default-image

"Γνωρίζουμε από τον Δεκέμβριο τους 4 πρωταθλητές"

Ποδόσφαιρο
"Γνωρίζουμε από τον Δεκέμβριο τους 4 πρωταθλητές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ανταγωνισμός στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης «καταστρέφεται» από σωματεία που έχουν «τεράστια οικονομική ισχύ», δήλωσε χθες ο προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, επικαλούμενος  ως παραδείγματα τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ισπανία, επισημαίνοντας:

"Στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, γνωρίζουμε ήδη από τον Δεκέμβριο τους τέσσερις πρωταθλητές. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν είναι σωστό στο παιχνίδι μας. Η τεράστια οικονομική δύναμη ορισμένων συλλόγων καταστρέφει ουσιαστικά τον ανταγωνισμό".

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι 11 βαθμοί μπροστά στη League 1, η Μπάγερν Μονάχου έχει πλεονέκτημα 16 πόντων στη Bundesliga και η Μάντσεστερ Σίτι είναι 15 πόντοι μπροστά στην κορυφή της Premier League. Ο Βενγκέρ που έκανε αυτές τις δηλώσεις στο BBC, με αφορμή την πιο  δαπανηρή μεταγραφή από την ομάδα του με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι πλέον «το απρόβλεπτο υποχώρησε».

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα έχει ένα προβάδισμα 11 πόντων από την Ατλέτικο Μαδρίτης και η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης - που υποφέρει από μια εκπληκτικά δύσκολη σεζόν - είναι 19 βαθμούς πίσω από τους Καταλανούς  στην τέταρτη θέση.

Το άλλο πρωτάθλημα, το οποίο συνήθως εμφανίζεται στα κορυφαία πέντε της Ευρώπης, είναι η Ιταλία - όπου η Νάπολι είναι ένα σημείο μπροστά από τη Γιουβέντους, νικήτρια των τίτλων τις τελευταίες έξι σεζόν.

Ο Βενγκέρ μίλησε δύο μέρες μετά το ρεκόρ της μεταγραφικής δαπάνης στην Premier League, παραμένοντας υπέρμαχος μιας πολιτικής που πρέπει να προασπίσει η UEFA,  για να εμποδίσει το λεγόμενο «οικονομικό ντόπινγκ», από τους συλλόγους που θα πρέπει να αποβάλλονται όταν δεν «σέβονται» τους κανόνες...

Διαβάστε αναλυτικά: Ξόδεψε μόνη της περισσότερα απ΄ ότι όλοι μαζί!

Χαρακτηριστικά τα δείγματα της Παρί Σεν Ζερμέν - Νεϊμάρ, της Μάντσεστερ Σίτι που κατηγορήθηκε για «οικονομικό ντόπινγκ» από τον πρόεδρο της La liga Χαβιέ Τεμπάς, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι η PSG "ξεγελούσε στο σύστημα" με τις αγορές της το καλοκαίρι.

Η Bundesliga κυριαρχείται από την Μπάγερν Μονάχου τα τελευταία χρόνια - οι Βαυαροί κέρδισαν 12 από τους τελευταίους 18 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων πέντε συνεχόμενων.

Μόνο μία φορά με την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014, στις 13 τελευταίες σεζόν  ο Ισπανικός τίτλος έχει κερδηθεί από άλλο σύλλογο εκτός της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Μπαρτσελόνα -

Στην Ιταλία, η Γιουβέντους κέρδισε τη Serie A για τις τελευταίες έξι σεζόν, ενώ η Ίντερ διεκδίκησε πέντε τίτλους μεταξύ 2006 και 2010.

Στη Γαλλία, υπήρχαν έξι διαφορετικοί νικητές τίτλων μεταξύ 2007-08 και 2012-13, αλλά η PSG κέρδισε το πρωτάθλημα τέσσερις από τις πέντε τελευταίες περιόδους. Μεταξύ 2002 και 2008, η Λυών κέρδισε στη σειρά επτά τίτλους στη Ligue 1 .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News