Αθλητισμός

Μυκονιάτης: Δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα

Ο συνεργάτης του Νίκου Βετούλα επισήμανε ότι οι παίκτες δεν έκαναν αυτό που έπρεπε

Μεγάλη είναι η απογοήτευση στις τάξεις του Ρέθυμνο Cretan Kings για την άσχημη εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη και τη βαριά ήττα με 96-64 από τον Πανιώνιο.

Στη συνέντευξη Τύπου την κρητική ομάδα εκπροσώπησε ο συνεργάτης του Νίκου Βετούλα, Σταύρος Μυκονιάτης, ο οποίος επισήμανε: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο. Δεν έχουμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι από την δική μας μεριά. Σαφώς ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς από το πρώτο λεπτό. Η ενέργεια του ήταν πολύ μεγάλη, η θέληση το ίδιο, όπως και ο ζήλος. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Γνωρίζαμε πως ο Πανιώνιος θα μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι, γιατί για εκείνον τα πράγματα είναι δύσκολα και διεκδικεί όλα τους εντός έδρας αγώνες με μεγάλη ένταση. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη του αγώνα και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε».

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Βαγγέλης Ζιάγκος είπε από την πλευρά του: «Ευχαριστώ τον κόουτς για τα συγχαρητήρια του. Πράγματι ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Αγωνιστικά υπήρχαν τρεις συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Παίζοντας απέναντι σε μια ομάδα που αρέσκεται σε παιχνίδι ανοιχτού γηπέδου και υψηλού ρυθμού και εκφράζεται στο οργανωμένο παιχνίδι από καταστάσεις «ένας εναντίον ενός», θέλαμε πρώτα να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, να πάμε σε παιχνίδι μικρών κατοχών, να επιβραδύνουμε τις ταχύτητες του Ρεθύμνου.

Θέλαμε, επίσης, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ απέναντι σε μια πολύ αθλητική φροντ λάιν και να αναχαιτίσουμε το παιχνίδι «ένας εναντίον ενός» των δύο βασικών επιθετικών εκφραστών του Ρεθύμνου, του Μόυντι και του Άρμστεντ.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος οι τρεις αυτές κατευθύνσεις υλοποιήθηκαν. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που διαχειρίζονται ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό και αγωνιστικό «φορτίο». Ψυχολογικό γιατί καλούνται να πάρουν στην πλάτη τους την σωτηρία, μιας από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας και αγωνιστικά γιατί βλέπουμε ότι παρά, τον αγώνα, την μαχητικότητα  και την προσπάθεια τους βλέπουν την ομάδα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παρόλα αυτά δεν έχουν κάνει καμία έκπτωση στην μαχητικότητα και στον τρόπο που δουλεύουν, στην ποιότητα της δουλείας στο γήπεδο, παρά τα συνεχόμενα «χαστούκια» και τα αγωνιστικά αποτελέσματα. Αυτό δείχνει πολύ μεγάλη ψυχή και καρδιά και πολύ στιβαρή πλάτη. Σε αυτά πάνω θα «πατήσουμε», σε αυτά έχουμε «επενδύσει» και συνεχίζουμε για τον επόμενο «τελικό» μας».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν προσθήκες και αλλαγές. Και για τον απλό λόγο ότι παίζουμε με έναν ξένο λιγότερο και γιατί η ομάδα χρειάζεται αγωνιστική ενίσχυση. Η διοίκηση ήταν από την αρχή πρόθυμη να βοηθήσει την ομάδα στο βαθμό που μπορεί και ξεπερνώντας μερικές φορές τις δυνατότητες της για να μείνει ο Πανιώνιος στην κατηγορία. Είμαστε σε αναζήτηση. Υπάρχει πλάνο, υπάρχει συνοχή. Θα ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις με γνώμονα το καλό της ομάδας, την «χημεία» της και να μην αλλοιωθεί το αγωνιστικό προφίλ της. Να μην χαθούν οι ρόλοι εντός των τειχών της ομάδας».

Σχόλια