Αγωνιστικό ντεμπούτο σήμερα για την Ειρήνη Βασιλείου

Σπορ
Αγωνιστικό ντεμπούτο σήμερα για την Ειρήνη Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ειρήνη Βασιλείου επέστρεψε την Τετάρτη από την Πρετόρια και σήμερα κάνει ντεμπούτο στον κλειστό στίβο, καθώς θα αγωνιστεί στην ημερίδα που θα φιλοξενηθεί στο ΣΕΦ παρουσία πολλών σπουδαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Η πρωταθλήτρια της ΓΕΗ βλέπει το σημερινό αγώνα ως μια καλή προπόνηση ενόψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα αγωνιστεί στα 200 μ. και σήμερα (16:45) και γενικά στον κλειστό στίβο, θέλοντας να δουλέψει την ταχύτητά της. Το καλοκαίρι θα επιστρέψει στο αγώνισμά της, τα 400 μ., με στόχο την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μιλώντας στη "Ν.Κ." για την πορεία της προετοιμασίας της, η Ειρήνη Βασιλείου δεν έκρυψε την ικανοποίησή της.

«Η προετοιμασία μου κύλησε πάρα πολύ καλά. Μας βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι στην Πρετόρια η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα υψηλή και κάναμε τα κομμάτια μας σε πιο γρήγορους ρυθμούς».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μπαίνει κατευθείαν στη δράση, αν και, όπως επισημαίνει, «τη συμμετοχή μου στην ημερίδα του ΣΕΦ τη βλέπουμε καθαρά σαν προπόνηση. Ακόμα δεν έχω χαλαρώσει από τις προπονήσεις, οπότε δεν μπορώ να ανεβάσω ρυθμούς».

Βασικός στόχος της στον κλειστό στίβο είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια ακόμη ημερίδα στις 3 Φεβρουαρίου, στον Άγιο Κοσμά, αν και ακόμα δεν είναι σίγουρο.

Για την Ειρήνη Βασιλείου βασικός στόχος «είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο». Το πέρασμά της από τον κλειστό στίβο αποτελεί ουσιαστικά μέρος της προετοιμασίας της κι έτσι το αντιμετωπίζει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει υψηλές βλέψεις.

Η Άννα Βασιλείου βρίσκεται ακόμα στην Πρετόρια και η επιστροφή της έχει προγραμματιστεί στις 29 Ιανουαρίου. Κι εκείνη προετοιμάζεται για τον κλειστό στίβο, καθώς θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο βασικό της αγώνισμα, τα 400 μ.

Στη σημερινή ημερίδα στο ΣΕΦ θα δώσουν το "παρών" πολλοί σπουδαίοι αθλητές, ενώ ξεχωρίζει η παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη, που ξεκίνησε με άλμα στα 5,71 μ. στην Ορλεάνη. Από εκεί και πέρα, κρητικό ενδιαφέρον έχουν τα 5.000 μ. βάδην, καθώς θα αγωνιστεί ο Χανιώτης Γιώργος Τζατζιμάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News