Περιμένοντας το πόρισμα, κλειστό το κεντρικό στο Παγκρήτιο

Αθλητισμός
Περιμένοντας το πόρισμα, κλειστό το κεντρικό στο Παγκρήτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστός για 6η ημέρα αύριο θα παραμείνει ο αγωνιστικός χώρος στο κεντρικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου αφού συνεχίζονται οι εργασίες επιθεώρησης και επιδιόρθωσης στο ανατολικό στέγαστρο. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν θα δοθεί στη διάθεση των αθλητών-τριών αν δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το χρονοδιάγραμμα των οποίων δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί αφού αυτές εξαρτώνται και  από τις καιρικές συνθήκες.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα βγει και το πόρισμα για την ακριβή κατάσταση του στεγάστρου αλλά και για ενδεχόμενες περαιτέρω εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό  να περάσει και ολόκληρη η εβδομάδα…

Μέχρι τότε το πολυμελές συνεργείο, συμπεριλαμβανομένων και των εναεριτών που έχουν έρθει από την Αθήνα, εργάζονται πυρετωδώς. Πάντως όπως δήλωσε στη «Ν.Κ.» ο εργολάβος του έργου κ. Αντώνης Μαλιαράκης, ο οποίος είχε αναλάβει και την αποξήλωση του δυτικού στεγάστρου μετά τις καταστροφές του 2015, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, με βάση τα όσα έχει διαπιστώσει μέχρι και σήμερα… «Δεν υπάρχει πρόβλημα με το ανατολικό στέγαστρο. Η παρέμβαση μας είναι περισσότερο προληπτική για να μην γίνει ότι έγινε στο δυτικό. Εμείς κληθήκαμε μετά τον αέρα της προηγούμενης εβδομάδας για να δούμε αν έχει υποστεί κάποια ζημιά το στέγαστρο. Αλλοιώσεις και φθορές υπάρχουν όμως είναι φυσιολογικές και αυτές διορθώνουμε. Μέχρι στιγμής έχουμε ελέγξει το βορινό τμήμα μέχρι τη μέση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τώρα το τι θα συναντήσουμε στο υπόλοιπο δεν μπορώ να το γνωρίζω…».

Όπως κάνει γνωστό ο κ. Μαλιαράκης, το ανατολικό στέγαστρο δεν θα χρειαστεί να  φύγει αφού κρίνει ότι είναι ασφαλές. «Στο στέγαστρο γίνεται συντήρηση, είναι ασφαλές και δεν κινδυνεύει ο κόσμος. Κανένας δεν θα αναλάμβανε την ευθύνη να χτυπήσει κάποιος και να πάει φυλακή».

Όταν ρωτάτε ο κ. Μαλιαράκης γιατί ο αγωνιστικός χώρος είναι κλειστός αφού το στέγαστρο είναι ασφαλές, υπογραμμίζει:  «Ο αγωνιστικός χώρος είναι κλειστός γιατί έχει γίνει σπορά αλλά και γιατί εγώ δεν δίνω άδεια όσο δουλεύουμε επάνω να βρίσκεται από κάτω κόσμος. Ένα κλειδί να φύγει μπορεί κάποιος να χτυπήσει. Η χρήση του υπόλοιπου Σταδίου όμως είναι στη διάθεση του κόσμου και είναι επισκέψιμο σε όλους τους υπόλοιπους χώρους».     

Προχωράει η αυτοψία

Ο αρμόδιος εργολάβος πάντως κρατάει και μία επιφύλαξη έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον διαπιστωθεί στη συνέχεια ότι χρειάζονται πιο καίριες παρεμβάσεις, αυτές θα πραγματοποιηθούν μεταγενέστερα, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες. «Προχωράμε την έρευνα και την αυτοψία χωρίς να έχουμε μέχρι στιγμής εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Δεν ξέρουμε όμως τι θα συναντήσουμε παραπέρα. Δουλεύουμε καθημερινά 15-20 άτομα και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα είμαστε σε θέση να δώσουμε μία πλήρη αναφορά για την κατάσταση του στεγάστρου. Αν χρειαστεί κάτι επιπλέον μπορεί να γίνει το καλοκαίρι. Από αυτά που έχουμε δει, δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας και συνεχίζουμε…».  

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Σταδίου αποφάσισε από την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, να απαγορεύσει τη χρήση του κεντρικού γηπέδου ενώ η επιθεώρηση του ξεκίνησε το Σάββατο. Το μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ κ. Μαρίνος Παττακός, με δηλώσεις του στην Κρήτη TV, είχε κάνει λόγο για μεμονωμένο πρόβλημα σε κάποιες από τις λαμαρίνες του στεγάστρου…  

Υπενθυμίζουμε πάντως  ότι δυόμισι μήνες πριν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανανέωσε την άδεια καταλληλότητας του Παγκρητίου. Το στέγαστρο τότε είχε ελεγχθεί;

Σε κάθε περίπτωση, προέχει η ασφάλεια του κοινού και των εκατοντάδων αθλητών-τριών κάθε ηλικίας που επισκέπτονται καθημερινά τις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου.

Περιμένουν αθλητές και Εργοτέλης

Με αγωνία ωστόσο περιμένουν τις εξελίξεις τόσο οι αθλούμενοι, που υποχρεούνται εν τω μεταξύ να περιορίζουν τις προπονήσεις τους στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις (ιδίως οι αθλητές του στίβου), όσο και η ομάδα του Εργοτέλη που το Σάββατο υποδέχεται την Σπάρτη και δεν είναι σε θέση ακόμη να γνωρίζει αν θα αγωνιστεί στο Παγκρήτιο ή σε άλλη έδρα.

 Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων και της τοποθέτησης της διοίκησης του Σταδίου.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News