Το "μοναστήρι", ο Βουό και το... σύμπαν!

Ποδόσφαιρο
Το "μοναστήρι", ο Βουό και το... σύμπαν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το μοναστήρι να είναι καλά…» λέει ο Άρης, μετά την πορτοκαλάδα «Vouo» που ήπιε από τον ΟΦΗ. Προσοχή όμως μην καλογερέψουν αυτοί που το επικαλούνται... Στην αρχή της σεζόν η πορτοκαλάδα είχε άλλη ονομασία και για όσους θυμούνται έγραφε «Papadopoulos». Και κείνον σίγουρο τον είχαν...

 «Φιάσκο με Βουό», «Ο μάνατζερ του Βουό έκλεισε την πόρτα στον Άρη», είναι μερικοί από τους τίτλους στη Θεσσαλονίκη, για... το ντέρμπι Άρης-ΟΦΗ, μετά την κατάληξη της πολύκροτης μεταγραφής στην κρητική ομάδα.

Στα «αρειανά» ρεπορτάζ, περνούν γενεές δεκατέσσερις τον μάνατζερ Στέλιο Βραδέλη κατηγορώντας τον για αθέτηση συμφωνίας, αποδίδοντας την κρητική επιλογή του Ιβοριανού στο ποσόν του συμβολαίου για 1,5 χρόνο έναντι 150.000 ευρώ!

 Δεν είναι αλήθεια, διότι η συμφωνία ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΟΦΗ για την τρέχουσα σεζόν συν την επόμενη με τον όρο, εφόσον η ομάδα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Ούτε το συνολικό ποσόν του συμβολαίου είναι αυτό πάντως, αλλά είνα και  μικρότερο και πολύ λογικό!

-Πως θα είναι με τον Βουό;

Πολλές συνεντεύξεις με θέμα τον Βουό παρουσίασαν τα μέσα ενημέρωσης της συμπρωτεύουσας, θεωρώντας -ειδικά τα προσκείμενα στον Άρη- σίγουρη την μετακίνησή του από τη Λαμία στο «Βικελίδης».

  #Μια από αυτές ήταν με τον Πάμπο Χριστοδούλου, που τον ανακάλυψε όταν αγωνίζονταν στην Γ΄ κατηγορία Πορτογαλίας και τον πήγε στην ΑΕ Λεμεσού απ' όπου πήρε την μεταγραφή στη Ντιναμό Τυφλίδας. Μερικές από τις ατάκες του Κύπριου, που είχαν ειπωθεί στη "Νέα Κρήτη", όταν ήλθε πρώτη φορά στον ΟΦΗ, γράφουν πολύ για τον Ιβοριανό σταρ του ΟΦΗ:

«Ψάχναμε φορ περιοχής, αλλά ο Βουό εκτός από το τρομερό σκρινάρισμα, διέθετε ταχύτητα και ήταν πολύ καλός και στον αέρα. Συνδύαζε πολλά πράγματα». Όσο αφορά τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, είναι αυτά που είδαμε κι εμείς στο πρώτο πέρασμά του από τον ΟΦΗ: «Φοβερό εκτόπισμα, παίκτης του συνόλου που βοηθάει τους συμπαίκτες του. Μπορεί να δώσει περισσότερες ασίστ, από γκολ, γιατί παίζει με πλάτη και του αρέσει να μοιράζει την μπάλα».

  #Την παραμονή μάλιστα της κατάληξης, φιλοξενήθηκε συνέντευξη του Χαντί με τον νυν παίκτη του Άρη να απαντά «Δε θέλω να λέω πολλά λόγια. Θα δώσουμε ότι μπορούμε μαζί με τον Βουό, για να πετύχει ο Άρης τον στόχο του».

  #Θεωρώντας σίγουρη την ένταξη του Βουό στον Άρη, κλήθηκε και ο Νίκος Μαχλάς να σώσει συνέντευξη γι αυτό σε μέσο της συμπρωτεύουσας, όπου οι συνάδελφοι, πολύ καλά έκαναν, βάσει του τρέχοντος ρεπορτάζ από την ΠΑΕ Άρης:«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Αν έχει τη δυνατότητα ο Άρης να πάρει τον παίκτη, θα είναι μεγάλη δύναμη μπροστά. Παίζει με πλάτη, έχει το γκολ, είναι ιδιαίτερος παίκτης, πολύ καλός. Θα είναι μια πολύ καλή κίνηση αν γίνει. Θα βοηθήσει πολύ τον Άρη». (Όπου Άρης, βάλτε τώρα ΟΦΗ και... το μοναστήρι να είναι καλά!)

"Σφηνάκια" για κάθε ώρα!

  #Θα φιλοσοφήσουμε πολύ και θα βρούμε το δρόμο μας! Η παρουσία ενός Κοέλιο, μπορεί να κάνει το σύμπαν να συνωμοτήσει και ο ΟΦΗ να βρεθεί μαζί του στη Σούπερ Λίγκα, ξεπερνώντας ορατά και αόρατα εμπόδια της κατηγορίας, μαζί με τις υπάρχουσες βαθμολογικές αποστάσεις. Ωραίο!

  #Από την περασμένη Δευτέρα 22 του μήνα έπαιξε το θέμα Βουό για τον ΟΦΗ στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη Highligts» στην Κρήτη TV και το ρεπορτάζ του Γιάννη Καλιακάκη. Όταν όλοι θεωρούσαν κλεισμένη την μεταγραφή στον Άρη.

  #Δύσκολα χάνει τέτοιες υποθέσεις ο Πολεμαρχάκης, ειδικά όταν έχει να κάνει με μάνατζερ ποδοσφαιριστών τον Στέλιο Βραδέλη. Πόσο μάλλον όταν και ο παίκτης γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και μπορεί να αξιολογεί τις προτάσεις του…

  #Η ΠΑΕ ΟΦΗ μπορεί να δείξει απόλυτη συγκέντρωση στον φάκελο αδειοδότησης που έπεται, μη ξεχνώντας ότι πέρυσι έχασε την αδειοδότηση για Σούπερ Λίγκα, όχι για οικονομικά, αλλά για ελλείψεις απαιτήσεων στις υποδομές;

  #Οι ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ ΟΦΗ (εσωτερικού και εξωτερικού ή και τα δύο μαζί), θα φανούν στο χειροκρότημα με τη συνέλευση των μετόχων στις 12 Φεβρουαρίου. Ως τότε στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον έλεγχο των ορκωτών λογιστών που γίνεται με εγκεκριμένο αίτημα της ΠΑΕ εκ μέρους του κ. Παπαδάκη για την εταιρεία που εδρεύει στο Χιούστον! Αυτόν τον έλεγχο παρακολουθούν και οι γείτονες της Μεσογείου…

  #Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι διαιτητές στη Football League, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ μπαίνουμε αύριο στην 14η αγωνιστική. Πέρυσι έπαιρναν τις αμοιβές τους πριν από τα ματς, αλλά φέτος άλλαξαν το σύστημα. Αυτό το "κάθε μήνα", το άφησαν προφανώς στο άπειρο... Να τους θέλουν όλους εξαρτωμένους;

Κουίζ και χειραγωγήσεις στη Foot A Ball League

 Να εξηγούνται τόσα πολλά μαζί που τρέχουν, μετά τις αποκαλύψεις περί «χειραγωγημένων» που υφίστανται στη δικογραφία που προκλήθηκε από τον Καλαϊτζίδη και τις έρευνες στοιχηματισμού που έγιναν στη Λάρισα για τις παράνομες ιστοσελίδες;

Αυτές οι ιστορίες χειραγώγησης στη Football League, αποτελούν και εγχειρίδιο κατανόησης πως μπορεί να στηθεί ένα ματς. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται  δύο περιπτώσεις όπου κατονομάζονται 7 ποδοσφαιριστές που λειτουργούν ως στοιχηματικά εργαλεία. Με βάση τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, η εμπλεκόμενη ομάδα της Football League χρησιμοποίησε έναν τερματοφύλακα, δύο αμυντικούς και έναν χαφ που φρόντισαν ώστε η ομάδα τους να χάσει στην έδρα της με μεγάλη διαφορά.

Ποιος είναι ο «τεχνικός διευθυντής ομάδας που στις 25 Οκτωβρίου 2017 έδωσε εντολή σε δύο ποδοσφαιριστές του να έχουν μειωμένη απόδοση μόνο στο α' ημίχρονο»; Να διερωτηθείς και πως τα πάει και τώρα με τον πρόεδρο του «καθώς αποδείχθηκε ότι λειτούργησε εν αγνοία του, με τον οποίο είχε σοβαρό επεισόδιο στα αποδυτήρια»;

Το ματς κυπέλλου (26 Οκτωβρίου 2017) η μικρή με τη μεγάλη ομάδα  (που δεν είχε σχέση) και το σκορ τέρας, είναι πανεύκολο κουίζ. Άλλωστε έχει ονομαστεί από κάποιον Αλέκο.

Από τη δικογραφία αυτή μένουν δύο ερωτήματα αποκρυπτογράφησης. Ποιο παιγνίδι της Football League εννοούν, που έχει διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου του 2017 και τι σχέση έχουν οι συσκέψεις παραγόντων που φέρεται να έγιναν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης (!) «ώστε να χειραγωγηθεί υπέρ ομάδας της Football League»;  

Ας περιμένουμε την έρευνα της δικαιοσύνης κι ο Μάης κόκκινος... Το μόνο εύκολο σε αυτές τις περιπτώσεις (βάσει ημερομηνιών, διοργανώσεων και άλλων χαρακτηριστικών) είναι να αναζητήσεις ονόματα και διευθύνσεις, αφού είναι συγκεκριμένα τα παιγνίδια που έγινα. Μένει να αποδειχτούν… (Όπως και οι προηγούμενες αναφορές τριγύρω από τα ευρύτατα σκορ που εξασφάλιζε ο Αιγινιακός...)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News