Διπλά κερδισμένος ο Γιούχτας, στραβοπάτημα για ΠΑΝΟΜ (vid)

Ποδόσφαιρο
Διπλά κερδισμένος ο Γιούχτας, στραβοπάτημα για ΠΑΝΟΜ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδανικό ήταν το σαββατοκύριακο για τον Γιούχτα, με το φινάλε της 16ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΗ να τον βρίσκει να κρατά στα χέρια του… τον μισό τίτλο!

Το Σάββατο νίκησε 0-3 το Λίντο και την επόμενη μέρα έλαβε το… δώρο από τον Ζαρό, εκεί όπου ο ΠΑΝΟΜ ηττήθηκε με 2-0. Έτσι οι Αρχανιώτες με +5 στην κορυφή στέφθηκαν πρωταθλητές χειμώνα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου.

Οι βάσεις για το τρίποντο απέναντι στο Λίντο, μπήκαν μέσα σε ένα εξάλεπτο στο α' ημίχρονο. Στο 25' ο Άγγελος Καστελλιανάκης σημείωσε το 0-1 ενώ στο 31' ο Ζανελάρης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε με γκολ του Σφυρογιαννάκη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Το Λίντο θα μπορούσε να μειώσει στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Καρυωτάκη.

ΛΙΝΤΟ: Σηφάκης, Δροσάτος, Βασιλείου, Πύλιος, Γκαναδάκης, Σαραφαλντίν, Καρυωτάκης (80' Κεφαλούκος), Ψαλιδάκης (67' Βουρδάκης), Νικηφόρος, Ψαρράς (85' Χριστοφής), Κονιός (89' Χαϊνάκης)

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Δημαράκης, Κασσωτάκης, Παχάκης (87' Σφυρογιαννάκης), Σεληνιωτάκης, Κεφαλούκος, Νικηφόρος, Καστελλιανάκης (74' Τζουβάρας), Μαυρομάτης, Ζανελάρης, Ανωγειανάκης (80' Βαρδής), Μαρκάκης (61' Μανουσάκης).

Ζαρός-ΠΑΝΟΜ 2-0

Η έξοδος του ΠΑΝΟΜ στο Ζαρό ήταν εκ προοιμίου δύσκολη και αυτό επιβεβαιώθηκε, αφού σε αυτό το γήπεδο η ομάδα των Μαλίων γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με 2-0. Έτσι, έχοντας χάσει πολύτιμο έδαφος, θα πρέπει πλέον να κάνουν αγώνα δρόμου για να προσπεράσουν τον Γιούχτα στην πρώτη θέση. Τον Ζαρό κοούτσαρε ο Βασίλης Γενιτσαρίδης, καθώς ο Φάνης Χαλκιαδάκης απουσίαζε στην σχολή προπονητών UEFA B' στα Χανιά. Τα γκολ των νικητών μπήκαν στο τελευταίο 10λεπτο. Στο 82' ο Πουλάκης έκανε το 1-0 και στο 87' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Νίκος Μεταξάκης «κλείδωσε» την επικράτηση του Ζαρού.

ΖΑΡΟΣ: Μήτρου, Κοζυράκης, Πολυμερίδης Γ., Γενιτσαρίδης, Λογοθέτης, Φραγκιαδουλάκης, Λιοδάκης, Πουλάκης (91' Παραθύρας), Μεταξάκης Α. (67' Μεταξάκης Ν.), Κλαπάκης (84' Αλμπαντάκης), Νταβιγλάκης (46' Ρομπάκης)

ΠΑΝΟΜ: Ζαχαριουδάκης, Λαδιανός, Τζιράκης Τ., Αραβιάκης, Μαυρίδης, Δαριβιανάκης (75' Τζιράκης Δ.), Μανιαδής, Μυλωνάς, Τζανάκης, Καπετανάκης, Φουκαράκης (80' Συσκάκης)

ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΟΤ 0-1

Με ένα μεγάλο τρίποντο απέδρασε από το Γάζι ο ΑΟΤ σε ένα παιχνίδι που έγινε σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια. Ο Αλμυρός στο α' ημίχρονο απώλεσε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, με μοιραίο τον Σακλαμάκη, ενώ ο ΑΟΤ δεν είχε βρει ρυθμό. Στο 43' οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι του Μπριλάκη πάνω στον Κατσαμάνη. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στην επανάληψη και στο 86' σημείωσε το νικητήριο γκολ ο Πολυχρονάκης μετά από εξαιρετική ενέργεια του Αναγνωστάκη. Τόσο ο σκόρερ, όσο και δύο φορές ο Σκουτέλης, θα μπορούσαν να δώσουν προβάδισμα νωρίτερα στον ΑΟΤ. Στο β' ημίχρονο ο Αλμυρός είχε φάσεις με Τάσο Απλαδά και Κεφαλογιάννη.

ΑΛΜΥΡΟΣ: Ματαλλιωτάκης, Αποστολάκης (64' Στρατήγης Α.), Σταυρακάκης, Καφετζόπουλος, Κλάδος, Μανωλακάκης Βαγγ., Στρατήγης Π., Βελιβασάκης, Κατσαμάνης (46' Κεφαλογιάννης), Απλαδάς Τ., Σακλαμάκης

ΑΟΤ: Σπανός, Γιαννακάκης, Κουρουθιανάκης, Χριστοδουλάκης Γ., Μπριλάκης, Φλορένς, Παπαδάκης, Πολυχρονάκης, Χριστοδουλάκης Ι. (70' Αναγνωστάκης), Μαρακομιχελάκης (65' Κοροέννε), Σκουτέλης (75' Τριάντης).

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ-ΜΙΝΩΙΚΗ 2-1

Μετά την Γόρτυνα και την Χερσόνησο, ο Ανθεστίων νίκησε και την Μινωική, έχοντας μόνο νίκες μέσα στο 2018! Ο Τρουλάκης άνοιξε το σκορ στο 24' με τη Μινωική να έχει τριπλή ευκαιρία με τον Ανδρεαδάκη για να ισοφαρίσει. Με το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση, ο Τρουλάκης έκανε στο 48' το 2-0. Η Μινωική μείωσε στο 67' με τον Ταβλαδωράκη ενώ στα τελευταία λεπτά χάθηκαν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες.

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ: Χρονάκης, Μακρογιαννάκης, Αναγνωστόπουλος (80' Καπαρουνάκης), Παπουτσάκης, Βιτσαράς, Μηλάκης, Στρατάκης, Τρουλάκης, Μεμοτσέλα, Μερκουλίδης Γ. (75' Καλογερίδης), Τσομπανάκης

ΜΙΝΩΙΚΗ: Ψαρουλάκης, Παπουτσιδάκης, Βαρδονικολάκης Π. (75' Ψαρράς), Αποστολάκης, Βαρδονικολάκης Γ., Καραντινάκης, Ρουμελιώτης, Καστελλιανάκης (80' Μητρόπουλος), Δρακούλης, Ανδρεαδάκης (70' Κτιστάκης), Ταβλαδωράκης (80' Βαμβουνάκης)

ΤΥΛΙΣΟΣ-ΜΟΙΡΕΣ 2-1

Οι Μοίρες προηγήθηκαν στην Τύλισο αλλά οι «πράσινοι» κατάφεραν με ανατροπή στο σκορ να πάρουν τη νίκη με 2-1. Στο 23' μετά από σέντρα του Φραγκιαδάκη, ο Κριτσωτάκης έκανε με αυτογκόλ το 0-1 ενώ οι Μοίρες είχαν και δοκάρι με τον Αριστεινίδη. Το νέο απόκτημα της Τυλίσου, ο Μάριος Σπύρου, μπήκε στο ματς στο β' ημίχρονο και αφού ισοφάρισε στο 61', έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με δεύτερο γκολ στο 70'.  

ΦΑΙΣΤΟΣ-ΡΩΜΑΝΟΣ 0-2

Ανέβηκε κι άλλο βαθμολογικά ο Ρωμανός, φεύγοντας από τους Βώρρους με τρεις πολύτιμους βαθμούς. Αντίθετα η Φαιστός που προερχόταν από την ισοπαλία στο Τυμπάκι, δεν μπόρεσε να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Χαρατσής με πέναλτι στο 18ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στον Ρωμανό, που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους. Στο 90' ο Ξυλούρης διαμόρφωσε το 0-2.

ΠΑΟΚ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ 1-1

Η Χερσόνησος έφυγε με έναν σημαντικό βαθμό από τον Κρουσώνα αλλά θα μπορούσε να πάρει και κάτι παραπάνω, έχοντας προηγηθεί στο α' ημίχρονο με γκολ του Χρήστου Καλομοίρη. Ο Βασιλείου ισοφάρισε στο 65' μετά από πάσα του Κοκολοδημητράκη, με το 1-1 να παραμένει ως το φινάλε της αναμέτρησης. Έτσι ο ΠΑΟΚ απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του.

ΑΕΚ-ΓΟΡΤΥΣ 0-0

Πάλεψαν για το νικηφόρο αποτέλεσμα στον Καρτερό η ΑΕΚ και η Γόρτυς αλλά τελικά μοιράστηκαν τους βαθμούς, με ισοπαλία δίχως τέρματα. Πολλές ευκαιρίες έχασαν οι δύο ομάδες ενώ στο 56' υπήρξε ένταση μετά την υπόδειξη ενός έμμεσου υπέρ της ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να ζητούν πέναλτι. Μάλιστα, το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά από τον διαιτητή κ. Μουρτζάκη μέχρι να επέλθει ηρεμία στο γήπεδο.

ΕΛΠΙΔΕΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 1-3

Στη μάχη που κάνει για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, ο Κεραυνός ξεπέρασε με 1-3 το εμπόδιο των Ελπίδων, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Εκχόσου. Στο 30' έκανε το 0-1 ο Κενδριστάκης με πέναλτι που κέρδισε ο Γιαννόπουλος, ισοφάρισαν οι Ελπίδες και ο Εκχόσου με δύο προσωπικά του τέρματα στο 75' και στο 90' διαμόρφωσε το 1-3.

ΛΙΝΤΟ - ΓΙΟΥΧΤΑΣ      0-3

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ - ΜΙΝΩΙΚΗ      2-1

Π.Α.Ο.Κ. - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ      1-1

Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ - ΓΟΡΤΥΣ      0-0

ΤΥΛΙΣΟΣ - ΜΟΙΡΕΣ      2-1

ΕΛΠΙΔΕΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ      1-3

ΖΑΡΟΣ - ΠΑΝΟΜ      2-0

ΦΑΙΣΤΟΣ - ΡΩΜΑΝΟΣ      0-2

ΑΛΜΥΡΟΣ - Α.Ο.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ      0-1

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (17η)

ΜΙΝΩΙΚΗ - Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑ      

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΗΡ. - ΦΑΙΣΤΟΣ      

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ - ΛΙΝΤΟ            

ΓΙΟΥΧΤΑΣ - ΤΥΛΙΣΟΣ            

ΓΟΡΤΥΣ - ΕΛΠΙΔΕΣ            

ΜΟΙΡΕΣ - ΖΑΡΟΣ            

ΠΑΝΟΜ - ΑΛΜΥΡΟΣ            

Α.Ο.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ - ΡΩΜΑΝΟΣ      

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ - Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ      

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News