Νέα νίκη του ΠΑΟΚ, 3-0 τον Απόλλωνα

Ποδόσφαιρο
Νέα νίκη του ΠΑΟΚ, 3-0 τον Απόλλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το απόλυτο σερί του στην Τούμπα και με σκόρερ τον Μακ, τον Πρίγιοβιτς και τον Κονέ (αυτογκόλ) ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης (3-0).Έτσι πέτυχε την ένατη νίκη του σε ισάριθμα εντός έδρας ματς, προσπερνώντας στην βαθμολογία την ΑΕΚ!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και μόλις στο δεύτερο λεπτό σε εξαιρετική σέντρα του Μάτος ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά όμως σωστά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 5ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Σε γύρισμα του Μακ ο Πέλκας δεν μπόρεσε σχεδόν πάνω από τη γραμμή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς πρόλαβε να τον κόψει ο Ναδάλες, η μπάλα κατέληξε στον Κάμπος ο οποίος επίσης δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά, με τον Μπαρτολίνι να παρεμβαίνει και να παραχωρεί κόρνερ. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του ΠΑΟΚ σημάδευαν αρκετές φορές τον Πρίγιοβιτς με σέντρες στην περιοχή. Στο 15΄ μια κεφαλιά του Σέρβου φορ μετά από σέντρα του Μάτος πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 17΄ δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας σε σέντρα του Μακ. Ο Απόλλων είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο 20λεπτο όπου το ματς ήταν επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ.

Στο 27ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Μακ. Μετά από λάθος πάσα του Τσουκαλά στη μεσαία γραμμή, ο Μακ έδωσε στον Πρίγιοβιτς και αυτός πολύ έξυπνα του έβγαλε με τη μία εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο, με τον Σλοβάκο να προλαβαίνει την έξοδο του Χουάντερσον και να πλασάρει άψογα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Μετά το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους "ασπρόμαυρους" έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να ανέβει και αν ισορροπήσει το ματς, ενώ ο ΠΑΟΚ κατέβασε κάπως ταχύτητα.

Στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε δεύτερο τέρμα για τον ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα αυτογκόλ.Ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάτος δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, όμως η μπάλα βρήκε πάνω στον Κονέ ο οποίος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Σε μία φάση που άρχισε από κλέψιμο του Βαρέλα στην άμυνα του ΠΑΟΚ και εκδηλώθηκε τρομερή αντεπίθεση, με τον Μαουρίσιο να βγάζει σε τετ α τετ τον Πέλκα με εξαιρετική μπαλιά, ο τελευταίος έσκαψε έξυπνα την μπάλα πάνω από τον Χουάντερσον όμως αυτή κατέληξε άουτ περνώντας λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Η πρώτη απόπειρα του Απόλλωνα για να φανεί απειλητικός προς την εστία του ΠΑΟΚ έγινε στο 55΄, με σουτ Αλμπάνη από πλάγια θέση που πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 56΄, ο Απόλλωνας είχε την σπουδαιότερη στιγμή του στο ματς, με δυνατό σουτ του Ναδάλες στο δοκάρι, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από λάθος του Βαρέλα.

Στο 58΄ είχε πολύ καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας συνδυάστηκε άψογα με τον Κάμπος που με τακουνάκι τον έβγαλε απέναντι από τον Χουάντερσον, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να μην μπορεί να τον νικήσει στο τετ α τετ. Στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Μακ ο οποίος σούταρε με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να αποκρούει και πάλι εντυπωσιακά.

Στο 66΄ ο Χουάντερσον σταμάτησε ξανά ένα νέο σουτ του Πρίγιοβιτς λίγο έξω από την περιοχή. Στο 68΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μακ ως οφσάιντ, καθώς ο Σλοβάκος ήταν εκτεθειμένος όταν του έγινε η κάθετη πάσα στην περιοχή από όπου σούταρε στα δίχτυα. Στο 70΄ ο Κάμπος άδειασε υπέροχα τον αντίπαλό του από αριστερά με τρομερή ντρίμπλα, έκανε την σέντρα και μετά από διώξιμο η μπάλα στρώθηκε στον Μαουρίσιο στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 74ο λεπτό έγινε αλλαγή ο Τσουκαλάς και οι φίλοι του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν τον πρώην παίκτη της ομάδας τους. Στο 78΄ έγινε γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Μακ ήταν αποδέκτης της και με σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης αποβλήθηκε ο Ναδάλες με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή καθυστέρησε να εκτελέσει φάουλ, με τον Απόλλωνα να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά στο τελευταίο 20λεπτο όπου οι προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους.

Το "κερασάκι στην τούρτα" για τον ΠΑΟΚ το έβαλε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+΄2), διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 με το 100ο γκολ της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έφτασε τα 15 τέρματα σε 24 αναμετρήσεις για τη φετινή σεζόν και 25 σε 44 ματς συνολικά. Στο φετινό πρωτάθλημα ήταν το 9ο γκολ και όλα έχουν σημειωθεί στην Τούμπα. Η φάση πάντως ήταν οριακή και ελέγχεται για οφσάιντ στην κάθετη πάσα-ασίστ του Μάτος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (Σάχοβ), Πέλκας (81΄ Ελ Καντουρί), Μακ, Κάμπος (77΄ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον. Κούρος (66΄ Χουάρες), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (74΄ Μενδρινός), Κοντοές, Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (81΄ Αλίβοντιτς), Αλμπάνης.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News