Χατζηνικολάου: Αν δεν είχε τις ατυχίες ο Γιακουμάκης θα ήταν στην Εθνική!

Ποδόσφαιρο
Χατζηνικολάου: Αν δεν είχε τις ατυχίες ο Γιακουμάκης θα ήταν στην Εθνική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Γιάννης Χατζηνικολάου ήταν ο προπονητής που στην πρώτη του θητεία στον Πλατανιά πήρε τον Γιώργο Γιακουμάκη από τον ΠΟΑ. Ο ίδιος μίλησε σε αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα για το ταλέντο του...

Ακολουθούν οι δηλώσεις από τον νυν τεχνικό του Πλατανιά στην εφημερίδα "Ωρα των Σπορ".

«Εκείνη την περίοδο έβλεπα στο πρόσωπό του ένα από τα καλύτερα ταλέντα της Κρήτης. Ο Γιακουμάκης ήταν ακόμη μαθητής και πήγαινε σχολείο. Τον παρακολουθούσα από την πρώτη του ομάδα τον Κεραυνό κι εν συνεχεία τον Ατσαλένιο. Δυνατός μέσα στην περιοχή και το κράτημα της μπάλας, είχε επαφή με τα δίχτυα. Όταν τον έφερα στον Πλατανιά δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο, άρχισε να εγκλιματίζεται και να παίρνει χρόνο συμμετοχής».

Για τη συνεργασία που είχε παλαιότερα με τον Γιώργο Γιακουμάκη στον Πλατανιά: «Επρόκειτο για ένα πολύ εργατικό ποδοσφαιριστή με χαμηλό προφίλ. Έξυπνος τακτικά μέσα στο γήπεδο, με πολλά τρεξίματα και σωστές τοποθετήσεις. Ήξερε πότε θα πρεσάρει, ήταν δυνατός στο κράτημα της μπάλας και κυνηγούσε το γκολ. Όταν αποχώρησα από τον Πλατανιά την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Επισκοπή, για να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2014 στον Πλατανιά. Η εξέλιξή του για 1-2 χρόνια ήταν στάσιμη. Στην δεύτερη θητεία του στον Πλατανιά ξεκίνησε να βγάζει το ταλέντο του, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον της ΑΕΚ που προχώρησε στην απόκτησή του. Αν δεν είχε τους τραυματισμούς που μοιραία τον κράτησαν πίσω, νομίζω πως θα είχε ήδη καθιερωθεί στην ΑΕΚ και συγχρόνως θα 'χε κληθεί στην Εθνική ομάδα».

Για το γκολ που πέτυχε με την ΑΕΚ και της χάρισε τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Αν προσέξουμε την εικόνα του Γιακουμάκη την ώρα που παίρνει εντολή να μπει στο γήπεδο, θα διαπιστώσουμε πως κάνει ένα πολύ δυνατό σπριντ, δείγμα της θετικής διάθεσης του και της πίστης να σημειώσει γκολ».

Για το αν πιστεύει πως μπορεί να καθιερωθεί στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ:  «Θα χρειαστεί ακόμα αρκετή δουλειά. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν μπορεί να τον περιμένει αν δεν σκοράρει. Πρέπει να έχει το γκολ και να είναι συνεπής στην επαφή με τα δίχτυα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News