Επίδειξη ανωτερότητας από τον Παναθηναϊκό, 74-91 τον ΠΑΟΚ

Αθλητισμός
Επίδειξη ανωτερότητας από τον Παναθηναϊκό, 74-91 τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός είχε λύση σε όλα τα προβλήματα που προσπάθησε να του βάλει ο ΠΑΟΚ και πέρασε από την Πυλαία με 74-91 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Basekt League.

Ο Τσάβι Πασκούαλ ξεκούρασε τον Σίνγκλετον, που δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου, αλλά και τους Γκιστ και Καλάθη που έπαιξαν λιγότερο από το συνηθισμένο, αλλά βρήκε σκορ από τους Ντένμον, Γκάμπριελ και Αντετοκούνμπο, με αποτέλεσμα να κάνει το 15 στα 15.

Ο ΠΑΟΚ πήρε σκορ από τους Γκος και Τζάκσον, αλλά δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό του και γνώρισε την δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα του στο «Παλατάκι»

Οι δύο ομάδες ξεκίνησα πολύ επιθετικά στο παιχνίδι, με τους Θανάση Αντετοκούνμπο και Darnell Jackson να βρίσκουν πολλούς πόντους στο ξεκίνημα του αγώνα και το σκορ να είναι ισόπαλο (10-10) στο 5΄. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 18-19 στο 8΄, αλλά ο Δικέφαλος έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με ένα σερί 6-0, χάρη σε πόντους που πέτυχε ή δημιούργησε ο Αντώνης Κόνιαρης και προηγήθηκε με 25-20.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα καλάθι του αρχηγού του, Βαγγέλη Μαργαρίτη προηγήθηκε με 32-23 στο 13΄. Σε εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση με τον Τσάβι Πασκουάλ να διαβάζει σωστά τις παγίδες που χρησιμοποιούσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πάνω στον Ίαν Βουγιούκα και με ένα επί μέρους σκορ 1-13, πέρασε μπροστά με 33-35. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να έχουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε… σεληνιασμένος την Τρίτη περίοδο, τρέχοντας ένα σερί 11-0 στο πρώτο τρίλεπτο και ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (38-53). Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με τον Φιλ Γκος και μείωσε αρχικά σε 49-57 και στη συνέχεια σε 56-61. Οι «πράσινοι» όμως, βρήκαν 7 συνεχόμενους πόντους που του έδωσαν ένα σημαντικό προβάδισμα 12 πόντων με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εφαρμόσει μια πίεση σε όλο το γήπεδο για να μειώσει τη διαφορά και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός χειρίστηκε άψογα την κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ο Νικ Καλάθης έμεινε στον πάγκο μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 38-42, 56-68, 74-91

Πηγή: superbasket.gr

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News