Χιμένεθ: Ήταν επιφοίτηση η αλλαγή του Γιακουμάκη

Ποδόσφαιρο
Χιμένεθ: Ήταν επιφοίτηση η αλλαγή του Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αναφέρθηκε στην επιφοίτηση που είχε με την αλλαγή του Γιακουμάκη αντί του Λόπες αφού είχε έτοιμο να περάσει τον Ισπανό αμυντικό στο ματς.

Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε από ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και για φάουλ στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ και είχε έναν μίνι διάλογο μαζί του. Επίσης επανέλαβε ότι η νίκη αυτή δεν δίνει τίτλο και ούτε αν έχανε η ομάδα του θα έχανε το πρωτάθλημα.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε:

Πιστεύατε στο 81ο λεπτό που ο Ολυμπιακός έπαιρνε προβάδισμα ότι η ομάδα σας θα έβρισκε τα ψυχικά αποθέματα για να ισοφαρίσει και να φύγει με το τρίποντο; Η σημερινή νίκη έχει επίσης ένα ειδικό ξεχωριστό βάρος που μπορεί να δώσει το πρωτάθλημα;

"Μ' αρέσει να είμαι ειλικρινής και να λέω την άποψή μου. Όταν δεχτήκαμε το γκολ εκείνη τη στιγμή, έψαξα να βρω μία τρύπα να βάλω το κεφάλι μου γιατί θεώρησα ότι ήταν άδικο αυτό που συνέβη. Ξέραμε ότι παίζαμε απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός και όσο περνούσε ο χρόνος στο δεύτερο μέρος φαινόταν πιο ξεκάθαρα ότι η νίκη θα πήγαινε προς την ΑΕΚ και όχι προς τον Ολυμπιακό.

Όταν ήμασταν στο 0-0 είχα ετοιμάσει μία αλλαγή, μόλις δεχτήκαμε το γκολ άλλαξα γνώμη. Να ευχαριστήσω τον Θεό που είχα αυτή την επιφοίτηση και ευτυχώς άλλαξε το αποτέλεσμα. Απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και όταν είχαν επιτυχία και όταν δεν είχαν επιτυχία, νομίζω ότι θα έπαιρναν βαθμολογία "10".

Πριν από το παιχνίδι ετοιμαζόμουν ότι θα δεχτώ αυτή την ερώτηση (σ.σ. για το αν είναι νίκη τίτλου). Αν είχαμε χάσει το ματς μπορεί να γινόταν η ερώτηση αν χάσαμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είτε κερδίζοντας, είτε χάνοντας δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κερδίζουμε. Γνωρίζουμε ότι θα μας κρίνουν δυστυχώς από τα αποτελέσματα. Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα".

Έως το 81ο λεπτό ήταν ένα ματς που δεν έδινε την εντύπωση ότι θα έμπαινε κάποιο γκολ. Μετά το 1-0 τι αλλάξατε στο παιχνίδι σας και η ομάδα σας κατάφερε και πέτυχε δύο γκολ. Κι επίσης, στη φάση του δεύτερου γκολ είδατε φάουλ στον Μποτία;

"Έχω δει τόσα πολλά πράγματα που δεν θα ήθελα να αρχίσω να τα λέω, αλλά ξέρω ότι η ΑΕΚ με κάποιον τρόπο θα κέρδιζε. Ανάμεσα σε δύο ομάδες με το δυναμικό που έχουν, ήταν ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα θα το έπαιρνε η ομάδα που θα έκανε τα λιγότερα λάθη.

Δεχτήκαμε ένα γκολ από ένα λάθος της άμυνάς μας και προκαλέσαμε δύο λάθη για να έχουμε την πιθανότητα να σκοράρουμε. Δεν έχω δει τη φάση του 1-2, έχω δει άλλες φάσεις και τώρα να κρίνω την απόφαση του διαιτητή είναι άδικο".

Μα είναι μία φάση που έγινε στις καθυστερήσεις;

"Λυπάμαι πολύ που κέρδισε η ΑΕΚ παίζοντας ποδόσφαιρο".

Δεν ειρωνεύτηκα στην ερώτηση.

"Είστε θυμωμένος";

Με την ειρωνεία σας...

"'Ήμασταν ανώτεροι, αλλά σας βλέπω πάντα θυμωμένο".

Τι είπατε στον Γιακουμάκη μπαίνοντας στο γήπεδο;

"Το μόνο που του είπα ήταν να ψάξει το γκολ και να μην μείνει μακριά από την περιοχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι, ήρθε η μπάλα μπροστά του, την έβαλε στα δίχτυα, αλλά μπορεί να το έχανε και να λέγαμε για μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Το σημαντικό είναι ότι το παιδί δουλεύει πάρα πολύ, με απόλυτη πίστη και ξέρει ότι μπορεί να βελτιωθεί πολύ και να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης για το μέλλον".

Θεωρείτε ότι η αποψινή νίκη αλλάζει τα δεδομένα ως προς το ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ;

"Πιστεύω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα είναι πολύ κουρασμένοι. Το σίγουρο είναι ότι μία ήττα βαραίνει περισσότερο απ' ό,τι δίνει ψυχολογικά μία νίκη. Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε την Τετάρτη, επειδή κερδίσαμε στο "Γ. Καραϊσκάκης". Παίζουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα με δυνατούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι καθόλου εύκολο, οπότε δεν είναι τίποτα προκαθορισμένο".

Είναι σύμπτωση ότι όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και σήμερα κερδίζετε με ανατροπή;

"Έχει να κάνει με το να το πιστεύεις. Άλλες φορές βγαίνει, άλλες όχι. Το να το πιστεύεις είναι πάρα πολύ σημαντικό".

Πηγή: sport24.gr

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News