Ένα... παιγνίδι δρόμος η διαφορά με καυτά "σφηνάκια"!

Ποδόσφαιρο
Ένα... παιγνίδι δρόμος η διαφορά με καυτά "σφηνάκια"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ που τα λέμε πλησιάζοντας προς τη λήξη του πρώτου γύρου, ένα ματς στο «Γεντί Κουλέ» μεταξύ τους χωρίζει τον ΟΦΗ από τον πρωτοπόρο Άρη κι μια αποστολή νίκης στην Πάτρα με την δεύτερη Παναχαϊκή. Η κρητική ομάδα πέτυχε να φέρει το παιγνίδι στα σημεία και μπορεί να αισθάνεται πιο δυνατή, αφού δεν είχε μαζί της «τρυπάνια».

Προσοχή όμως. Σε αυτή ακριβώς την περίοδο χτίζονται οι διαφορές. Από τις κινήσεις που κάνεις πολύ σοβαρά στο ρόστερ με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και όχι με τον αριθμό της λίστας των ονομάτων πάνω στα οποία σχεδιάζει ο προπονητής.

Ποιος θα γίνει πιο φαβορί… με Βουό;

«Ο ΟΦΗ με τον Βουό γίνεται σούπερ φαβορί για την άνοδο». Θα μπορούσε ή δεν θα μπορούσε να το δηλώσει κάποιος ποδοσφαιρογνώμονας; Αντιστοίχως με την τοποθέτηση ότι «ο Άρης με τον Βουό γίνεται πιο φαβορί». Η όποια περίπτωση να έλθει ο Βουό στον ΟΦΗ, είναι να μείνει ελεύθερος από τη Λαμία. Αν δεν κινηθεί ως ελεύθερος τότε η επιλογή θα καταλήξει μέσα από την καλή σχέση Παπαϊωάννου και Καρυπίδη. Ίσον… Άρης. Η ενίσχυση σε αυτή τη θέση κάνει πράγματι μια διαφορά, για αυτό και η διεκδίκηση, μπαίνει και στη συλλογιστική «να τον πάρω εγώ, να μην δυναμώσει και ο άλλος».Οι συνεντεύξεις ωστόσο γύρο από τον Βουό και την «κλεισμένη μεταγραφή» στον Άρη, στα μέσα ενημέρωσης, σημειώνουν ρεκόρ!

Της προσφυγής το κάγκελο!

Στην… έδρα του παίζει την Κυριακή ο Βασίλης Κουτσιανικούλης με τα χρώματα του ΟΦΗ (κόντρα στον Απόλλωνα) και τη Δευτέρα έχει την εκδίκαση της προσφυγής του στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ, όπως έχει πράξει και ο Κομεσίδης.

Της προσφυγής το κάγκελο δηλαδή το απογευματάκι της Δευτέρας  κατά έξι ομάδων της Football League και φουλ κατά της «Σουπερλιγκάτης» ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ο Απόλλων Λάρισας πάντως έχει θέμα με τον ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, για όσα περί «χειραγωγήσεων», τους είχε καταμαρτυρήσει πρόσφατα, βγάζοντας μπροστά τον πρώην δικό μας και δικό τους Ανδρέα Λαμπρόπουλο: «Μου έχει πει ενώπιον κόσμου ότι έμπαιναν πρόσωπα μέσα στα αποδυτήρια και τους έλεγαν τι να κάνουν και τι σκορ να φέρνουν».

Απάντησε και στις διαψεύσεις τους, βγάζοντας κι άλλα, όπως: «Τι σχέση έχει με τα αποδυτήρια του Απόλλωνα Λάρισας στα ημίχρονα των αγώνων ο Παναγιώτης Πολύζος;». Καμία σχέση με τον «κουίζο»! Κουίζ από τον Κούγια κι αυτό!

Δεν έγινε με σωστό τρόπο του Τοπούζη

Δεν συνάδει με τις αρχές του ΟΦΗ ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκε ο Τοπούζης. Δημιουργεί κακό προηγούμενο στις σχέσεις με τα σωματεία της Κρήτης, να προσεγγίζεται ο ποδοσφαιριστής (στην περίπτωση και με μεσολάβηση… Βρύζα) και να ανακοινώνεται από τον παίκτη με ένα «έκλεισα στον ΟΦΗ» ως τετελεσμένο στη διοίκηση του σωματείου στο οποίο ανήκει, εν προκειμένω στον Ερμή Ζωνιανών, που ξεμένει και από επιθετικό! Κακή πρακτική Νίκο, που κλονίζει μια εμπιστοσύνη που έχει θεμελιωθεί χρόνια πίσω στον ΟΦΗ. Απλά το επισημαίνουμε και προς τη διοίκηση και προς τους έμπειρους παράγοντες που μπορούν να τη συμβουλεύουν. -Όχι δεν είναι μαγκιά...

Η νίκη που μπορεί να σώσει τον Πλατανιά!

Μονόδρομος ήταν για τον Πλατανιά η μεταγραφική ενίσχυση του, αφού το κυνήγι της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα στηρίζεται σε βάσιμες ελπίδες. Βέβαια ο Απόλλων Σμύρνης παλεύει για το ίδιο έχοντας +4 στον πίνακα, αλλά η Χανιώτικη ομάδα τον είχε κερδίσει στη Ριζόπουλη στον πρώτο γύρο!

Η μοναδική δηλαδή νίκη του Πλατανιά πριν την πρόσφατη με τον Λεβαδειακό, ήταν επί του κυρίως ανταγωνιστή του, για μια θέση στον ήλιο! Στις 23 Σεπτεμβρίου…

Το τηλεφώνημα

-Ποιος προπονητής ομάδας τηλεφώνησε σε πρόεδρο άλλης ομάδας και έγινε ο παρακάτω διάλογος μεταξύ τους: -Πρόεδρε πήρα να ζητήσω συγγνώμη. «Πρώτα …μπιπ εσύ και μετά ζητάς συγγνώμη;» -Θέλω να επανορθώσω. «Επανόρθωσε, έχεις παίκτη να μου δώσεις να καλύψω την ομάδα μου;» - Όχι, δεν έχω… «Τότε, καλημέρα σας…»

«Η καλή κυβέρνηση του ποδοσφαίρου»

Θα καταφέρουν να θέσουν ανώτατο όριο στους μισθούς των ποδοσφαιριστών και στις προμήθειες των μεταγραφών, όπως φιλοδοξεί το Συμβούλιο Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με έδρα τη Νιόν, με τη δημιουργία κοινής τράπεζας εργασίας μεταξύ FIFA και UEFA; Το σίγουρο είναι ότι η προτροπή αυτή που περιέχεται στην έκθεση «Η καλή κυβέρνηση του ποδοσφαίρου», μαζί με την έκθεση των βουλευτών (ζητούν τη δημιουργία νέου μοντέλου διακυβέρνησης για όλα τα αθλήματα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο), έχουν ήδη ρίξει τους σπόρους. Οι δυο εκθέσεις επισημαίνουν ότι εξακολουθεί να υφίστανται μια σειρά από προβλήματα, που αφορούν τη διαφάνεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, στη χρήση των πόρων, τα μέτρα για την εξουδετέρωση της διαφθοράς, καθώς και τους δεσμούς με την πολιτική και τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα. Ωραία τα λόγια, ο ημερίδες και τα συνέδρια, αλλά...

Ζούμε όμως σε μια εποχή που οι πολιτικές όχι μόνο εμπνέουν εμπιστοσύνη, αλλά είναι και καταρρακωμένες στα μάτια των πολιτών, αφού μοιάζουν να φέρονται ως χειραγωγημένες, χωρίς εισαγωγικά από τα βαθιά συμφέροντα και τα κατά τόπους φρανσάιζ τους...

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News