Αθλητισμός

Χριστοδουλόπουλος :Δεν κρίνεται το πρωτάθλημα την Κυριακή

Στο ντέρμπι που έγινε στον α΄γύρο στο ΟΑΚΑ ο Χριστοδουλόπουλος οδήγησε την ΑΕΚ σε μία ιστορική ανατροπή επί του Ολυμπιακού…

Στο ντέρμπι που έγινε στον α΄γύρο στο ΟΑΚΑ ο Χριστοδουλόπουλος οδήγησε την ΑΕΚ σε μία ιστορική ανατροπή επί του Ολυμπιακού… Σε ότι αφορά το ντέρμπι της Κυριακής ο Λάζαρος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει το ίδιο παιχνίδι σε ρυθμό και θέαμα ενώ τονίζει ότι από το αποτέλεσμα αυτό δεν θα κριθεί το πρωτάθλημα.

"Εννοείται πως παίζει ρόλο η έδρα. Όταν έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου, τα πρώτα δέκα και 15 λεπτά, είναι δύσκολα για τον αντίπαλο εκτός έδρας. Όπως ήταν και για μας στο κύπελλο. Ο γηπεδούχος μπαίνει πάντα πιο δυνατά" τονίζει ο έμπειρος ποδοσφαιριστής…

Σκέφτεσαι την ώρα που μπαίνεις στο γήπεδο, αν είναι πρωτάθλημα ή κύπελλο; "Τα σκέφτομαι. Γιατί είναι άλλο να έχεις διπλό ματς και άλλο να είναι ένας τελικός για το πώς θα πάει το πρωτάθλημα. Στο κύπελλο αν είσαι 0-0 και ξέρεις πως έχεις και δεύτερο ματς στην έδρα σου, δεν έχεις λόγος να ρισκάρεις. Τώρα την Κυριακή είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν θα κριθεί το πρωτάθλημα, καθώς υπάρχουν πολλά ματς. Αλλά είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Τα ντέρμπι από μόνα τους, δεν δίνουν τίτλο. Εμείς έχουμε κερδίσει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά είμαστε πίσω".

Πού θα κριθεί το ντέρμπι; "Σίγουρα κάνει τη διαφορά το πάθος. Καμία φορά, φαίνεται πως το θέλεις πιο πολύ, γιατί πας πιο δυνατά στις φάσεις. Η τακτική προσέγγιση θα κρίνει πολλά. Δεν πιστεύω πως θα είναι ένα όμορφο ματς. Μπορεί να είναι ένα ματς, που θα φοβάται λίγο ο ένας τον άλλον. Και στο τέλος θα κερδίσει ο πιο έξυπνος και αυτός που θα εκμεταλλευτεί τις λεπτομέρειες"

Για τις στημένες φάσεις: "Είναι ένας συνδυασμός. Δεν μπορούμε να λέμε πως φταίνε οι παίκτες που δεν πηδάνε καλά ή οι παίκτες που δεν χτυπάνε καλά. Άλλωστε έχουμε τρεις παίκτες, που έχουμε απευθείας γκολ από στημένα. Δουλεύουμε καθημερινά. Αλλά δεν πηγαίνουμε καλά ούτε αμυντικά στα στημένα. Είναι ένας συνδυασμός και πρέπει να το δούμε πιο ζεστά".

Δέθηκες με τον κόσμο φέτος; "Από πέρυσι μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Με τον πανηγυρισμό μου κάνω αυτό που μου βγαίνει. Και όταν μου βγαίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως είμαι χαρούμενος".

Θεωρείς πως με κάποιες επιλογές σου, είχες αδικήσει τον εαυτό σου;"Βρίσκομαι στο ταβάνι της καριέρας μου τώρα. Δεν θα πήγαινα ποτέ στη Βερόνα, μετά το Μουντιάλ, αν γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν υπήρχαν περιθώρια για μένα μετά την Ιταλία, να έχω ούτε μισή κακή χρονιά. Ξαναβρήκα το… θράσος μου στο γήπεδο".

Φωτογραφία: INTIME.GR

Σχόλια