default-image

Σπουδαίες εμφανίσεις από Καραλή και Τεντόγλου (videos)

Σπορ
Σπουδαίες εμφανίσεις από Καραλή και Τεντόγλου (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέοι αθλητές μας, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής πραγματοποίησαν σήμερα εξαιρετικές εμφανίσεις στο μίτινγκ κλειστού στην Οστράβα και έδειξαν για μία ακόμη φορά πως ανήκουν στη λίστα των αθλητών, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού στίβου.

Ο Τεντόγλου ήταν νικητής στο μήκος με 7,93 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, αφού βελτιώνει  το 7,89 μ., που σημείωσε στον Άγιο Κοσμά. Ο Τεντόγλου , ο οποίος έγινε ο ένατος Έλληνας όλων των εποχών στον κλειστό, στην προσπάθεια του να κυνηγήσει μια επίδοση αρκετά πάνω από τα 8,00 μ., είχε μόλις μία έγκυρη προσπάθεια. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης και έγινε ο όγδοος άλτης φέτος στον κόσμο. Ο επόμενος αγώνας του Τεντόγλου, θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Δεύτερος με 7,88 μ. ήταν ο Ράντεκ Γιούσκα και τρίτος ο Ανταμ ΜακΜούλεν με 7,77 μέτρα.

Πολύ κοντά σε ένα ακόμη μεγάλο ρεκόρ βρέθηκε σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, επικράτησε του αγώνα με 5,62 μ. (ρεκόρ διοργάνωσης) και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,78 μ., όσο και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ και επίδοση καλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20. Ο 18χρονος έδειξε πως είναι σε θέση στις επόμενες εμφανίσεις του να κυνηγήσει αυτές τις επιδόσεις και να μπει στο αερδοπλάνο για τη Μ. Βρετανία. Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,32 μ. και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,52 μ. και 5,62 μέτρα. Ο νεαρός μαζί με την Σβαμπίκοβα ήταν νικητές και στην ομαδική δοκιμασία. Δεύτερος στους άνδρες ήταν Μένο Μπλομ με 5,52 μ. και τρίτος ο Μίχαλ Μπάλνερ με 5,32 μέτρα.

Η Λίλη Αλεξούλη δεν βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 6,15 μ., επίδοση που της έδωσε την πρώτη θέση στο μήκος. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε άλματα στα 6,04 μ., 5,96 μ. και τρεις άκυρες προσπάθειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News