώρα τους. Κάθε μου αγώνα τον αντιμετώπιζα σαν να ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος μου, αλλιώς δε θα τα κατάφερνα να φτάσω στον τελικό».

Ο Μπάμπης Σταυρουλαντωνάκης δεν ταξίδεψε στη Ρωσία, αφού η Κέλλυ Κυδωνάκη συνοδευόταν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, όμως έμοιαζε σαν να ήταν εκεί... «Στην αρχή που μπήκα στο γήπεδο αγχώθηκα, όμως μετά σκεφτόμουν όλα όσα είχαμε κάνει στην προπόνηση, την πίεση, το κλάμα που είχα ρίξει, τον ιδρώτα, το δάσκαλο και τους γονείς που τους αποχαιρέτησα πριν το Ευρωπαϊκό, και μου έφυγε...», είπε η νεαρή καρατέκα.

Τώρα, Ολυμπιάδα Νέων...

Πρωταθλήματα τόσο υψηλού επιπέδου όσο είναι το Πανευρωπαϊκό δίνουν τη δυνατότητα στους εξέχοντες αθλητές να κερδίσουν την πρόκρισή τους στην Ολυμπιάδα των Νέων. Αυτό κατάφερε και η 17χρονη πρωταθλήτρια από το Τυμπάκι, που τώρα θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται για τους αγώνες που θα γίνουν το Σεπτέμβρη στο Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. «Δεν προτρέχω, όμως ξέρω καλά ότι όχι μόνο θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα η Κέλλυ, αλλά θα είμαστε εδώ ξανά για να σας πω ότι διακρίθηκε και πάλι σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό», δήλωσε ο δάσκαλός της.

Η εμπιστοσύνη αυτή πάντως κάθε άλλο παρά βαραίνει τη μικρή πρωταθλήτρια. «Αυτό δε με αγχώνει, απλώς με ενθαρρύνει. Με βάζει να σκεφτώ ότι, αφού με πιστεύει τόσο πολύ, εγώ πρέπει να τον επιβεβαιώσω. Άρα πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο στην προπόνηση και να αλλάξω κάποιες συνήθειες στον τρόπο ζωής μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την πολυμελή ελληνική αποστολή, η χώρα μας επέστρεψε από το Σότσι με το χρυσό της Κυδωνάκη και ένα χάλκινο στο ομαδικό κάτα των κοριτσιών. Η χώρα μας μάλιστα είχε να πάρει χρυσό από το 2013!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News