default-image

Γιακουμάκης, το πρόσωπο του ντέρμπι! (video)

Ποδόσφαιρο
Γιακουμάκης, το πρόσωπο του ντέρμπι! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηρακλειώτης Γιώργος Γιακουμάκης ήταν το πρόσωπο του αγώνα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (1-2) στο "Γ. Καραϊσκάκης", αφού ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 85' στη θέση του Μπακασέτα, με το τέρμα που σημείωσε στις καθυστερήσεις οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη που την έφερε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και επίσης δύο βαθμούς μπροστά από τον 3ο Ολυμπιακό.

«Ίσως και να μας ξύπνησε το γκολ που δεχτήκαμε. Έχουμε δείξει χαρακτήρα και άλλες φορές. Έχουμε ξαναγυρίσει παιχνίδια, όπως και στο προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό. Όταν το έχεις κάνει ήδη μια φορά, σου περνάει από το μυαλό ότι μπορείς να το ξανακάνεις. Τα δώσαμε όλα, το πιστέψαμε και στην τελευταία φάση του αγώνα πήραμε το παιχνίδι», δήλωσε μετά το ματς ο επιθετικός της ΑΕΚ, που αναφέρθηκε και στη στιγμή του γκολ: «Το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι η μπάλα δύσκολα θα περνούσε στο δεύτερο δοκάρι, οπότε θα έπρεπε να είμαι στο πρώτο. Ευτυχώς ο Γκάλο είναι πολύ ικανός παίκτης και με βρήκε... Πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη, όμως τώρα θα κοιτάξουμε το ματς της Τετάρτης».

Ο Γιώργος Γιακουμάκης, έχοντας να συναγωνιστεί στην ΑΕΚ τους Αραούχο και Λιβάγια, το έργο του είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο... Ο Ηρακλειώτης επιθετικός, όμως, ξέρει να δουλεύει πολύ και να μάχεται προκειμένου να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δίνονται. Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε την επιφοίτηση - όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε - να χρησιμοποιήσει το νεαρό επιθετικό σε ένα κρίσιμο σημείο του χθεσινού αγώνα και εκείνος τον δικαίωσε. «Όντως ήταν σαν επιφοίτηση, είχε άλλο πλάνο στο μυαλό του. Ξαφνικά είπε "Γιακουμάκη σήκω". Εγώ το πίστευα μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι θα μπω. Ένιωθα πολύ καλά από πριν και ευτυχώς δικαιώθηκα. Την κατάλληλη στιγμή ήμουν εκεί και πέτυχα το καλύτερο γκολ της καριέρας μου».

Οι δυσκολίες τον πείσμωσαν

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Γιακουμάκης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τον ΠΟΑ και το 2011 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Το 2012 πήρε μεταγραφή στον Πλατανιά, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Οι δυσκολίες που συνάντησε μέχρι σήμερα στην πορεία του δεν ήταν και λίγες, όμως ο ταλαντούχος επιθετικός δε λύγισε...

Το Νοέμβρη του 2015 αποχώρησε τραυματίας στο παιχνίδι του Πλατανιά με τη Βέροια και δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Η ολική ρήξη χιαστού ήταν γεγονός! Οι δέκα μήνες που ακολούθησαν ήταν η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον Γιώργο, που επανήλθε το Σεπτέμβρη του 2016 στο ματς με την Κέρκυρα ωριμότερος και πιο αποφασισμένος. Σε εκείνο το παιχνίδι σκόραρε, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του και στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της δυναμικής επιστροφής του.

Το Δεκέμβρη η ΑΕΚ κινεί τις διαδικασίες για την απόκτησή του και το καλοκαίρι της νέας χρονιάς ενσωματώνεται στο "κιτρινόμαυρο" δυναμικό. Λίγο μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης, υπέστη θλάση ορθού μηριαίου και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία έξι εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του μπήκε στο χειρουργείο και για σκωληκοειδίτιδα... Δυόμισι μήνες μετά επέστρεψε και έκτοτε δουλεύει και περιμένει την ευκαιρία του...

«Τώρα νιώθω πιο καλά από ποτέ. Δεν επανήλθα γρήγορα, ήταν πολλές οι καταστάσεις που με κράτησαν πίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που με δικό μου γκολ πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη και δε μείναμε πίσω στο παιχνίδι του τίτλου», τονίζει ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Κίνηση με νόημα...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηρακλειώτης επιθετικός επέλεξε να δωρίσει τη φανέλα του, μετά τη λήξη του ντέρμπι, σε ένα φίλαθλο με κινητικά προβλήματα. Κίνηση που μαρτυρά το ήθος του νεαρού επιθετικού και είναι βέβαιο ότι ο πατέρας του, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΟΑ, ο Μανόλης Γιακουμάκης, μπορεί να αισθάνεται πολύ υπερήφανος για την αγωνιστική προσπάθεια του Γιώργου και κυρίως το σεβασμό που κερδίζει με τη συμπεριφορά του μέρα με τη μέρα... Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη όχι μόνο από παίκτες της αξίας του 23χρονου επιθετικού, αλλά κυρίως από προσωπικότητες με την ωριμότητα και το ήθος του.

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News