Νίκη και προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Αθλητισμός
Νίκη και προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα τέρμα του Πέλκα στο 19' - από καθαρή θέση οφσάιντ- και ένα του Σάκχοφ στο 85', ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου και είναι πλέον ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 9' όταν ο Βασιλακάκης μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε στον Ντιγκινί, ωστόσο το πλασέ του απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Μάτος.

Από κείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές κι αφού απείλησε στο 10' με το σουτ του Μακ, κατάφερε στο 19' να πάρει το προβάδισμα. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τη συρτή σέντρα, ο Σάκχοφ το τακουνάκι πάσα στον Πέλκα και ο τελευταίος από εμφανή θέση οφσάιντ, το οποίο δεν είδε ο βοηθός του Τζήλου , έκανε το 1-0.

Έχοντας την κατοχή της μπάλας, οι γηπεδούχοι απείλησαν με το πλασέ του Πέλκα (22'), ο Ατρόμητος απάντησε με την κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 43', ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κουλούρης με όμορφο γυριστό έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Μίρκοβιτς.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε τους γηπεδούχους και έχασε ευκαιρίες με τους Βασιλακάκη και Ντιγκινί, ωστόσο ο ΠΑΟΚ απάντησε με τους Μάτος και Πρίγιοβιτς, τα σουτ των οποίων δε βρήκαν δίχτυα.

Το 2-0 διαμόρφωσε ο Σάκχοφ στο 85', όταν ο Κάμπος έδωσε στον Ελ Καντουρί, αυτός έβγαλε τη σέντρα και Σάκχοφ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Λημνιός, Πέλκας (35' λ. τρ. Ελ Καντουρί), Μακ (78' Κάμπος), Κουλούρης (64' Πρίγιοβιτς).

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Μπουσουλάζιτς (84' Κυριακίδης), Μάντσον, Νάτσος (84'΄Ούμπιντες), Ντάουντα (72' Βασιλείου), Βασιλακάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News