Τα βραβεία του ΠΣΑΠ στους κορυφαίους του ποδοσφαίρου

Ποδόσφαιρο
Τα βραβεία του ΠΣΑΠ στους κορυφαίους του ποδοσφαίρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τιμητική τους είχαν οι επαγγελματίες  στο χώρο του ποδοσφαίρου καθώς πραγματοποιήθηκε η γιορτή του ποδοσφαιριστή  από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με την ανάδειξη των κορυφαίων της περυσινής αγωνιστικής σεζόν μετά από ψηφοφορία των ίδιων των παικτών.

Καλύτερος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο  Πέτρος Μάνταλος ενώ την 1η  θέση των τερματοφυλάκων κατέλαβε ο Ανδρέας Γιαννιώτης.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ όπως και αυτό του καλύτερου ξένου απονεμήθηκε στον Μάρκους Μπέργκ.

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου προπονητή ενώ  μεταξύ των υποψηφίων ήταν και ο Ρεθυμνιώτης Γιάννης Πετράκης.

Ως καλύτερος έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο εξωτερικό, ψηφίστηκε  ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Από πλευράς νέων διακρίθηκε ο Παναγιώτης Ρέτσος. Κορυφαίος διαιτητής αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Παπαπέτρου.

Στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ απονεμήθηκε το βραβείο Fair Play του ΠΣΑΠ για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Οι δύο ομάδες πήραν το βραβείο για τη στάση αλλά και τη συμβολή των παικτών τους στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στον Βόλο, που σημαδεύτηκε από εικόνες ντροπής.

Τα βραβεία παρέλαβαν οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Πέτρος Μάνταλος και Λέο Μάτος.

Τρεις ποδοσφαιριστές και ένας προπονητής παρέλαβαν ειδικό βραβείο από τον ΠΣΑΠ. Οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Κώστας Χαλκιάς και Γιώργος Παράσχος τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δύο πρώτοι με αφορμή την απόφασή τους να βάλουν τέλος στην καριέρα τους, την στιγμή που ο επί σειρά ετών διεθνής τερματοφύλακας αποφάσισε φέτος να επιστρέψει στη δράση για την Παναχαϊκή.Ο πρώην τεχνικός του Πλατανιά τιμήθηκε με αφορμή της συμπλήρωση 500 αγώνων στην Α΄ Εθνική.

Στη Football League,  καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Άκης Μάντζιος και καλύτερος ποδοσφαιριστής ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης ενώ τιμήθηκε ως πρώτος σκόρερ της περυσινής χρονιάς ο Νίκος Κουσκουνάς.  Ως τερματοφύλακας διακρίθηκε ο Διούδης, ως νέος ποδοσφαιριστής ο Πασαλίδης και ως ξένος ο Κονέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News