Γκολ και θέαμα από το Γιούχτα, νίκη και για τον ΠΑΝΟΜ (video)

Ποδόσφαιρο
Γκολ και θέαμα από το Γιούχτα, νίκη και για τον ΠΑΝΟΜ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το μυαλό και στην μεγάλη μάχη της Τετάρτης για το Κύπελλο ΕΠΣΗ στα Μάλια, Γιούχτας και ΠΑΝΟΜ έκλεισαν με νίκες τον πρώτο γύρο της Α1 ΕΠΣΗ. Ο Γιούχτας έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο 4-0 επί της Τυλίσου ενώ με πολύ άγχος ο ΠΑΝΟΜ ξεπέρασε με 2-1 το εμπόδιο του Αλμυρού.

Στις Αρχάνες, οι πρωτοπόροι πρόσφεραν γκολ και θέαμα και διατήρησαν το +5 στην κορυφή της βαθμολογίας. Από τα πρώτα λεπτά ξεκίνησε η πίεση στην εστία της Τυλίσου και μετά από φάση διαρκείας στο 27ο λεπτό, ο Άγγελος Καστελλιανάκης έκανε το 1-0, παραβιάζοντας την εστία του Μυλωνάκη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν συμπαίκτης του στον Γιούχτα.

Μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Τυλίσου είχε πολύ δουλειά στο ματς, αλλά και οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι. Στο 34' ο Νοκάι, που επέστρεψε στον Γιούχτα μετά το πέρασμά του από τον Ερμή Ζωνιανών, έκανε το 2-0 και στο 44' ο Ανωγειανάκης με τον Μαυρομάτη συνδυάστηκαν ωραία και ο Ζανελάρης που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας έκανε το 3-0. Ο ίδιος σημείωσε και το τέταρτο γκολ του Γιούχτα στα τελευταία λεπτά.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Δημαράκης, Κασσωτάκης, Παχάκης, Νικηφόρος, Κεφαλούκος, Μαρκάκης (64' Μανουσάκης), Καστελλιανάκης (76' Σφυρογιαννάκης), Ζανελάρης, Ανωγειανάκης, Νοκάι (85' Κόκκινος), Μαυρομάτης (72' Τζουβάρας)

ΤΥΛΙΣΟΣ: Μυλωνάκης, Ρεμιγιάκης, Χατζησεβαστός, Κριτσωτσάκης, Σπυριδάκης, Κορδονούρης (23' λτ. Μαυράκης), Τριανταφυλλάκης, Σπύρου (88' λτ. Στεφανάκης), Μανιούδης (86' Σπάρος), Αθουσάκης (63' Τσαχάκης), Καρπούζης

ΠΑΝΟΜ-Αλμυρός 2-1

Ο Αλμυρός είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και έβαλε δύσκολα στον ΠΑΝΟΜ, απειλώντας τον με απώλεια μέσα στα Μάλια. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί αλλά το γκολ ήρθε για τον ΠΑΝΟΜ με απευθείας φάουλ του Μυλωνά. Στο 65' με αυτογκόλ του Λαδιανού έγινε το 1-1 και το ματς πήρε άγρια ομορφιά και στο 83' ο Φουκαράκης λύτρωσε την ομάδα του, κάνοντας το 2-1 με κεφαλιά. Ο Αλμυρός ωστόσο άγγιξε την ισοπαλία, με τον Τασο Απλαδά να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις ενώ ο ΠΑΝΟΜ εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του Κουναλάκη.

ΠΑΝΟΜ: Ζαχαριουδάκης, Λαδιανός, Διαμαντάκης, Αραβιάκης, Τζιράκης, Δαριβιανάκης, Καπετανάκης, Συσκάκης (70' Μανιαδής), Τζανάκης (69' Τζιράκης Δ.) , Μυλωνάς (87' Μαυρίδης), Φουκαράκης

ΑΛΜΥΡΟΣ: Ματαλλιωτάκης, Απλαδάς Τ., Αποστολάκης (85' Σχοιναράκης), Κλάδος, Καφετζόπουλος, Βελιβασάκης, Μανωλακάκης, Στρατήγης Α., Στρατήγης Π., Κατσαμάνης (82' Σταυρακάκης), Σακλαμάκης

Μοίρες-Ζαρός 0-0

Σε ένα δυνατό μεσαρίτικο ντέρμπι, Μοίρες και Ζαρός έπαιξαν με πάθος αλλά έμειναν στο 0-0 παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο, καθώς θα παίξουν ξανά για τους «8» του Κυπέλλου ΕΠΣΗ. Οι Μοίρες ενισχύθηκαν και με τον Στέλιο Παρθενιάδη, που έμεινε ελεύθερος από τον Ηρόδοτο.

ΜΟΙΡΕΣ: Σωπασής, Μασέλης, Βιδάκης, Φανουράκης, Τσαϊνης, Κιόρι, Μόντι, Κεφάκης (60' Παρθενιάδης), Προβιδάκης (70' Ποτηράκης), Ηλιάκης (75' Καργάκης), Φραγκιαδάκης

ΖΑΡΟΣ: Μήτρου, Κοζυράκης, Λογοθέτης, Χελά (78' Αλμπαντάκης), Πολυμερίδης Γ., Φραγκιαδουλάκης, Λιοδάκης (85' Παραθύρας), Πουλάκης, Κλαπάκης (62' Γενιτσαρίδης), Νταβιγλάκης, Μεταξάκης Ν. (55' Ρομπάκης)

Μινωική-ΠΑΟΚ 1-0

Κοντά… δυο μήνες είχε να νικήσει στο πρωτάθλημα η Μινωική και τα κατάφερε το Σάββατο, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Πανεπιστημίου. Βέβαια, η νίκη επί του ΑΟΤ για το Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη είχε βάλει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, παρότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Τελευταία νίκη της Μινωικής ήταν στις 3 Δεκεμβρίου όταν για την 11η αγωνιστική είχε επικρατήσει 0-1 του Ζαρού και έκτοτε είχαν μεσολαβήσει τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Ο ΠΑΟΚ είχε δύσκολο έργο αλλά αυτό το αποτέλεσμα του βάζει πίεση, καθώς τον προσπέρασαν δύο ομάδες (Κεραυνός και Γόρτυς) ενώ βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε με εξαιρετικό σουτ του Ανδρεαδάκη μετά από πάσα του Ψαρά στο 7ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ πάντως διαμαρτύρεται για δύο ακυρωθέντα γκολ, ένα του Στρατηγάκη στο 20' και ένα του Σούρσου στο 86', με τα παράπονα για τη διαιτησία να είναι έντονα…

ΜΙΝΩΙΚΗ: Ψαρουλάκης, Βαρδονικολάκης Π. (48' Χατζηδημητρίου), Μητρόπουλος, Αποστολάκης Γ., Καραντινάκης, Ψαράς (61' Κτιστάκης), Ρουμελιώτης, Ταβλαδωράκης, Καστελιαννάκης, Δρακούλης (90' Θ. Αποστολάκης), Ανδρεαδάκης (66' λ.τ. Βαμβουνάκης)

ΠΑΟΚ: Λουτριώτης, Φράγκος, Κοκολοδημητράκης (44' λ.τ. Σούρσος), Κάτελας, Βασιλείου, Γεωργόπουλος, Στρατηγάκης, Βατσινάς, Παπαδάκης, Βερερουδάκης (85' Δρακογιαννάκης), Μιχελακάκης

ΓΟΡΤΥΣ-ΕΛΠΙΔΕΣ 5-0

Η συγκομιδή βαθμών για την Γόρτυνα με τον Γιώργο Ποντίκαλη στον πάγκο της συνεχίζεται, καθώς χθες νίκησε με το ευρύ 5-0 τις Ελπίδες, ενώ είχαν προηγηθεί η νίκη με ΠΑΟΚ και η ισοπαλία με ΑΕΚ. Από δύο γκολ για τους νικητές έβαλαν οι Νικηταράς και Παπαγγελής και ένα τέρμα ο Μπαντούνας. Οι Ελπίδες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 67' λόγω αποβολής του Ανδρικάκη.

ΑΟΤ-ΡΩΜΑΝΟΣ 0-2

Παλικαρίσιο διπλό πήρε στο Τυμπάκι ο Ρωμανός με σκορ 0-2. Τα γκολ για την ομάδα της Ελιάς πέτυχαν ο Γαμπιεράκης με κεφαλιά στο 60' και ο Χρηστάκης με απευθείας φάουλ στο 82'. Μάλιστα παρότι ο Ρωμανός είδε τον Χαρατσή να αποβάλλεται στο 68', άντεξε και με 10 παίκτες και έφυγε νικητής από μια δύσκολη έδρα.

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ-ΑΕΚ 3-1

Από τις 5 Νοεμβρίου αγνοούσε το χρώμα της νίκης η Χερσόσησος, όμως στην χθεσινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ ήταν αποφασιστική. Με αυτογκόλ ο Περιβολάρης στο 13', ο Χατζηνικολάκης στο 20' και ο Συντιχάκης στο 30' σκόραραν για τους νικητές, με τον Ντελία να μειώνει στο 90'. Μάλιστα, μετά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε η συνεργασία της ΑΕΚ με τον προπονητή Αντώνη Λεκάκη.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΦΑΙΣΤΟΣ 2-1

Ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη ο Κεραυνός με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του με 2-1 επί της Φαιστού στο Ατσαλένιο.  Ο Ρόναλντ Ντραγκότι επέστρεψε από τον ΠΟΑ στον Κεραυνό και έβαλε το πρώτο γκολ με απευθείας φάουλ από το κέντρο. Η Φαιστός ισοφάρισε στο 68' με τον Καραμανιτάκη και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 80' ο Κενδριστάκης από πάσα του Ντραγκότι. Η Φαιστός διαμαρτυρήθηκε για δύο πέναλτι.

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ-ΛΙΝΤΟ 4-0

Απέναντι στο αξιόμαχο Λίντο, ο Ανθεστίων επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και επικράτησε 2-0, πανηγυρίζοντας την 4η σερί νίκη. Στο 35' ο Πεχυνάκης άνοιξε το σκορ ενώ στο 40' είχε δοκάρι ο Τσομπανάκης. Το γκολ με το οποίο η ομάδα του Λεωνίδα Τιτομιχελάκη κλείδωσε το τρίποντο ήρθε με ωραία προσπάθεια του Βιτσαρά στο 91'.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (17η)

ΜΙΝΩΙΚΗ - Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑ      1-0

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΗΡ. - ΦΑΙΣΤΟΣ      2-1

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ - ΛΙΝΤΟ      2-0

ΓΙΟΥΧΤΑΣ - ΤΥΛΙΣΟΣ      4-0

ΓΟΡΤΥΣ - ΕΛΠΙΔΕΣ      5-0

ΜΟΙΡΕΣ - ΖΑΡΟΣ      0-0

ΠΑΝΟΜ - ΑΛΜΥΡΟΣ      2-1

Α.Ο.Τ. - ΡΩΜΑΝΟΣ      0-2

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ - Α.Ε.Κ.      3-1

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (18η)

ΛΙΝΤΟ - Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑ      

Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ - ΜΙΝΩΙΚΗ      

ΤΥΛΙΣΟΣ - ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ            

ΕΛΠΙΔΕΣ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ      

ΖΑΡΟΣ - ΓΙΟΥΧΤΑΣ            

ΦΑΙΣΤΟΣ - ΓΟΡΤΥΣ            

ΑΛΜΥΡΟΣ - ΜΟΙΡΕΣ            

ΡΩΜΑΝΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ            

ΠΑΝΟΜ - Α.Ο.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ      

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News