Προβάδισμα της ΑΕΛ, νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα

Ποδόσφαιρο
Προβάδισμα της ΑΕΛ, νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δύο γκολ του Μασούρα η ΑΕΛ, νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" και έχει πλέον προβάδισμα για να περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Είχαν προηγηθεί οι Ηπειρώτες με τέρμα του Πέδρο Κόντε.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΛ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι "βυσσινί" βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Κόντε, αλλά είχαν τον τρόπο όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να φτάσουν στο 1-2, το οποίο διατήρησαν μέχρι τέλους, άσχετα ότι στα τελευταία λεπτά έκαναν διαρκώς καθυστερήσεις.

Πλέον, η θεσσαλική ομάδα έχει σοβαρό πλεονέκτημα να περάσει στα ημιτελικά του θεσμού. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 7 Φεβρουαρίου (17.15), στο AEL FC Arena.

Πολύ ωραίο πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες". Η ΑΕΛ είχε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία, αλλά λίγο αργότερα ήταν εκείνη που δέχτηκε γκολ. Στο 7' ο Μιλοσάβλιεβιτς εξουδετέρωσε με "ποδιά" τον Μπέριο, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά αστόχησε. Ο ΠΑΣ απάντησε όταν στο 12' ο Ρέντζας απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στο σουτ του Κόντε, ενώ στο επόμενο λεπτό άνοιξε το σκορ.

O Καρανίκας απέφυγε τον Φατιόν, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, Ζίζιτς και Γκόλιας έχασαν τον Κόντε κι ο Ισπανός με κεφαλιά εντός περιοχής νίκησε τον Μπόζοβιτς (1-0). Προτού βάλει το γκολ ο Ισπανός, είδε τον Μαυροβούνιο κίπερ να "βγάζει" νέο σουτ που είχε επιχειρήσει από κοντά, έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια.

Ο Γιάννης Πετράκης πέρασε ακολούθως τον Τζημόπουλο σε θέση αμυντικού μέσου, δίπλα στον Γαρουφαλιά και ως εκ τούτου η αμυντική τετράδα απαρτιζόταν από Καρανίκα, Μπέριο, Μιχαήλ και Μπουκουβάλα από δεξιά προς τα αριστερά. Η ΑΕΛ έφτασε στην ισοφάριση στο 28'! Ο Γουάλας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπουκουβάλας απομάκρυνε ασταθώς στο δεύτερο δοκάρι, ο Μιχαήλ δεν μπόρεσε να κόψει τον Ναζλίδη, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε.

Ο Μασούρας την υποδέχτηκε δεξιά εντός περιοχής, "άδειασε" με διαδοχικές προσποιήσεις Μιχαήλ και Περιστερίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Το μομέντουμ ήταν υπέρ των "βυσσινί", οι οποίοι στο 31' έχασαν κι άλλη ευκαιρία. Ο Αγκάνοβιτς έκανε σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά αυτό πέρασε ψηλά εκτός εστίας. Ο Πετράκης προβληματιζόταν για την εικόνα της ομάδας του, την ίδια ώρα που η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 55% κατοχή μπάλας.

Οι Θεσσαλοί μπήκαν δυναμικά στο β' μέρος με σκοπό να αιφνιδιάσουν τα Γιάννινα και το πέτυχαν. Ο Ρέντζας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό στο 53', ο Ναζλίδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά εντός περιοχής, αυτή προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς και ο Μασούρας στο ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία (1-2). Ο ΠΑΣ έβγαλε μια εξαιρετική φάση για το 2-2 στο 62', όταν η κεφαλιά του Κόντε πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Ήταν δεδομένο ότι θα πιέσει η ομάδα της Ηπείρου, καθώς ήταν πίσω στο σκορ και τα δύο εκτός έδρας γκολ που είχε δεχτεί... απαιτούσαν αντίδραση.

Η ΑΕΛ την ίδια ώρα ήταν καλά οχυρωμένη, οι Ηπειρώτες δυσκολευόντουσαν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια και τα λεπτά περνούσαν. Ένας ΠΑΣ που είχε την κατοχή της μπάλας, τη γύριζε δεξιά και αριστερά, συναντώντας ωστόσο... βυσσινί τοίχο. Για να καταλάβετε, ο ΠΑΣ κατέγραψε τελική ξανά στο 82', πάλι με τον Κόντε, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Η είσοδος του Βιντάλ έκανε καλύτερη στη δημιουργία την ομάδα των Ιωαννίνων, αλλά η "ζημιά" είχε ήδη γίνει με τα δύο εκτός έδρας γκολ.

Με καλή αμυντική λειτουργία η ομάδα του κάμπου κράτησε το προβάδισμα και πλέον πάει στη ρεβάνς με μεγάλο αβαντάζ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (70' Βιντάλ), Χαλκιαδάκης, Γιάκος, Μανθάτης (77' Μπετρά), Κόντε.

ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς (74' Γιοβάνοβιτς), Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (71' Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (88' Περόνε).

Πηγή: sport24.gr

Φωτογραφία: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News