Πέρασαν νικηφόρα από τη Ν. Σμύρνη τα Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Πέρασαν νικηφόρα από τη Ν. Σμύρνη τα Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Πανιώνιος υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη, σε μία αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι "κυανέρυθροι" ήθελαν να παραμείνουν σε τροχιά πεντάδας, ενώ οι Ηπειρώτες να "ξεκολλήσουν" απ' τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τελικά ο ΠΑΣ νίκησε 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Μάρκο Βελλίδη, ο οποίος με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε όρθια την ομάδα του, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Θέμης Τζημόπουλος με κεφαλιά νίκησε τον Μάτιτς Κότνικ και χάρισε μία τεράστια νίκη στην ομάδα του, η οποία αγνοούσε το "τρίποντο" απ' την 9η αγωνιστική.

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό του στον αγώνα. Ωστόσο, η πρώτη καλή ευκαιρία προήλθε απ' τα πόδια παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, στο 7ο λεπτό ο Πέδρο Κόντε βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, αλλά το σουτ που επιχείρησε απ' το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω απ' την εστία του Μάτιτς Κότνικ. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να έρχονται με το... σταγονόμετρο και κυρίως μέσω ατομικών ενεργειών.

Όπως, για παράδειγμα, αυτή του 34ου λεπτού, όταν ο Λάζαρος Λάμπρου απέφυγε όμορφα τους αντιπάλους του, έκανε τη σέντρα-σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του -ανήμπορου να αντιδράσει- Μάρκου Βελλίδη. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 43', όταν ύστερα από υπέροχη συνεργασία των Κόντε-Μπετρά, η μπάλα έφτασε στον Ευρυπίδη Γιάκου, αλλά το συρτό σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κότνικ.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο Μιχάλης Γρηγορίου, προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μεργκίμ Μπραχίμι αντί του Κυριάκου Σαββίδη. Οι "κυανέρυθροι" πίεσαν για ένα γρήγορο γκολ, αλλά πέρα από δύο σουτ του Λάμπρου σε διάστημα ενός λεπτού (56', 57'), δεν φάνηκαν απειλητικοί μπροστά απ' τα καρέ του Βελλίδη.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Πανιωνίου ανέβαζαν την απόδοσή τους και έψαχναν το πολυπόθητο γκολ, αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο Βελλίδης αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Λάμπρου (70') και Γεσίλ (74'). Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι μετά το 75ο λεπτό, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να δυσκολεύεται να βρει χώρους προς την αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Θέμης Τζημόπουλος με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μανθάτη, νίκησε τον Κότνικ και χάρισε μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63' Γεσίλ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (73' Χαλκιαδάκης), Βιντάλ (87' Σκόνδρας), Μπετρά (59' Μανθάτης), Κόντε.

Πηγή: sport24.gr

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News