default-image

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για το Ηράκλειο

Μπάσκετ
Τρίτη συνεχόμενη ήττα για το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κακή του αμυντική λειτουργία πλήρωσε το Ηράκλειο στην έδρα του Διαγόρα Δρυοπιδέων γνωρίζοντας την ήττα με 86-73 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής.

Η κρητική ομάδα ξεκίνησε καλά και μέχρι το 15' το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Από εκεί και μετά, όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους κέρδισαν τις μάχες μέσα στη ρακέτα και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 49-39. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το Ηράκλειο πίεσε περισσότερο, μείωσε τη διαφορά, όμως ήταν αρκετά άστοχο κι έτσι σιγά-σιγά ο Διαγόρας ανέβασε την υπέρ του διαφορά φτάνοντας στο +20 (69-49) στο 30'.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν ακόμα και στους 10 πόντους, όμως δεν είχαν τις δυνάμεις να απειλήσουν ουσιαστικά το Διαγόρα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασε τελικά και στη νίκη.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι ο Γιώργος Μακράκης επισήμανε: «Στα τελευταία παιχνίδια δεχόμαστε περισσότερους από 84 πόντους στην άμυνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με καλές ομάδες και επιθέσεις. Θα πρέπει να "τσαλακωθούμε" περισσότερο στην άμυνα. Σήμερα χάσαμε τις περισσότερες μονομαχίες μέσα και έξω από το καλάθι. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχαμε νικήσει το Διαγόρα γιατί τον κρατήσαμε στους 66 πόντους. Σήμερα μας κέρδισε δίκαια. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια στην άμυνα. Τώρα έχουμε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με το Φιλαθλητικό, όπου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης για να μην μπούμε σε μπελάδες. Χρειαζόμαστε τη νίκη τόσο για ψυχολογικούς όσο και για βαθμολογικούς λόγους».

Δεκάλεπτα:23-20, 49-39, 69-49, 86-73.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ (Σαμόλης): Καράμπαμπας, Κουκάς 12 (3), Καραλής 17 (5), Κωσταντωνης, Πέττας 18 (2), Μαυροειδάκος 7, Καρασταμάτης 4 (1), Παπαδολιάς 2, Λυκογιάννης 11, Κατιάκος 15, Καλλίλας, Τσέρσακ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Μακράκης): Κίτσος-Καλυβιανάκης 2, Γουμενάκης, Σταμπουλής 8 (1), Μποχωρίδης 13, Λάκκας 6 (2), Λιανός 18 (2),Πρωτογεράκης 2, Καλατζής, Χάλαρης 10, Παπαδάκης 5 (1).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News